Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ενημέρωση μαθητών & γονέων για την ασφάλεια στο διαδίκτυο στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου του 1ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στα Σχολεία της 2ης Εκπ/κής Περιφέρειας Κιλκίς, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Πάρης Παπαδόπουλος επισκέφτηκε και το Σχολείο μας το 1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς , την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 για να ενημερώσει τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων για το σημαντικό και πολύ επίκαιρο θέμα της ασφάλειας στο διαδίκτυο, στα πλαίσια των δράσεων του Θεματικού Δικτύου « Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο οποίο συμμετέχει και η σχολική μας μονάδα.
Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, ανά τάξη, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση όπου έθεσαν τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους συνειδητοποιώντας ότι το διαδίκτυο αποτελεί πράγματι ένα «εργαλείο» για πληροφόρηση και ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία και κοινωνική δικτύωση, κρύβει όμως και πάρα πολλούς και σοβαρούς κινδύνους τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν και να τους αντιμετωπίζουν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Η ενημέρωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο δεν περιορίστηκε μόνο στους μαθητές μας, αλλά δόθηκε η ευκαιρία και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, να ενημερωθούν για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο, με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Σχολείο μας το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2015 με ομιλητές τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Πάρη Παπαδόπουλο, το Στέλεχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς κ. Κουζουκίδη Μάξιμο και τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου κ. Τελλίδη Αλέξανδρο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Διευθυντής της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς, κ. Ραμπίδης Κωνσταντίνος.

Οι ομιλητές επισήμαναν την συνεχώς αυξανόμενη (και από πολύ μικρή ηλικία) χρήση των ηλεκτρονικών και «έξυπνων» συσκευών με παράλληλη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και τους τρόπους με τους οποίους οι γονείς μπορούν να τα προστατεύσουν δημιουργώντας ένα δίχτυ προστασίας για ασφαλή πλοήγηση. Επίσης, τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη ανάπτυξης και καλλιέργειας σχέσης επικοινωνίας γονέων – παιδιών ως βασικότατο μέτρο προστασίας απέναντι στη χρήση του διαδικτύου. Οι παρουσιάσεις των εισηγητών «καθήλωσαν» τους παρευρισκόμενους, προβληματίζοντας παράλληλα, ενώ στο τέλος υπήρξε και χρόνος για συζήτηση και τοποθετήσεις.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστούμε θερμότατα τους ομιλητές κ.κ. Πάρη Παπαδόπουλο , Κουζουκίδη Μάξιμο και Τελλίδη Αλέξανδρο για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και την εξαιρετική παρουσίασή τους.

Επίσης ευχαριστούμε όλους τους γονείς που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίησή της, καθώς και τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου που επιμελήθηκε τον μπουφέ της εκδήλωσης.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.