Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Στηρίξτε τη Ελληνική θέση διαπραγμάτευσης

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Ήδη στο διαδίκτυο ετοιμάζονται μεγάλες συγκεντρώσεις για 16 ή 17/2  ημέρες που πιθανόν θα συνεδριάσει το Eurogroup και για το Ελληνικό ζήτημα. Εκτιμώ ότι η σκληρή πραγματικότητα θέτει ένα πολύ σοβαρό θέμα, που πρέπει να μας απασχολήσει όλους! Είναι αυτό της κινηματικής υποστήριξης της μάχης που δίνει, όχι η Ελληνική κυβέρνηση, αλλά η χώρα μας και ο λαός της διαμέσου αυτής ενάντια στις πολιτικές σκληρής λιτότητας! Είναι γεγονός ότι όσοι δεν αποδέχονται το ρόλο του καρπαζοεισπράκτορα και απαιτούν επιτέλους μια σθεναρή αντίσταση από την Ελληνική κυβέρνηση, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν, πρέπει να το δείξουν έμπρακτα! Και ένας από τους πιο ηχηρούς τρόπους είναι να κατέβει ο κόσμος σε συλλαλητήριο υποστήριξης του αυτονόητου, που λέει ότι θέλουμε να ζούμε σαν άνθρωποι, να εκπληρώνουμε τις βασικές μας ανάγκες, να ζούμε με αξιοπρέπεια! 

Να βροντοφωνάξει όχι στην κοινωνική δυστυχία! Αυτή η παλλαϊκή κινητοποίηση μπορεί να γίνει την επίσημη μέρα έναρξης της διαπραγμάτευσης στην πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα ή και σε 2 – 3 ακόμη μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Η δυσκολία έγκειται στο ποιος θα την οργανώσει και ποιος θα καλέσει τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους . Αυτό το κάλεσμα πρέπει να το απευθύνει η ίδια η κυβέρνηση. Να καλέσει όλο το λαό, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων, να συμπαρασταθεί στη μάχη αυτή, ώστε να κερδηθεί προς όφελος όλων μας! Να ορίσει η κυβέρνηση την ημέρα, την τοποθεσία και την ώρα της κινητοποίησης! 

Μίας κινητοποίησης του λαού για την υπεράσπιση των συμφερόντων και των αναγκών του ιδίου και της χώρας του! Τι πιο ωραίο, τι πιο φυσιολογικό, τι πιο αναγκαίο! Στην περίπτωση αυτή κανένα σωματείο δε χρειάζεται να κάνει τίποτα. Ο κόσμος μπορεί κάλλιστα να αυτοοργανωθεί και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γενικώς η ηλεκτρονική επικοινωνία, μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για την οργάνωση και τη συμμετοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.