Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

"Ζητούμε την υπομονή και την κατανόηση των κατοίκων του Δήμου Κιλκίς"

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Ο Δήμος Κιλκίς και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος θεωρούν υποχρέωσή τους να ενημερώσουν υπεύθυνα τους δημότες για την κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας.
Η έλλειψη προσωπικού αποτελεί το μεγάλο αγκάθι για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών καθαριότητας και ευπρεπισμού στην πόλη και στους οικισμούς του Δήμου Κιλκίς. Η συνταξιοδότηση υπαλληλικού προσωπικού και οι απαγορευτικές διατάξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στις επιδιώξεις και στους σχεδιασμούς μας για την ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της καθαριότητας.

Η αρμόδια Αντιδημαρχία με το υπάρχον προσωπικό καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να κρατηθεί καθαρή η πόλη και τα χωριά μας, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες. Οι προσπάθειες αυτές ενισχύθηκαν από την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού

(25 εργαζόμενοι με δίμηνη σχέση εργασίας) ωστόσο παρήλθε το δίμηνο και ελλείψει ανθρώπινου δυναμικού η κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας θα είναι δύσκολη για ένα μικρό διάστημα.

Για το λόγο αυτό ζητούμε εκ των προτέρων από τους δημότες μας να δείξουν κατανόηση για λίγες εβδομάδες ως προς τη ροή της καθαριότητας. Βελτιωμένες υπηρεσίες καθαριότητας θα παρασχεθούν μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης 48 εργατών καθώς και ενός ικανοποιητικού αριθμού υπαλλήλων γενικών καθηκόντων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με πεντάμηνη σχέση εργασίας. Εκτιμάται ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαϊου.

Για το διάστημα αυτό ζητούμε την υπομονή και την κατανόηση των δημοτών του Δήμου Κιλκίς και αυτονόητα δηλώνουμε ότι θα πράξουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε ο Δήμος Κιλκίς να αντιμετωπίσει τα λιγότερο δυνατά προβλήματα στην καθαριότητα.

Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς είναι η δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στο Δήμο με εκτελεστική αρμοδιότητα και ευθύνη του ιδίου του Δήμου. Οι ζωτικές και κρίσιμες για την ίδια τη βιωσιμότητα ενός Δήμου λειτουργίες πρέπει να σχεδιάζονται και να αποφασίζονται με κριτήρια πραγματικής διοίκησης, αυτοτέλειας, αποτελεσματικότητας προς όφελος του τόπου και των δημοτών.

Στο επικείμενο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο στη Χαλκιδική θα διατρανώσουμε το αίτημά μας, η οποία εκφράζει και πολλούς άλλους ΟΤΑ με ανάλογα προβλήματα, και θα διεκδικήσουμε σε θεσμικό και νομικό επίπεδο την αποκοπή ουσιωδών υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης από τον ασφυκτικό και άνευ αποτελέσματος έλεγχο της κεντρικής εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.