Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ατέ να εθέλνεν κι εγώ να επόρνα

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Πολύ συχνά πιστεύω ότι η πολιτική στη χώρα μας γίνεται σ αυτό το επίπεδο, όσον αφορά στο εσωτερικό αλλά και με τους εταίρους μας. 
Και για να γίνω σαφής. Η φράση προέρχεται από έναν ηλικιωμένο συγχωριανό μου, που όποτε έβλεπε μια νέα , όμορφη και ξένη (κυρίως) γυναίκα στο δρόμο, επαναλάμβανε αυτή τη φράση. «Αυτή να ήθελε κι εγώ να μπορούσα». Τότε γελούσαμε μαζί του, γιατί δεν πολυκαταλαβαίναμε τι εννοούσε ακριβώς.

Χρόνια μετά, δικαιώνεται συνεχώς. Σε κάθε αποφασιστική στιγμή για τη χώρα, κάποιος θα υποχωρήσει, από το φόβο του πολιτικού κόστους. Το ΠΑΣΟΚ που ήξερε ποιο είναι το σωστό αλλά δεν το έπραξε γιατί δεν ήθελε να δυσαρεστήσει το λαό. Ας πούμε το «έξω απ την ΕΟΚ των μονοπωλίων» , από την οποία φυσικά, ούτε ο λαός πολυήθελε να βγούμε, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ το πάλεψε ποτέ, (αν υποθέσουμε ότι μπορούσε). Ή το ασφαλιστικό του Γιαννίτση που αν λέει το περνούσανε, δε θα είχαμε τώρα πρόβλημα. Ή το δημοψήφισμα που ήθελε να κάνει ο Γιωργάκης για να του πούμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρώ (μετά βεβαίως που μας έμπασε στα μνημόνια ετσιθελικά). Ο λαός να ήθελε και το ΠΑΣΟΚ να μπορούσε.

Η ΝΔ πάλι, άλλο ανέκδοτο. Ο Μητσοτάκης λέει μας τα είχε πει (ή ήθελε να το κάνει..) ότι ξοδεύουμε πολλά σε σχέση μ αυτά που δεν παράγουμε, ο Κωστάκης ήθελε να μας θωρακίσει, μέχρι που νόμιζε ότι το έπραξε, αλλά εμείς δεν το πιστέψαμε …… ο Αντωνάκης έφερε σχεδόν την ανάπτυξη αλλά εμείς δε θέλαμε να την κρατήσουμε και παραδώσαμε τη χώρα στους εξαποδώ.

Τώρα οι καινούργιοι θέλουμε και το θέλουνε να κάνουν τη ρήξη, αλλά δεν είναι βέβαιοι ότι μπορούν και το γυροκλώθουν μέχρι να το – μας ζαλίσουν . θέλουν είναι μια κουβέντα!

Γιατί κι ο Αντωνάκης ήθελε να μείνει να ολοκληρώσει την σωτηρία της χώρας (μέχρι ολικής καταστροφής), αλλά πρότεινε για πρόεδρο τον Δήμα και δε ……. μπόρεσε! Κάνε ένα κλικ δεξιά αγόρι μου! Κι ο Πάκης εκεί ήταν! Τώρα δε θα ήσουν στη δυσάρεστη θέση να τον βλέπεις στην Πύλο να βγάζεις φλύκταινες και να φέρεσαι σαν Κατίνα. Δηλαδή ο Αλέξης, μια σταλιά σκ@τό ήταν πιο έξυπνος που ήθελε να προτείνει αριστερό πρόεδρο, αλλά βολεύτηκε στον Πάκη;;; Ή ο Γιάνης που αντί ακτιβιστή συμβούλου, ξώπεσε στην Παναρίτη;; Ήθελαν αλλά δε μπορούσαν! Απλά το κατάλαβαν εγκαίρως, βολεύτηκαν λοιπόν στην αριστερή κυβέρνηση τους και ψωνίζουν στελέχια από την επάρατο δεξιά.

Και στην Ευρώπη πάλι το ίδιο σενάριο. Αυτοί δε θέλουν να μας βοηθήσουν κι εμείς δε μπορούμε να τους διαολοστείλουμε! Τώρα ένα μυστήριο γιατί αυτοί δε θέλουν;; Που αλλού θα δανείσουν τα χρήματα τους τόσο ακριβά;;; γιατί ψυχικό μια φορά….. δε μας κάνουν! Εμείς πάλι θέλουμε να τους διαολοστείλουμε από το 2010, αλλά δε φροντίσαμε τόσα χρόνια να δημιουργήσουμε πρωτογενή παραγωγή (γι αυτό ακριβώς ίσως), για να μπορούμε να το κάνουμε. Αν υποθέσουμε ότι μπορούσαμε. 

Γιατί πολλές φορές μας έπεισαν ότι είναι θέμα χρόνου να πουν το μεγάλο όχι οι ηγέτες μας, αλλά διαπιστώσαμε ότι δεν! Δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες, δεν είναι ο σωστός χρόνος, δεν υπάρχει επαρκής στήριξη, δεν έχουμε κεφαλαιακή επάρκεια….. με τα μη και με τα δεν (που λένε και οι ανάρχες), πήγε η ζωή μας στο μηδέν!
Ατε ( η Ευρώπη) να εθέλνεν, κι εγώ (η Ελλάδα) να επόρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.