Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Omorfa taxidia. Εκεί που δικάστηκε και φυλακίστηκε ο Ιησούς Χριστός...

Κείμενο: Πάνος Γεωργιάδης
Πηγή: Όμορφα Ταξίδια
Συνέχεια στο αφιέρωμα μας στους Αγίους Τόπους, στα μέρη που συνδέονται με την Μεγάλη Εβδομάδα. Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα αναφερθούμε στο Πραιτώριο.

Το Πραιτώριο την εποχή του Χριστού ήταν Διοικητήριο, αλλά και το σπίτι του Πιλάτου ο οποίος ασκούσε καθήκοντα Ρωμαίου Διοικητή. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Ευαγγελίων, εδώ έφεραν τον Ιησού μετά τον Άννα και το Καϊάφα για να δικαστεί, όπου και πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη παραπλανητική δίκη της ανθρωπότητας.

Εδώ ο Πιλάτος διέταξε να μαστιγώσουν τον Ιησού, εδώ ντύθηκε με την κόκκινη χλαμύδα, εδώ του έβαλαν οι στρατιώτες το ακάνθινο στεφάνι, εδώ φυλακίστηκε για πρώτη φορά..

Από εδώ ξεκίνησε το μαρτυρικό Σταυρικό «ταξίδι» προς το Γολγοθά…

Στη γειτονική εκκλησία του Πραιτωρίου η οποία ανήκει σε Αγγλικανούς, σώζεται τμήμα της πλακόστρωσης του «Λιθοστρώτου», δηλαδή του περιβόλου του Πραιτωρίου, όπου ο Πιλάτος παρέδωσε τον Ιησού στους Ιουδαίους. Εδώ ο Πιλάτος έπλυνε τα χέρια του λέγοντας «αθώος ειμί από του αίματος του δικαίου τούτου» και οι Εβραίοι απάντησαν « το αίμα αυτού εφ΄ημάς και επί τα τέκνα ημών…»



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.