Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου ΔΑΚΕ Κιλκίς 
 Όπως είχε αναφερθεί η επιλογή των νέων Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ήταν καθαρά πολιτική. Αυτό επιβεβαιώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη με την ανακοίνωση των ονομάτων.

(Η τακτική που ακολουθούνταν τόσα χρόνια από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου να γίνονται ανακοινώσεις σημαντικών αλλαγών την περίοδο των διακοπών, για να μη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις από τους υποψηφίους εκπαιδευτικούς….. μια από τα ίδια).

Όντως τα βιογραφικά ήταν για αρκετό διάστημα στο γραφείο του κ. Μπαλτά αλλά οι παρεμβάσεις του ήταν ελάχιστες, είχε δεσμευτεί δημοσίως ότι οι επιλογές θα είναι αξιοκρατικές και αυτές οι δηλώσεις είχαν οδηγήσει πολύ κόσμο στο να κάνει αίτηση (450 αιτήσεις έγιναν τώρα, ενώ την προηγούμενη φορά ήταν γύρω στις 200 οι αιτήσεις…..).

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά τόσο σε συνέντευξη όσο και στη Βουλή ότι η επιλογή των δεκατριών Περιφερειακών Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει: «με αντικειμενικά κριτήρια από «Αδιάβλητη Επιτροπή Αξιολόγησης» των βιογραφικών των υποψηφίων Περιφερειακών Διευθυντών, με απόλυτη πολιτική ανεξιθρησκεία, θα είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή, δεν θα υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες, σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα, αυτό είναι θέση αρχής δεν υποχωρούμε, δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ.»

Εκμεταλλεύτηκαν τους παλιούς Περιφερειακούς αφού τους άφησαν να βγάλουν τη «δύσκολη δουλειά»….. με το γνωστό και όταν μας βολεύει.... το κράτος έχει συνέχεια…. με την ανακοίνωση των Προέδρων των Βαθμολογικών, και των Επιτροπών των Βαθμολογικών Κέντρων και όλη τη δουλειά με τις Πανελλαδικές και την ίδια μέρα ανακοίνωσαν και τους νέους Περιφερειακούς.

Κάτι άλλο που επιβεβαιώθηκε επίσης ήταν:

· ο «διακοσμητικός» ρόλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα δρώμενα του Υπουργείου Παιδείας, ένας (1) από τους δεκατρείς (13) νέους Περιφερειακούς Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

· φρούδες προσδοκίες, όταν φυσάει ο άνεμος της Αριστερής Αξιοκρατίας…

Για το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο
Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης, Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.