Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Το Κουκλοθέατρο του Δήμου Κιλκίς στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Το κουκλοθέατρο πάει παντού! Ακολουθεί ως πιστός φίλος και σύντροφος το παιδί και το συνοδεύει στην καθημερινότητά του, σε σχολικές και πρωτοποριακές δράσεις, στις κοινωνικές του εκδηλώσεις. Ισχυρή απόδειξη, η συμμετοχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου που πραγματοποιήθηκε στις 3- 4 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.
Στη μαθητική ραδιοφωνική συχνότητα συντονίστηκαν εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της α' βαθμιας και β' βαθμιας εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας και μύησης στην επικοινωνία που προσφέρει το ραδιοφωνικό μέσο, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και με τον ονειρικό κόσμο του κουκλοθεάτρου. Περιεργάστηκαν τις κούκλες, έκαναν ερωτήσεις σχετικά με τη διοργάνωση του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στην Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Κιλκίς Σοφία Κεσίδου και στον ειδικό σύμβουλο Απόστολο Σατανάκη ενώ παρέλαβαν ενημερωτικό υλικό( υφασμάτινες τσάντες με το σήμα του Φεστιβάλ και έντυπη έκδοση για την ιστορία της κούκλας). Άλλωστε η συμμετοχή των εκπροσώπων του Δήμου Κιλκίς στο διήμερο μαθητικό φεστιβάλ αποσκοπούσε στην προώθηση του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς που ξεκινά το Μάιο.

Το καλαίσθητο περίπτερο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς, που φιλοξένησαν οι διοργανωτές του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ ''Νικόλαος Γερμανός'', επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων νήπια, μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων από το Δήμο Θεσσαλονίκης, τους Δήμους Ευόσμου, Νεάπολης, Καλαμαριάς, Σερρών,Φλώρινας, Τρικάλων, Πατρέων, Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης – Διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους διοργανωτές για τη φιλοξενία του περιπτέρου του Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Δήμου Κιλκίς στο χώρο τέλεσης του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και προσκαλεί όλους τους παλιούς και νέους φίλους του κουκλοθεάτρου και της παντομίμας, μικρούς και μεγάλους να δώσουν μαζικά το παρόν τους στη λαμπερή γιορτή του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ που ανοίγει αυλαία στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Πέμπτη 14 Μαϊου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 26 Μαϊου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.