Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

"Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα"

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Συνάντηση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με τον κ. αν. Υπουργό Παιδείας (στον κόσμο του ΘΑ ξανά).
Είπε ότι αντέδρασε η αντιπολίτευση για τον αιφνιδιασμό και ζήτησε να μην κατατεθούν οι τροπολογίες στο νόμο κ. Κοντονή (όλος ο νόμος ήταν 25 σελίδες και οι τροπολογίες ήταν 85 σελίδες!!!).
Η τροπολογία για τα πρότυπα σχολεία έπρεπε να βγει άμεσα γιατί πίεζαν οι ημερομηνίες. Αν δεν έβγαινε τώρα ο νόμος για τα πρότυπα οι μαθητές θα έδιναν εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε αυτά τα σχολεία. 

Στις τροπολογίες για τα στελέχη και το εξεταστικό δεν θα γίνει καμία αλλαγή, θα κατατεθούν ως έχουν! 

Παραδέχτηκε ότι δεν έγινε κανένας διάλογος …. υπό το βάρος των ημερομηνιών. Υποτιμήσαμε τον διάλογο … θα…. το κάνουμε στο εξής …. τα ουσιαστικά έπονται: μετατάξεις, κενά-διορισμοί, αναπληρωτές και θα ….. γίνει τότε διάλογος! 

Αξιολόγηση: θα….. σας δώσουμε τις αλλαγές, η ΑΔΙΠΔΕ παραμένει αλλά δεν έχει όλες τις αρμοδιότητες, κοστίζει η λειτουργία της και μπορεί να αλλάξουμε τις αρμοδιότητες. 

Υπάρχει μισθολογικό πάγωμα αλλά δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ……, έχει οικονομικό κόστος ….., στο μέλλον θα ……δούμε την αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου, θα ….. εξετάσουμε το αίτημα του ξεπαγώματος του βαθμολογίου. 

Υπάρχουν πολλά κενά δεν θα …. γίνει αύξηση ωραρίου(η μείωση που υποσχεθήκατε ……!).

*Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.