Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Μακριά και Αλάργα

Του Γιάννη Λιναρδάκη* 
Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τα οποία αφορούν ισχυρισμούς ότι υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ του κ. Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά και του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Τάσου Κουράκη, για τα επίκαιρα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και του τρόπου επιλογής Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων αμφότεροι οι κ. Υπουργοί δηλώνουν κατηγορηματικά ότι υπάρχει απόλυτη συνεργασία στα εν λόγω θέματα μεταξύ των επιτελείων τους….. (μόνο).

Πράγματι υπάρχουν πολλές διαφωνίες μεταξύ του κ. Υπουργού και του κ. Υφυπουργού, γι’ αυτό και έχει καθυστερήσει η ανακοίνωση των νέων δεκατριών (13) Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης(όταν βγαίνει το ίδιο το Υπουργείο και διαψεύδει αυτά που τα δικά του στελέχη διαρρέουν τότε όχι μόνο υπάρχει πρόβλημα – μαύρος καπνός - φωτιά αλλά δεν ξέρουμε και πώς θα σβήσει αυτή η φωτιά!).

Αυτά που μαθαίνουμε άλλωστε όλοι εμείς που μιλάμε με στελέχη του Υπουργείου είναι όσα γίνονται και λέγονται πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων του Υπουργείου Παιδείας!

Δεν έχουν λόγο τα στελέχη τους τα ίδια να διαδίδουν μυθεύματα γιατί δικοί τους άνθρωποι είναι! Και από την άλλη είναι και φυσιολογικό να υπάρχουν και διαφωνίες (άνθρωποι είμαστε….. όταν δεν ακολουθούντες οι προβλεπόμενες διαδικασίες – επιτροπές αξιολόγησης φακέλων – αξιοκρατία, όταν επιλέγεις Περιφερειακό Διευθυντή με ωροσκόπο στο κριό… που δεν ταιριάζει στον ωροσκόπο του ιχθύ…. ε δε θα διαφωνήσουμε….).

Τώρα τι θα βγει από όλη αυτή τη φασαρία δεν ξέρω, για ένα όμως είμαι μόνο σίγουρος, ότι καλό δεν θα είναι!!!!!

Την επόμενη λοιπόν εβδομάδα θα έχουμε τους νέους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, απλά πράγματα….., που «δικά τους παιδιά» θα είναι, και με τις Πανελλαδικές θα τα έχουν κάνει μπάχαλο, γιατί θα πρέπει να αλλάξουν και το νόμο, καθώς έπρεπε να έχουν ανακοινώσει το Νέο Σύστημα και τα Μαθήματα μέχρι 30 Μαρτίου 2015 (από ότι φαίνεται θα πάμε σε 4 μαθήματα με ένα μάθημα «πασπαρτού» για περισσότερες δηλώσεις σχολών)!

*Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.