Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον με το LEADER στο Κιλκίς

- Υπερκαλύφθηκε κατά 296% ο προϋπολογισμός της 4ης προκήρυξης
Η Επιτροπή Διαχείρισης Προγράμματος LEADER (Ε.Δ.Π.) της Ο.Τ.Δ. Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε., σύμφωνα με την υπ. αριθ. 36/13-2-2015 απόφασή της και τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού διοικητικού ελέγχου της ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 4ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος προσέγγισης LEADER – Άξονας 4 του ΠΑΑ.
Εμπρόθεσμα υποβλήθηκαν 21 προτάσεις, συνολικού αιτούμενου προϋπολογισμού 3.247.054,49€ με δημόσια δαπάνη 1.773.250,72€, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν ιδιωτικές επενδύσεις καθώς και έργα ΟΤΑ, του Επιμελητηρίου Κιλκίς και πολιτιστικών συλλόγων. Από τις υποβληθείσες προτάσεις, τρεις μόνο αποκλείστηκαν καθόσον δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης (σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας της προκήρυξης).

Υπενθυμίζεται ότι το ποσό δημόσιας δαπάνης που προκηρύχθηκε ήταν 598.252,08€ με αποτέλεσμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός να υπερκαλυφθεί κατά 296%.

Τα επενδυτικά σχέδια συνολικού κόστους 2.564.599,32€ που πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης, αξιολογήθηκαν και κατατάχθηκαν κατά φθίνουσα σειρά με βάση τη βαθμολογία τους και προωθούνται προς ένταξη. Τα επιλαχόντα επενδυτικά σχέδια αναμένεται να εγκριθούν και άμεσα να ενταχθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς πιστώσεων και της σχετικής έγκρισης από την ΕΥΕ ΠΑΑ Ανταγωνιστικότητα. Η Δημόσια Δαπάνη θα καταβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τονίζεται, τέλος, ότι η Αναπτυξιακή Κιλκίς αιτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθετη κατανομή πιστώσεων ύψους 1.000.000€ περίπου με στόχο την άμεση έναρξη υλοποίησης όλων των εγκεκριμένων έργων αλλά και την δυνατότητα ένταξης νέων που θα ενισχύσουν σημαντικά την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.