Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αποκλειστικό! Μεγάλη συμφωνία του Δήμου Κιλκίς για 10.000 Ρώσους τουρίστες , μέσα το 2016!

Ανταπόκριση Μόσχα: Πάνος Μαύρος
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Γνώμης», και κάτω από άκρα μυστικότητα, απομένει να πέσουν τυπικά και οι τελευταίες υπογραφές για να οριστικοποιηθεί η μεγαλύτερη ίσως συμφωνία, η οποία θα αλλάξει πλήρως τον οικονομική ζωή του Κιλκίς!
Η πολυμελής αποστολή Κιλκισιωτών, η οποία επιστρέφει σήμερα το βράδυ από Ρωσία, φέρνει «βαλίτσες» γεμάτες ελπίδα!

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, κατάφερε τελικά να κλείσει μια μεγάλη συμφωνία με τον οργανισμό «Cказка Πродать Cвой» (είναι ο αντίστοιχος ΟΓΑ της Ρωσίας).

Συγκεκριμένα, αρχικά μέσα στο 2016 θα έρθουν στο Κιλκίς για 8ήμερες διακοπές10.000 Ρώσοι συνταξιούχοι αγρότες, στα πλαίσια του αντιστοίχου προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού που υλοποιεί η Ρωσική κυβέρνηση. Αν όλα πάνε καλά και μείνουν ευχαριστημένοι, η συμφωνία προβλέπει 13.000 τουρίστες το 2017, και 22.000 το 2018!

Οι Κιλκισιώτες παρουσίασαν ένα εκπληκτικό πακέτο παροχών διακοπών και περιηγήσεων στο Νομό Κιλκίς, σε εξαιρετική τιμή, με αποτέλεσμα να ζητούν να έρθουν και 200.000 συνταξιούχοι από Γερμανία ( κτηνοτρόφοι, αγρότες, εργάτες στις φάμπρικες), αλλά τους κρατάμε μούτρα που δεν υποστηρίζουν τον Αλέξη..

Φυσικά, την εντολή «να πάρει τη δουλειά» το μικρό Κιλκίς, την έδωσε ο πρόεδρος Πούτιν μετά από παρέμβαση του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος έχει συγγενείς στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με μελέτες του Δήμου Κιλκίς, την επόμενη 10ετία θα πέσουν στο νομό περίπου 1 δις ρούβλια «ζεστά», η ανεργία θα εξαφανιστεί από το Κιλκίς, ενώ θα δημιουργηθούν και επιπλέον 2.500 θέσεις εργασίας, αφού θα γίνουν τεράστια έργα υποδομών, ξενοδοχεία, καταστήματα, κτλ

Η «Γνώμη Κιλκίς» κατάφερε και εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα το «τουριστικό πακέτο», το οποίο ενθουσίασε τους Ρώσους:

1η ημέρα: Άφιξη, τακτοποίηση και ξεκούραση σε ένα από τα ολοκαίνουργια η ανακαινισμένα ξενοδοχεία του Κιλκίς (Hotel Habitat , Evridiki, Kristonia Victoria)

Κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με την καταπληκτική πόλη του Κιλκίς, μπορείτε είτε να περπατήσετε στο σύγχρονο και καλοδιατηρημένο κέντρο της, με τα δεκάδες καφέ, μπαράκια, πιτσαρίες, ταβέρνες κτλ, είτε να πιείτε τον καφέ σας απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα της πόλης από το λόφο του Αγ. Γεωργίου με την ομώνυμη εκκλησία που χτίστηκε το 1832. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε το μοναδικό σπήλαιο του λόφου, το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 σημαντικότερα της Ευρώπης. Μελέτες Τσέχων επιστημών αποδεικνύουν ότι η συχνή παραμονή στους θαλάμους του σπηλαίου έχουν ευεργετική επίδραση στους πάσχοντες από άσθμα. Ο εξαιρετικός σπηλαιολόγος και ξεναγός του σπηλαίου Βασίλης Μακρίδης, θα σας καταπλήξει με τις γνώσεις και την αγάπη του για τον κόσμο των σπηλαίων !

