Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Εδώ και πολύ καιρό το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί τη γνωστή τακτική του ΛΑΓΟΥ ή κατά άλλο Υπουργείο - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ. 
Αφήνει δηλαδή να διαρρεύσουν κάποιες φήμες μέσα στο Υπουργείο, προς τα κατώτερα ιεραρχικά στελέχη και προς τα έξω, για να γίνει αποδέκτης των θετικών ή αρνητικών αντιδράσεων και να σταθμίσει την ένταση αυτών.
Αυτό έγινε και χθες σε γνωστή εκπαιδευτική ιστοσελίδα μια και το επέβαλε η μέρα, Πρωταπριλιά γαρ, αυτό γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης – Κάστρο του ΣΥΡΙΖΑ….. με τις σκόπιμες φήμες για:
κατάργηση του επιδόματος στους Διευθυντές Σχολικών Μονάδων……

χθες και αυτό πήγε στο μισό……
όλοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι …. στα ΠΕΚ….χθες ξανά και αυτό το μέτρο στο μισό…..κατάργηση των μισών Σχολικών Συμβούλων.
δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών ….κτλ.

Το σίγουρο είναι ένα ότι ο λογαριασμός δε βγαίνει.

Με δεδομένο ότι θα υπάρξουν γύρω στα 8.000 κενά, ανάλογα με την πορεία και τον ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων και με σίγουρο προς το παρόν μόνο τους 3.000 διορισμούς, το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά τις απορρέουσες Πρωταπριλιάτικες φήμες μπορεί να μην αυξηθεί στις τριάντα (30) ώρες, αλλά σίγουρα θα πάει στις είκοσι πέντε (25) ….κτλ.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.