Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνεργασία Δημάρχου Κιλκίς με Προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για επιχειρησιακό πρόγραμμα 2015 – 2019 και αγροτική οδοποιία

Συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων είχε χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.
Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, είχε διττό σκοπό: την ενημέρωση των αιρετών εκπροσώπων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς 2015 – 2019 και την υποστηρικτική συνδρομή τους στην κατάρτιση και εφαρμογή του και τη συζήτηση – προγραμματισμό έργων αγροτικής οδοποιίας τα οποία κρίνονται κατεπείγοντα για την αγροτική οικονομία.

Αναφορικά με το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου Κιλκίς ο συντονιστής του κ. Παναγιώτης Κωνσταντινίδης περιέγραψε σε αδρές γραμμές με ποιους τρόπους μπορεί να καταστεί ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο για κάθε Δημοτική και Τοπική Κοινότητα. 

Πρότεινε δε στους Προέδρους να προκαλέσουν τοπικές συνελεύσεις και να καταγράψουν με τη συμμετοχή των δημοτών προτάσεις, αιτήματα, πρωτότυπες και λειτουργικές ιδέες που μπορούν, μετά από αξιολόγηση, να συμπεριληφθούν στον κορμό του αναπτυξιακού προγραμματισμού του Δήμου Κιλκίς. 

Ο δημόσιος διάλογος στα χωριά του Δήμου Κιλκίς θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν έντυπα με το ειδικό ερωτηματολόγιο ''Η γνώμη σου μετράει'' για να το διαθέσουν με τη σειρά τους προς συμπλήρωση στους δημότες.

Σημειώνεται ότι έχουν τοποθετηθεί ψηφοδόχοι στην είσοδο του Δημαρχείου Κιλκίς αλλά και στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων όπου οι δημότες μπορούν να αποθέτουν το ειδικό ερωτηματολόγιο μετά τη συμπλήρωσή του.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε κατά τη σύσκεψη στην αγροτική οδοποιία, θέμα το οποίο απασχολεί εντονότατα τη Δημοτική Διοίκηση, τις τοπικές αρχές αλλά και τους ίδιους τους αγρότες ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Ο Δήμος Κιλκίς αδυνατεί να παρέμβει με έργα αποκατάστασης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο Δήμαρχος Κιλκίς επισήμανε ότι οι ανάγκες για αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι πιεστικές, ωστόσο εξήγησε στους παρεστώτες ότι ο Δήμος Κιλκίς έχει προγραμματίσει και θα διαθέσει επαρκή στόλο οχημάτων σε δύο περιοχές ταυτόχρονα, στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού – Πικρολίμνης και σε Κρούσια – λεκανοπέδιο Δοϊράνης – Μουριών – Χέρσου. 

Τα έργα αποκατάστασης θα υλοποιηθούν μόλις καλυτερεύσει ο καιρός υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου Χριστόφορου Πιπερίδη και του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κρουσσών Θεόδωρου Βαφειάδη. Ο κ. Σισμανίδης επέμεινε σε ζητήματα ποιότητας και ανθεκτικότητας των αγροτικών δρόμων σε ότι αφορά την επίστρωσή τους με αμμοχάλικο ώστε να αποφεύγονται προχειρότητες, άσκοπα έξοδα και παρεμβάσεις με θνησιγενές αποτέλεσμα και συμπλήρωσε ότι τα συνεργεία του Δήμου θα εργάζονται και Σαββατοκύριακα για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι παρεμβάσεις που υλοποίησε ο Δήμος Κιλκίς, μέσα στο χειμώνα, κατά το πρώτο κύμα της κακοκαιρίας στην περιοχή των Κρουσσών με ίδιους πόρους θωράκισαν αποτελεσματικά την περιοχή, γι' αυτό το λόγο άλλωστε, όπως είπε, οι ζημίες στις πλημμύρες που ακολούθησαν ήταν μικρής εντάσεως.

Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων έθεσαν θέματα αντιμετώπισης της καθημερινότητας στα χωριά όπως οι συντηρήσεις των σχολικών κτηρίων και των παιδικών χαρών, η αντικατάσταση των λαμπτήρων, οι αποψιλώσεις κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων κ.α.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς έδωσε απαντήσεις για τα επιμέρους ζητήματα και ανακοίνωσε ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα κάνει επιτόπια θεώρηση στα έργα που εκτελούνται στα χωριά και θα έχει συναντήσεις με τους κατοίκους και μαζί τους για να συζητήσουν από κοντά τα προβλήματα, να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες και να δώσουν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.