Για το δείπνο σας επιλέξτε μία από τις εξαιρετικές ταβέρνες του Κιλκίς. Εκλεκτά κρέατα από ντόπιους παραγωγούς, μεγαλωμένα στα καταπράσινα λιβάδια, ψημένα στα κάρβουνα θα σας ξυπνήσουν γεύσεις που ξεχάσατε. Η αυθεντική γεύση και μυρωδιά του Κιλκισιώτικου τσίπουρου θα συνοδέψει τους νοστιμότατους ψαρομεζέδες που θα γευτείτε σε κάποια από τις ουζερί του κέντρου. Διανυκτέρευση

2η μέρα: Πολεμικό – Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς (2 χλμ)
Μετά από ένα πλούσιο αυθεντικό Ελληνικό πρωινό, αναχώρηση για έναν από τους ηρωικότερους και φονικότερους τόπους θυσίας των Ελλήνων, που επηρέασε την απελευθέρωση της Μακεδονίας μας από τους Βουλγάρους. Μέσα σε 3 μέρες τον Ιούνιο του 1913 θυσιάστηκαν 8500 χιλιάδες !! ελληνόπουλα από Αθήνα, Κρήτη, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, ακόμα και Κύπρο. Η διαταγή του Βασιλιά Κωνσταντίνου ήταν σαφής: «Το Κιλκίς θα γίνει πάση θυσία Ελληνικό». Προσέξτε επίσης το Μνημείο των Πεσόντων στην κορυφή του λόφου. Ένα σπάνιο και εξαιρετικής αισθητικής γλυπτό του Δημητριάδη του Αθηναίου. Γεμάτοι συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια, αφήνουμε το μαρτυρικό αυτό τόπο και συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και τον περίφημο Κούρο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε και να ψωνίσετε στην περίφημη 21η Ιουνίου, με τις σικ μπουτίκ και τα Γαλλικά μπιστρό..

3η ημέρα Παιονία. Μονή Οσίου Νικοδήμου (42 χλμ)-Οινοποιεία, Καταρράκτες Σκρα (70 χιλ)

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πανέμορφη και καταπράσινη Παιονία. Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Οσίου Νικοδήμου στο κατάφυτο όρος Πάικο, και τη γραφική Γουμένισσα με τα ξακουστά κρασιά της. Θα γευματίσουμε δοκιμάζοντας και πάλι υπέροχα ντόπια κρέατα και κυνήγι, ψημένα στον ξυλόφουρνο. Μια βόλτα στα υπέροχα δάση ή τους αμπελώνες και τα δροσερά κελάρια των οινοποιείων της περιοχής, αλλά και μαθήματα γιόγκα μέσα σε οινοποιείο ! θα μας χωνέψουν από τη μεσημεριανή κραιπάλη. Περνώντας από τα παραδοσιακά χωριά Γρίβα, Καστανερή και Κάρπη θα μεταβούμε στο ηρωικό χωριό Σκρα ό για να θαυμάσουμε το παραδεισένιο δάσος και τη «Γαλάζια λίμνη» και τους εντυπωσιακούς καταρράκτες. Επιστροφή στη Γουμένισσα και διανυκτέρευση στον παραδοσιακό ξενώνα Δημοσθένης, ενώ θα προηγηθεί παραδοσιακό γλέντι με τα Χάλκινα της Γουμένισσας !

4η ημέρα. Λίμνη Δοϊράνη- Σύνορα FYROM (27 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με τη FYROM. Περνώντας από το χωριό Ακρίτας όπου τα σπίτια του είναι ακριβώς πάνω στα σύνορα, θα καταλήξουμε στη Λίμνη Δοϊράνη η οποία ανήκει κατά το 1/3 στην πατρίδα μας. Θα θαυμάσουμε και θα φωτογραφίσουμε το μοναδικό γαλήνιο τοπίο. Γεύμα σε παραλίμνια ταβέρνα με το νόστιμο γριβάδι, και κατόπιν βόλτα στο περίφημο δάσος «Χίλια Δέντρα» με τα αιωνόβια πλατάνια και βελανιδιές. Ξεκούραση- διανυκτέρευση.

