Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

"Η καινοτομία ενώνει": Εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία στο Ράντσο Κιλκίς, στις 28 Μαΐου 2015

Η Εκπαίδευση αποτελεί μία έννοια που, παρόλο που βρίθει ορισμών, ωστόσο είναι δύσκολο να τοποθετηθεί κανείς με ασφάλεια και ακόμη περισσότερο να αποσαφηνίσει την έννοια της ποιότητας. Διεθνείς οργανισμοί, ήδη από την αρχή της δεκαετίας του '90, ασχολήθηκαν με ζητήματα αξιολόγησης και ποιότητας στην εκπαίδευση, ενώ σύντομα η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε τους όρους διασφάλισης της ποιότητας των Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Συστημάτων. 

Η Ελλάδα, με σαφή την πρόθεση να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, συνηγόρησε στη δυνατότητα εκσυγχρονισμού της ελληνικής εκπαίδευσης, εισήγαγε την καινοτομία και προώθησε τη σύνδεση κοινωνίας και εκπαίδευσης.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς για τον μήνα Μάιο, στο Ράντσο Κιλκίς. Με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των καινοτόμων εφαρμογών στην εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία και με την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού, έγινε αισθητό το ενδιαφέρον των παρισταμένων για συσπείρωση και ανάδειξη των προσπαθειών των φορέων της τοπικής κοινωνίας.

Σπουδαστές του ΙΕΚ Κιλκίς με τον εκπαιδευτή τους – Φυσικοθεραπευτή κ. Θ. Ζώτο παρακολούθησαν συνεδρία θεραπευτικής διαδικασίας υποβοηθούμενη από το άλογο από τις ειδικά εκπαιδευμένες κες Γ. Τριανταφυλλίδου - Κοινωνική Λειτουργό και Ε. Μυτώνα - Προπονήτρια, δέχτηκαν ερεθίσματα για την ενασχόλησή τους με πρωτοποριακές μεθόδους μάθησης πάνω σε θέματα οργανωμένων θεραπευτικών προγραμμάτων, ενημερώθηκαν για καλές πρακτικές στο νερό από τον καθηγητή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής και προπονητή κολύμβησης κ. Χ. Γιοβά και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την κα Κ. Τσαρίδου – Παιδιατρική Φυσικοθεραπεύτρια ΝDT, να αναλύει δοκιμασμένες μεθόδους στα άτομα με αναπηρία.

Στη συνάντηση αυτή έγινε σαφές ότι, όταν η επαγγελματική αποκατάσταση και προοπτική συνδέεται με το μεράκι και την εσωτερική ευαισθησία καθώς και τη θέληση για αυθεντική επικοινωνία, οι δυσκολίες ξεπερνιούνται, η απογοήτευση μετριάζεται και η αποξένωση κατακερματίζεται. 

Με γνώμονα τη διάθεση της συνεργασίας και της αλληλοσυμπλήρωσης, απευθύνουμε ηχηρό μήνυμα – πρόσκληση σε όλους τους φορείς να μοιραστούν μαζί μας την οραματική σκέψη μιας κοινωνίας ενωμένης με ελεύθερη αλληλοπεριχώρηση, όπου ο καθένας υπάρχει μέσα στον άλλον, μέσα από τον άλλον και για τον άλλον, διατηρώντας την ακεραιότητα και την αυτοτέλεια του προσώπου του.

Η Υπεύθυνη
Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Σωτηρία Καρολίδου
MSc., Μ.Α. Φιλόλογος -Θεολόγος


* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.