Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Επιμελητήριο Κιλκίς: Συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στο Cuneo – Ιταλία

Το Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου e-auction market - Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων σε συνεργασία με τους εταίρους του έργου, συμμετέχει σε επιχειρηματική αποστολή στο Cuneo – Ιταλία με στόχο την ενημέρωση των χρηστών της πλατφόρμας για το πετυχημένο Ιταλικό δημοπρατήριο αγροδιατροφικών προϊόντων.
Τη Δευτέρα 20/4 έγινε συνάντηση της αποστολής και του Προέδρου κ. Πάυλου Τονικίδη στο Επιμελητήριο του Cuneo με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ιταλίας, κ. Ferruccio Dardanello.

O κ. Dardanello ενημέρωσε την αποστολή για το επιχειρηματικό περιβάλλον της περιοχής του Cuneo. Η περιοχή παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ισορροπία στο επιχειρηματικό περιβάλλον με τις επιχειρήσεις να δραστηριοποιούνται κατά 25% στη μεταποίηση, 25% στο εμπόριο, 25% στον τουρισμό και 25% στον αγροτικό τομέα. Το Επιμελητήριο του Cuneo είναι μεσαίου μεγέθους για τα δεδομένα της Ιταλίας με 85.000 μέλη ,σε πληθυσμό περίπου 600.000 κατοίκων, αντιστοιχεί λοιπόν μία επιχείρηση σε κάθε οικογένεια. 

Ενημέρωσε την αποστολή για το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών του Cuneo για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις, προσκάλεσε το Επιμελητήριο Κιλκίς να διοργανώσει επιχειρηματική αποστολή στην περιοχή και πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο Επιμελητήριων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο κ. Aime Aldo, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων και εξαγωγών του Επιμελητηρίου ο οποίος ανέφερε ότι παρά την οικονομική κρίση οι εξαγωγές στην περιοχή του Cuneo παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση της τάξης των 7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια η κα Cioccolanti υπεύθυνη του Ιταλικού δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών προϊόντων - Borca Merci Telematica Italiana - για την Βόρειο Ιταλία ενημέρωσε την αποστολή για τη λειτουργία του δημοπρατηρίου και τον τζίρο των πωλήσεων που πραγματοποιούνται από αυτό. Παρουσίασε δε on-line μια δημοπρασία σε εξέλιξη.

Το απόγευμα έγινε επίσκεψη στην επιχείρηση Valle Josina, που πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω του δημοπρατηρίου, ένα τυροκομείο που παράγει πέντε ΠΟΠ τυριά της περιοχής του Cuneo σε συνολικά 35 παραγόμενα προϊόντα.

Την Τρίτη διοργανώθηκε από ICIF – Ινστιτούτο Ιταλικής κουζίνας για ξένους, όπου έγινε παρουσίαση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ένα show μαγειρικής από σεφ της σχολής.

Το απόγευμα της Τρίτης η αποστολή επισκέφθηκε δύο ακόμη επιχειρήσεις που κάνουν πωλήσεις μέσω του Ιταλικού δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών προϊόντων - Borca Merci Telematica Italiana.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.