5η ημέρα Κρούσια, Βοτανικός Κήπος-Ξενοδοχείο «Κρούσσια»(23 χιλ)
Πρωινό και αναχώρηση για την καταπράσινη οροσειρά των Κρουσσίων και άφιξη στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Η μοναδική θέα προς τη λίμνη Κερκίνη και την οροσειρά του όρους Μπέλλες, το γαλήνιο τοπίο, η εξαιρετική παραδοσιακή κουζίνα και η φιλοξενία, θα σας βάλουν σε σκέψεις, να παρατείνετε τη διαμονή σας στο Νομό Κιλκίς. Απολαύστε το κρασί σας ή τον καφέ σας μπροστά στο κεντρικό τζάκι και αφεθείτε στην ηρεμία αυτού του ευλογημένου τόπου…. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα μυστικά της Βοτανολογίας στο διαμάντι του Κιλκίς.. το Βοτανικό Κήπο !

Διανυκτέρευση στα κουκλίστικα σπιτάκια του Hotel «Κρούσσια». Ξυπνήστε νωρίς, βάλτε έναν αχνιστό αρωματικό καφέ στην κούπα, και αγναντέψτε την ανατολή του ήλιου.. Χαλαρώστε και βάλτε και τις πέντε αισθήσεις σας σε λειτουργία….. Μυρίστε το δροσερό αέρα, ακούστε το απαλό θρόισμα των φύλλων, δείτε τα υπέροχα χρώματα της φύσης, αγγίξτε το καταπράσινο γρασίδι. Δεν είναι όνειρο. Βρίσκεστε στο υπέροχο Κιλκίς !

6η μέρα. Ράντζο τουριστικής ιππασίας (3 χλμ)- Θεραπευτική λασποθεραπεία Πικρολίμνης (18 χλμ)

Πρωινό και βόλτα στο Ράντζο τουριστικής ιππασίας. Οι «τεμπέληδες» απολαύστε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί δίπλα στο τζάκι ή ταΐστε τα ελάφια και λάμα στο μικρό ζωολογικό κήπο, και οι «ανήσυχοι» φορέστε το καπέλο του καουμπόη και ανεβείτε στην άμαξα ή σε κάποιο άλογο για να κάνετε τη βόλτα σας.

Αναχώρηση για την Πικρολίμνη. Κάντε ένα θεραπευτικό λασπόλουτρο, το οποίο ενδείκνυται για πολλές δερματικές παθήσεις. Ένα δώρο ευεξίας και υγείας στο σώμα και την ψυχή σας, σας προσφέρει επιπλέον το εκπληκτικά προικισμένο από το Θεό Κιλκίς !

7η ημέρα Παζάρι Κιλκίς
Για το τέλος σας αφήσαμε το καλύτερο. Μια εμπειρία που ονειρεύεται να ζήσει κάθε ταξιδιώτης. Το παζάρι του Κιλκίς θα σας κάνει να πείτε: Ι LOVE KILKIS ! Εξαιρετικής ποιότητας, ποσότητας, ποικιλίας και κυρίως φτηνών τιμών προϊόντα, τα οποία δεν θα ξέρετε τι να πρωτοαγοράσετε. Περπατήστε, δείτε, μυρίστε, δοκιμάστε, αγοράστε ότι βλέπετε ! Οι φιλόξενοι Κιλκισιώτες μικροπωλητές θα σας κλέψουν την καρδιά με τη φιλοξενία και τη συμπεριφορά τους.. Το βράδυ θα ζήσετε μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία. Γνήσιο ποντιακό γλέντι, με τους ήχους του κεμετζέ, αλλά και εκπληκτικά, νοστιμότατα πιάτα από τον Πόντο !

