Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών» από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια των Υπευθύνων του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κιλκίς, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο, προτίθενται να προβούν στην υλοποίηση Πιστοποιημένου Προγράμματος Πρώτων Βοηθειών (CPR –AED) σε 30 εκπαιδευτικούς του Νομού Κιλκίς.
Το πρόγραμμα θα υλοποιήσουν με την υποστήριξη της Meducaiton – Εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη η οποία εξειδικεύεται στην Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών, Υγειονομικών καλύψεων καθώς και την Έρευνα κα Διάσωση Αγνοουμένων και θα λάβουν μέρος οι πρώτοι τριάντα που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Παραθέτουμε τα χαρακτηριστικά του προγράμματος:

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση ΑΕΑ
Το σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης – ERC με σκοπό την εκμάθηση και πιστοποίηση των πολιτών στις βασικές δεξιότητες υποστήριξης της ζωής, όπως την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, την ασφαλή προσέγγιση ενός θύματος, τη θέση ανάνηψης, την επείγουσα κλήση για βοήθεια, την ασφαλή χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και την παροχή πρώτων βοηθειών όπου βρεθούν.

Εκπαιδευτικές ενότητες
· Ασφαλής προσέγγιση θύματος

· Εκτίμηση θύματος που έχει καταρρεύσει

· Κλήση για βοήθεια (166/112)

· Δεξιότητες βασικής υποστήριξης της ζωής

· Ασφαλής χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή

· Συντήρηση και ασφάλεια του απινιδωτή

· Θέση ανάνηψης

· Ιατρονομικά θέματα


Απευθύνεται σε: Εκπαιδευτικούς
Αξιολόγηση: Καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου.
Προαπαιτούμενες δεξιότητες: Καμία.
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 6 Άτομα (ανά ομάδα) και μέχρι 30 άτομα
Διδακτική μέθοδος: Θεωρίες (Παρουσιάσεις – Συνοπτικό Εγχειρίδιο), Πρακτική (Σταθμοί Δεξιοτήτων).Διάρκεια: 5 ώρες
Κόστος: 30€

Πιστοποίηση: Στα Αγγλικά (πιστοποιητικό του ERC)
Χορηγούμενα από εμάς: Συνοπτικό εγχειρίδιο, ατομικός φάκελος σεμιναρίου και υγειονομικά υλικά.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς, πρωινές ώρες (9.00 -14.00 ) και οι αιτήσεις συμμετοχής, με την έγγραφη συγκατάθεση του Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας στην οποία υπηρετούν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, μπορούν να αποσταλούν στο emai του ΣΣΝ Κιλκίς μέχρι την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015. Η ημερομηνία υλοποίησης ορίζεται η Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.