Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Σύσκεψη για την ενεργοποίηση της "Κοινωνικής Σύμπραξης" στην Περιφέρεια

Σύσκεψη για την ενεργοποίηση της "Κοινωνικής Σύμπραξης" διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περικλή Κολότσιου και με την παρουσία-εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης Χάρη Αηδονόπουλου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας, των δομών Κοινωνικής Προστασίας των δύο Δήμων, των Ιερών Μητροπόλεων Πολυανής & Κιλκισίου και Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, του Κέντρου Πρόληψης ¨ΝΗΡΕΑΣ¨ και του Συλλόγου ¨ΒηματίΖΩ¨
Βασικός σκοπός της σύσκεψης ήταν η υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαικής Βοήθειας για τους απόρους (FEED/ΤΕΒΑ). Όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, το ΤΕΒΑ αποσκοπεί στην άμεση αντιμετώπηση των φαινομένων ακραίας φτώχειας και όλων των δράσεων που έχουν σχέση με την αντιμετώπιση φαινομένων υποσιτισμού. 

Στην προσπάθεια αυτή κρίθηκε σκόπιμη η συντονισμένη συμμετοχή των Τοπικών Αρχών (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, Κοινωνία πολιτών κ.λ.π.). Προς αυτό το σκοπό φυσικά απαιτείται η δημιουργική και πολλαπλασιαστική αξιοποίηση πόρων του ΤΕΒΑ, του ΕΣΠΑ και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Προστασίας. 

Οι πόροι αυτοί θα πρέπει να συνυπολογισθούν στο προϊόν της εθελοντικής συνεισφοράς της κοινωνίας. Το συντονιστικό μέρος των δράσεων αυτών έχουν αναλάβει οι κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες, μέσω της οργάνωσης των ¨Κοινωνικών Συμπράξεων¨. Αυτός ακριβώς ο συντονισμός δρομολογήθηκε κατά τη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Οι ωφελούμενοι των δράσεων του ΤΕΒΑ είναι:

· Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας

· Νοικοκυριά με παιδιά και ιδίως τα μονογονεϊκά, τα τρίτεκνα και τα πολύτεκνα, που πλήττονται από ακραία υλική στέρηση

· Πολυμελείς οικογένειες (με ανιόντες και κατιόντες συγγενείς)

· Άστεγοι

Μετά το τέλος της σύσκεψης παραδόθηκε στον υπεύθυνο των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής & Κιλκισίου ποσότητα τροφίμων που συγκεντρώθηκε από την Π.Ε. Κιλκίς, κατά το μήνα Ιανουάριο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.