Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αδελφοποιήθηκαν τα Επιμελητήρια Κιλκίς και Σμύρνης

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με απτά αποτελέσματα επέστρεψε από τη Σμύρνη η αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς. Η αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Π.Τονικίδη είχε ως βασικό σκοπό την υλοποίηση της δρομολογημένης από καιρό αδελφοποίησης των Επιμελητηρίων Σμύρνης και Κιλκίς.

Η Κιλκισιώτικη αποστολή έγινε δεκτή το βράδυ της Πέμπτης από την διοίκηση του Επιμελητηρίου Σμύρνης με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Εκρέμ Ντεμιρτάς.

Την επομένη μέρα στην αίθουσα τελετών του Επιμελητηρίου Σμύρνης πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την αδελφοποίηση των δυο Επιμελητηρίων.

Ο κ. Ντεμιρτάς αφού καλωσόρισε με θερμά λόγια την Ελληνική αποστολή, δήλωσε σε όλους τους τόνους ότι η συνεργασία των δυο Επιμελητηρίων όπως και η συνεργασία των δυο χωρών, έχει ευρύτατα πεδία δράσης.

Η συναδέλφωση των δύο λαών μπορεί να σφυρηλατηθεί πιο αποτελεσματικά μέσα από την ανάπτυξη των επιχειρηματικών συνεργασιών στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αντιφώνηση του κ.Τονικίδη ο οποίος τόνισε ότι το Κιλκίς είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένο με δεσμούς ιστορίας και πολιτισμού με την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Μια περιοχή όπου το Ελληνικό στοιχείο σε συνεργασία για πολλές δεκαετίες με το Τουρκικό, ανέδειξε αρετές και επιτεύγματα σε πολλούς τομείς. Ανάμεσα στους τομείς αυτούς, περίοπτη θέση καταλαμβάνει το επιχειρείν της τόλμης, της καινοτομίας και του αποτελέσματος.

Μετά την τελετή της αδελφοποίησης ακολούθησε γεύμα στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Σμύρνης. Την επόμενη μέρα η κιλκισιώτικη αποστολή ξεναγήθηκε σε ιστορικά μέρη της περιοχής με επίκεντρο τον Τάφο της Παναγίας και την ευρύτερη αρχαιολογική περιοχή της Αρχαίας Εφέσσου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς παρέστη στα εγκαίνια μεγάλης Εκθεσης στη Σμύρνη με θέμα την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Τα εγκαίνια της Εκθεσης, όπου συμμετείχαν περί τις 500 γυναικείες επιχειρήσεις, πραγματοποίησαν από κοινού οι δύο Πρόεδροι των αδελφοποιημένων πλέον Επιμελητηρίων.

Την Δευτέρα 6 Απριλίου ο κ. Τονικίδης συμμετείχε σε ειδικό Forum με θέμα τον Τουρισμό. και τη συνεργασία των δύο χωρών στον προσοδοφόρο αυτόν τομέα Επιχειρηματικότητας. Στο Forum αυτό ο κ. Τονικίδης εκπροσώπησε την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ως αντιπρόεδρός της. Στο Forum παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας κ. Απ.Τζιτζικώστας.

Μετά την επίσημη αδελφοποίηση των δύο Επιμελητηρίων, σχεδιάζονται ήδη τα επόμενα βήματα για την πολλαπλή συνεργασία το Επιμελητηρίου Σμύρνης με την ευρύτερη περιοχή του ν. Κιλκίς αλλά και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.