Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λαμπρή τελετή εγκαινίων στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Δήμου Κιλκίς

Με γλυκιά προσμονή και ενθουσιώδη διάθεση να ζήσουν το παιδικό τους όνειρο, οι πιστοί μικροί και μεγάλοι φίλοι του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας προσήλθαν την Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς στη δική τους λαμπερή γιορτή, στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς!
Οι προβολείς άναψαν, μια δροσερή πνοή ζωής διαπέρασε τις κούκλες και υπό τους αρμονικούς ήχους του πιάνου το πολυπληθές κοινό βυθίστηκε στα ''Όνειρα της άμμου'' , μιας έξυπνης και τρυφερής παράστασης από το νεοσύστατο Ισπανικό θίασο YTUQUEPINTAS, όπου οι συντελεστές της, με υλικό μια χούφτα άμμου έπλασαν ρομαντικές ιστορίες και με μοναδική εφευρετικότητα ταξίδεψαν τους θεατές σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Τα εγκαίνια του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας κήρυξε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης ο οποίος καλωσόρισε τους πολίτες στη μεγάλη παιδική γιορτή που ''ξετυλίγει το μίτο της φαντασίας και της δημιουργικότητας και σκορπά χρώμα, ζωντάνια και αισιοδοξία στην πόλη του Κιλκίς. Αυτή η πολιτιστική ζύμωση, επισήμανε ''συνυφασμένη με την καλλιτεχνική έκφραση και την ποιότητα των παραστάσεων, υπογραμμίζει πιο έντονα τον πρωτοποριακό ρόλο του Φεστιβάλ στη διαπολιτισμικότητα, με άξονες τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση''. 

Ο κ. Σισμανίδης κατέστησε επίσης σαφές, αναφερόμενος στην προοπτική του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας καθώς φέτος ολοκληρώνεται ο κύκλος χρηματοδότησής του από το Ε.Σ.Π.Α, ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς η διατήρησή του. Ανέφερε μάλιστα ότι πριν από λίγες ημέρες είχε συνάντηση για το θέμα αυτό με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνέχισης του Διεθνούς Φεστιβάλ και δεσμεύθηκε επισήμως για τη στήριξη και ένταξή του στο νέο Ε.Σ.Π.Α. - Σ.Ε.Σ, υπό την προϋπόθεση της διάθεσης πιστώσεων για τον Πολιτισμό. Ο Δήμαρχος Κιλκίς παρουσίασε και ως εναλλακτική δυνατότητα σε περίπτωση που παρουσιαστούν χρονικές καθυστερήσεις στο εν λόγω πρόγραμμα τη συνέχιση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας από ίδιους πόρους του Δήμου.

Την έναρξη του 17ου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας χαιρέτησαν ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς ο οποίος μίλησε ένθερμα για τη δυναμική που έχει δημιουργήσει ο Δήμος Κιλκίς και οι πολίτες του ώστε να έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρο και να ταξιδεύουν στα παιδικά τους χρόνια, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης και Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης ο οποίος σημείωσε ότι οι παραστάσεις κουκλοθεάτρου και παντομίμας ενώνουν με μια εσωτερική μυστική κλωστή τις παραδόσεις των λαών πλουτίζοντας το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας το οποίο ενδυναμώνεται και από τη δημιουργική εμπλοκή των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και φορέων στο Διεθνές Φεστιβάλ και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Χουάνχο Κοράλλες. Τηλεγραφικό χαιρετισμό απέστειλε ο σύμβουλος της Ισπανικής Πρεσβείας, αρμόδιος για πολιτιστικά θέματα Χουάν Σαενθ Δε Ερέδια. 

Την τελετή των εγκαινίων του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας τίμησαν με την παρουσία τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασία Ανανιάδου, εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού, Δημήτρης Κυριακίδης, Κώστας Παπαδάκης, Ιωάννα Ρούσσου, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Θανάσης Καριοφύλλης, οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης και Δημήτρης Τερζίδης η Διευθύντρια του Ιταλικού Ινστιτούτου Μόνικα Ζέκα η Πρόεδρος της UNIMA Αγγελική Γουναρίδου, η Διευθύντρια του Φεστιβάλ Μπιλμπάο Κόνζα Ντε Λα Κάζα, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικών της Παγκόσμιας Ένωσης Κουκλοπαικτών Ταμίκο Ονάγκι, εκπρόσωποι πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων και πλήθος κόσμου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.