Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 1/2015, 11-01-2015/1300Β) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (12-01-2015) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις βοριάδες 8-9 Μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Τη Δευτέρα (12-01-2015) στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα προβλέπονται βροχές, καταιγίδες κυρίως πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα αυτά που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, βαθμιαία θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Από τις απογευματινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και ορεινές της Κρήτης ενώ παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 8-9 Μποφόρ. Σταδιακά και μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα θα εξασθενήσουν.

2. Αύριο Τρίτη (13-01-2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αλλά βαθμιαία την Τετάρτη (14-01-2015) θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.