Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

"Τα καπάκια πηγή έμπνευσης"

Με χαρούμενη διάθεση και δημιουργικές κατασκευές ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη δράση του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στο Ράντσο Κιλκίς. Το πρόγραμμα αποτελεί μια πιλοτική προσπάθεια εφαρμογής εναλλακτικών μεθόδων μάθησης και προσέγγισης γνωστικών αντικειμένων με ανάπτυξη κυρίως δεξιοτήτων και η ενεργή συμμετοχή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς αποδεικνύει τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στις οποίες μπορούν να εμπλέκονται μαθητές τόσο τυπικής όσο και μη τυπικής εκπαίδευσης και μάλιστα όλων των σχολικών βαθμίδων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης).
Το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας μας έδωσε τη δυνατότητα και το έναυσμα για την ένταξη διαφόρων δράσεων στις οποίες οι σχολικές μονάδες και οι φορείς της μη τυπικής εκπαίδευσης συμμετέχουν και αποτελούν νευραλγικό κομμάτι υλοποίησής τους. Μια απ΄ αυτές, που αφορά στην αξιοποίηση των πλαστικών καπακιών όχι μόνο για την ανακυκλωτική τους αξία, αλλά και την ενεργοποίηση ικανοτήτων και δεξιοτήτων φανερώνουν την πολύπλευρη κάθε φορά προσέγγιση ενός θέματος.

«ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΓΕΛΑΜΕ, ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΜΕ»
Πηγή έμπνευσης και έξυπνων δημιουργιών αποτέλεσε για τους μαθητές μας η χρήση του «μικρού» πλαστικού καπακιού που ξεσήκωσε τους συμμετέχοντες στο βιωματικό εργαστήριο στο Ράντσο Κιλκίς. Χρώματα πολλά, εικόνες μοναδικές και η φαντασία των παιδιών απογειώθηκε με κατασκευές που επισήμαναν την αγαπητική σχέση των παιδιών, μια σχέση που δε γνωρίζει δεσμεύσεις και κοινωνικές επιταγές.

Παιδιά που αγκάλιαζαν άλλα παιδιά, που έβλεπαν τις ψυχές και όχι το σώμα, τις καρδιές και όχι την ψυχρή λογική. Παιδιά τυπικής και μη τυπικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων μας έδωσαν ένα μάθημα ζωής και μας θύμισαν πως οι νέοι μας έχουν μέλλον, το δικό τους, το ολόδικό τους μέλλον, μια φωνή διαμαρτυρίας και αντίστασης στην ενσωμάτωση της αποδοχής και του «πρέπει». Παιδιά που «κέντησαν» με τα χρωματιστά καπάκια ζωγραφιές, που αν και το περιεχόμενό τους ήταν κατά κύριο λόγο το θέμα της αναπηρίας, ωστόσο το χαμόγελο και η εμφανής ανάταση ψυχής σου έκοβε την ανάσα. Κλεφτές ματιές επιβεβαίωναν ότι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, ευαισθητοποιημένοι, με όραμα για την εκπαίδευση που δεν γνωρίζει τη διάκριση, αναπνέουν και αισθάνονται μέσα από τα μάτια των παιδιών που συνόδευαν.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά, όλους όσους μας κάνατε να αισθανθούμε περήφανοι (ΚΚΣ, ΕΕΕΕΚ ΚΔΑΠ, ΓΕΛ Καμπάνη, ΕΠΑΛ Αξιούπολης, Γυμνάσιο Ν. Γυναικοκάστρου, Ειδικό Δημοτικό), να νιώσουμε την αγάπη σας και να εισπράξουμε την εμπιστοσύνη σας. Το πρόγραμμα συνεχίζεται και οφείλεται σε όλους εσάς η χαρά και η γαλήνη που αισθανόμαστε κάθε φορά. Σας είμαστε ευγνώμονες για τα υψηλά αισθήματα που μας δίνετε τη δυνατότητα να νιώσουμε.

Σας ευχαριστούμε!

Η Υπεύθυνη
Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
Σωτηρία Καρολίδου
MSc.Φιλόλογος -Θεολόγος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.