Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

«Εκδηλώσεις τον Φεβρουάριο στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς»

Εκδήλωση στα πλαίσια του Προγράμματος «Παιδί και βιβλίο» που υλοποιείται από τις Σχολικές Συμβούλους κ. Αρβανίτη Ιωάννα και κ. Παπαδοπούλου Μαρία σε συνεργασία με την Βιβλιοθήκη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στις 5:00 στον χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς, με την συμμετοχή των μελών των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από τις Σχολικές Συμβούλους με θέμα την προαγωγή της φιλαναγνωσίας στα παιδιά. Ενημέρωση για τις δράσεις και τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης έγινε από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Μανιουρά Βάσω. Για την περίσταση διαμορφώθηκε επίσης ένας χώρος με βιβλιοπροτάσεις που αφορούν στις σχέσεις γονέων και παιδιών. 

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος που υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2014, έγιναν τον Φεβρουάριο δύο ακόμη συναντήσεις των Σχολικών συμβούλων με τους δασκάλους και νηπιαγωγούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης την Τετάρτη 8 και 15/2/2015.

Συνεχίζονται και αυτό τον μήνα τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ανάγνωση παραμυθιών και πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων, όπως και οι επισκέψεις σχολικών τάξεων με σκοπό την γνωριμία με την Βιβλιοθήκη και τον δανεισμό βιβλίων. 

Στο πλαίσιο αυτό τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν οι: 2ο νηπιαγωγείο Κιλκίς με την κ. Κουντουρίδου Βέτα, 1ο δημοτικό σχολείο, οι τάξεις Δ1 και Δ2 με τις δασκάλες τους κ. Τσαλή Βασιλική και κ. Καραλή Μαρία, 2ο δημοτικό, οι τάξεις Ε1 με την κ. Σολακίδου Ευαγγελία, ΣΤ1 με την κ. Τσαδήμα Μαρία και ΣΤ2 με τον κ. Γκιούλτσα Δημήτρη, 3ο δημοτικό, οι τάξεις ΣΤ1 και ΣΤ2 με τους δασκάλους κ. Τραϊανό Κούρλη και κ. Θεοδωρίδου Παρασκευή, Δ1 και Δ2 με τον κ. Μαριόγλου Νίκο και την κ. Αναστασιάδου Θεοδώρα, 4ο δημοτικό σχολείο, η τάξη Α3 με την κ. Χριστοφορίδου Έλσα και η τάξη Β2 με την κ. Καπανδρίτη Χριστίνα, 5ο δημοτικό, η τάξη Ε2 με την κ. Πραξιγά Μαίρη. Επίσης, τη Βιβλιοθήκη επισκέφθηκαν στις 10/2/2015 το Εσπερινό Γυμνάσιο στο πλαίσιο διδακτικού προγράμματος με υπεύθυνο τον κ. Κατσάρα Γεώργιο και τμήμα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς με την κ. Καβαδοπούλου την Τετάρτη 18/2/2015. 

Τέλος, το Ειδικό Δημοτικό επισκέφτηκε τη Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 19/2/2015, με τις δασκάλες κ. Γκαράνη Κωνσταντίνα και κ. Κουρδούπαλου, ξεναγήθηκε στο χώρο, έγινε ανάγνωση του παραμυθιού «Το γεύμα των λύκων» και τα παιδιά στο τέλος χόρεψαν με τους δασκάλους τους.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς λειτουργεί για το κοινό από το 2006. Μεταφέρθηκε στο κτήριο του δημοτικού κήπου το 2011, διαθέτει 25.000 περίπου τίτλους βιβλίων, 6.595 μέλη, 26.000 ετήσιους δανεισμούς και οι επισκέπτες της είναι κατά μέσο όρο 120 ημερησίως.

Το παιδικό της τμήμα ανακαινίστηκε πλήρως τον Οκτώβριο του 2012 με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Πραγματοποιεί διάφορες δράσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερωτικές συναντήσεις και σεμινάρια για θέματα που αφορούν το βιβλίο και την φιλαναγνωσία,) παιδικές δραστηριότητες, βιβλιοπαρουσιάσεις, λέσχη ανάγνωσης και γενικά εκδηλώσεις που στόχο έχουν την προαγωγή του βιβλίου, τη δια βίου μάθηση, τη δημιουργικότητα, την ψυχαγωγία. Για την φετινή σχολική χρονιά οι επισκέψεις σχολείων που έχουν προγραμματιστεί ξεπερνούν τα 110 τμήματα. Τα Χριστούγεννα υλοποιήθηκαν παιδικές δραστηριότητες με την βοήθεια εθελοντών με συμμετοχή 150 παιδιών. 

Παρόμοιες δράσεις για παιδιά και για μεγάλους προγραμματίζονται για την προσεχή άνοιξη και καλοκαίρι. Μείνετε συντονισμένοι!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.