Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Παιδαγωγικές Συσκέψεις – Ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Η πρόοδος των Μαθητών, καθώς και οι δυσκολίες μάθησης που παρουσιάζουν, αποτελούν αντικείμενα συχνών και συστηματικών συζητήσεων του Συλλόγου Διδασκόντων. Σκοπός των συζητήσεων είναι η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλοενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα αξιολόγησης καθώς και η λήψη μέτρων για την πρόληψη της σχολικής αποτυχίας.

Με τη λήξη κάθε Τριμήνου πραγματοποιούνται Παιδαγωγικές Συσκέψεις, στις οποίες μετέχει όλο το Διδακτικό Προσωπικό και έχουν ως θέμα την εκτίμηση της προόδου των μαθητών σε επίπεδο Τάξης και Σχολείου.

Η ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων γίνεται με ευθύνη του κ. κ. Διευθυντή του σχολείου από τους διδάσκοντες στην τάξη. Η συνεργασία με τους Γονείς και Κηδεμόνες προσφέρει στον εκπαιδευτικό πληροφορίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν να κατανοήσει καλύτερα τον μαθητή και να τον αξιολογήσει σωστότερα.

Το σχολείο γνωστοποιεί στους Γονείς και Κηδεμόνες την ημέρα και την ώρα που κάθε εκπαιδευτικός δέχεται σε συνεργασία τους Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών.

Οι Παιδαγωγικές Συναντήσεις των Εκπαιδευτικών για θέματα αξιολόγησης των μαθητών, καθώς και οι συναντήσεις με τους Γονείς και Κηδεμόνες, εντάσσονται στον Ετήσιο και Τριμηνιαίο Προγραμματισμό των Δραστηριοτήτων του σχολείου, ο οποίος γνωστοποιείται στους κ. κ. Σχολικούς Συμβούλους. Στις συναντήσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν και οι κ. κ. Σχολικοί Σύμβουλοι.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.