8η ημέρα Ελεύθερη
Πριν επιστρέψτε στον τόπο σας ανανεωμένοι, γεμάτοι συγκίνηση και εικόνες μιας άλλης ανεξερεύνητης Ελλάδας που δεν την ξέρατε ποτέ, αφιερώστε την τελευταία ημέρα όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να κάνετε μια εκδρομή στην κοντινή Θεσσαλονίκη, η να περπατήσετε ξανά στο Κιλκίς αφού δεν θα το χορτάσατε!

Γεμάτοι ευχάριστες αναμνήσεις από το καταπληκτικό Κιλκίς, επιστροφή στη Ρωσία.

7 σχόλια:

  1. Μακάρι να κλείσει η συμφωνία, θα 'ναι μεγάλη ανάσα για την αγορά της πόλης που κυριολεκτικά βογκάει! Βέβαια πολλές οι υπερβολές στη παρουσίαση του προγράμματος, θα νομίσουν οι άνθρωποι ότι θα επισκεφτούν τον επίγειο παράδεισο. Θα 'ταν καλύτερα να κρατηθεί ένα μέτρο και να παρουσιαστούν οι ομορφιές του νομού με τρόπο πιο ρεαλιστικό, γιατί αν απογοητευτεί το πρώτο κύμα συνταξιούχων-τουριστών, πιθανόν να μην ακολουθήσει και δεύτερο...
    ΥΓ. μια απορία: αυτό το "Κιλκισιώτες" που αναφέρεται συνέχεια στο άρθρο τί ακριβώς είναι; εκπρόσωποι κάποιου φορέα ή έτσι γενικώς ανώνυμοι δημότες που πήραν την πρωτοβουλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ρε φίλε στο ομορφότερο μέρος της Ελλάδας.... Στην Κιλκισάρα μας με τα 5 Ξενοδοχεία...... Και μπάνιο στη δοϊράνη ή ακόμα καλύτερα στην Πικρολίμνη! Καλό ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχάσατε το κατάπληκτο πάρκο στη Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ το κοσμιμα τις πόλης μας με τα καταπράσινα δέντρα τα σιντριβάνια τα πλακόστρωτα με το υπέροχο Πάρκιν στο παλιό στρ.πρατηριο με παρκαρισμένη μια παλιά μπετονιέρα τον καταπληκτικό φωτισμό του μετά πεσμένα κολόνακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, καταρχήν μπράβο στον εμπνευστή του κειμένου (αλίμονο σε μένα που την πάτησα πρωί πρωί) αλλά μήπως να το δούμε κι απ' την άλλη πλευρά; Γιατί σαν ιδέα είναι καταπληκτική κι από μια πλάκα μπορούν να γεννηθούν θετικές ιδέες! Δηλαδή δεν θα μπορούσε ο Δήμος Κιλκίς ή κάποιος άλλος φορέας να κάνει μια τέτοια επαφή; Φυσικά το να είναι ο αποκλειστικός προορισμός των Ρώσων η φουκαριάρα η πόλη μας... δεν στέκει, αλλά να ήταν μέρος ενός ανάλογου ταξιδιού (πχ στη Θεσ/νίκη) θα ήταν λύτρωση. Το να έχει δηλαδή 2 διανυκτερεύσεις στο Κιλκίς από τις 7 συνολικά, δεν είναι κάτι ασύλληπτο ή αδύνατο και στο κάτω κάτω ποτέ δεν ξέρει κανείς τί μπορεί να προκύψει.
    Μπορεί να μην έχει ομορφιές η πόλη, αλλά σαν νομός το Κιλκίς έχει πολλά ωραία μέρη. Το θέμα είναι αν υπάρχουν τα παράτολμα μυαλά που θα τολμούσαν ένα τέτοιο εγχείρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο πρωταπριλιάτικο αλλά το 1 δις ρούβλια είναι μόνο 16,028,800 ευρώ. Οπότε ποιά "επένδυση";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.