Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Αποκριές στο Κιλκίς με .... τρελές ελπίδες και μασκαράδες με καπέλα!

Με ζωηρό κέφι, με μοναδικό μπρίο και με τρελές ελπίδες συνεχίζει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του ο Δήμος Κιλκίς μετά τα επιτυχημένα μουσικά όσο και εύγευστα τσικνίσματα της Τσικνοπέμπτης στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου. Εκεί δημιουργήθηκε ένα πολύχρωμο σκηνικό με μάσκες, σερπαντίνες, σαπουνόφουσκες ενώ για τις ανάγκες της βραδιάς, όπως εξάλλου επιτάσσει το έθιμο, στήθηκαν ψησταριές με κάρβουνα όπου ψήθηκαν κρεατικά. Στους επισκέπτες, στους περαστικούς και στους καρναβαλιστές προσφέρθηκαν δωρεάν σουβλάκια, μπιφτέκια και άφθονο κόκκινο κρασί. 

Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί ήταν οι Κιλκισιώτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς, έκαναν Τσικνοπέμπτη στον πεζόδρομο και ήρθαν σε γενική ευθυμία υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής του συγκροτήματος του Νίκου Νικολαϊδη, με το Γρηγόρη Αμοιρίδη το Μπάμπη Κιτσονίδη και το Βασίλη.

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κιλκίς ανεβάζει στροφές και εμπλουτίζεται με λαϊκό σατιρικό θέατρο, αναβίωση εθίμου, με κυνήγι θησαυρού με γιορτή καρναβαλιστών και με... τους μασκαράδες με καπέλα!!! Αναλυτικά:

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.30 μ.μ.  στον προαύλιο χώρο  του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

“..Θα εφτάμεν την χαράν τη Αλεξίκα και τη Ελπίδας..”

Μια ευχάριστη αυτοσχέδια, λαϊκή θεατρική παράσταση όπου κυριαρχεί η αυθεντικότητα, το έθιμο, η επικαιρότητα, η σάτιρα και η διασκέδαση με μουσική και χορό.

Η Ζωγράφα έχει δύο κόρες, την Παρέσσα την όμορφη και την Ελπίδα που δεν είναι τόσο όμορφη. Ο άντρας της ο Γιαννίκας δεν βρίσκεται κοντά της , κοντά της όμως βρίσκεται η μάνα της, η γραία Ελλάδα, που την ταλαιπωρεί.

Καημός μεγάλος της Ζωγράφας είναι να κάνει την χαρά της Ελπίδας μέχρι που έρχεται ο Αλέξης (ή Αλεξίκας) που ζητά τη νύφη.

Και εκεί αρχίζουν.....τα μπερδέματα !!!!!!!!!!!!!!

ΑΛΛΑ στο τέλος “.....α πατούμεν και χορεύομεν σην χαράν...”

Αυτά και άλλα πολλά κι ευτράπελα θα λάβουν χώρα στις 6.30 το απόγευμα, στην αυλή του 3ου και 7ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς. Οι μαθητές των σχολείων, οι γονείς των παιδιών, οι γείτονες και παραγείτονες είναι προσκεκλημένοι σην χαράν .

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο είναι το σπίτι της Ζωγράφας και της νύφης και το 7ο Δημοτικό Σχολείο είναι το σπίτι του γαμπρού Αλεξίκα..

Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν, ελάτε μικροί και μεγάλοι μασκαράδες με καπέλα !!!!!!!!!!.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 στις 12.00 το Κυνήγι Θησαυρού
ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ: “Κυνηγοί της μεγάλης περιπέτειας” 12.00-2.00 το μεσημέρι στην πλατεία Ειρήνης, όπου μικροί και μεγάλοι γινόμαστε κυνηγοί της περιπέτειας. απολαμβάνοντας το παιχνίδι με διαχρονικούς ήρωες και αντιήρωες που θα αναζητήσουμε μέσα από ευφάνταστους γρίφους.

Εκεί επίσης θα είναι τα γυμναστήρια: Παλμός με την παρουσίαση του προγράμματος “La vida es un carnaval”, Κinissis με την παρουσίαση του προγράμματος “Karnival party by Kinesis” και Ευ Ζην με την παρουσίαση του προγράμματος “Ευ ζην party”, θα μας διασκεδάσουν με λάτιν μουσική και όχι μόνο .

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 7.30 το βράδυ σας περιμένουμε όλους στο αποκριάτικο πάρτυ ντυμένους μασκαράδες με...καπέλα.

Το γυμναστήριο “Yoga-pilates house” θα παρουσιάσει το πρόγραμμα “Zumba dancers”, θα παραδώσει τη σκυτάλη στον Αιμίλιο και τη Τζούλια Μωσαϊδου για τραγούδι και ξεφάντωμα και φυσικά θα ανακοινώσουμε τους νικητές των διαγωνισμών.

-Έπαθλο 250 ευρώ για τους κυνηγούς που θα βρούν το θησαυρό

-Έπαθλο 200 ευρώ για τους πιο ευφάνταστους και “τρελούς” κυνηγούς

-Έπαθλο 150 ευρώ στο καλύτερο γκρουπ μασκαράδων, (άνω των 3 ατόμων όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας)


Κυριακή 22 Φεβρουαρίου με εκκίνηση το πάρκο της οδού Βενιζέλου στις 11 π.μ.
Σας καλούμε όλους στις 11 το πρωί στο καινούριο πάρκο της Βενιζέλου ντυμένους μασκαράδες να κατηφορίσουμε τον πεζόδρομο της Λέκκα, να σκορπίσουμε χορό και μουσική στην 21η Ιουνίου και να καταλήξουμε στην πλατεία Ειρήνης όπου η ομάδα κρουστών Aidos θα μας διασκεδάσει ζωντανά και χαρούμενα.

Βγάλτε το γκρίζο, βάλτε χρώμα, φορέστε καπέλα και ελάτε !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.