Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

«Ανοίγει η ψαλίδα των προσδοκιών στην εκπαίδευση την καινούρια χρονιά»

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς
Η εκπαίδευση, συνεχίζει να μετράει τις πληγές της από τα αδιάκοπα χτυπήματα της βάρβαρης πολιτικής: -«εθελοντές», δηλαδή απλήρωτους και ανασφάλιστους εκπαιδευτικούς, καταπατώντας και ευτελίζοντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος. - «νέο Λύκειο» που τώρα μπαίνει στη δεύτερη χρονιά υλοποίησής του, αποδεικνύει αυτό που έγκαιρα ολόκληρος ο εκπαιδευτικός κόσμος είχε επισημάνει, ότι πρόκειται για ένα σύστημα ακόμα πιο ταξικό, πιο σκληρό για τη νέα γενιά, την οποία θα εκδιώξει βίαια από την εκπαίδευση για να την παραδώσει στην πρόωρη κατάρτιση και στα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα της μαθητείας, της απλήρωτης και μαύρης εργασίας.-

Η εφαρμογή της λεγόμενης αξιολόγησης τόσο στην εκπαίδευση όσο και συνολικά στο Δημόσιο τομέα, θα έχει ως συνέπεια το τσάκισμα των συλλογικών εργασιακών σχέσεων, νέες απολύσεις, την επιβολή φτώχειας διαρκείας για την πλειοψηφία των εργαζομένων στο Δημόσιο. Απέναντι στην βάρβαρη αυτή πολιτική υπάρχει απάντηση. 

Είναι ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων και η καταδίκη των πολιτικών που μας έφεραν σ αυτή τη κατάσταση στις επερχόμενες εκλογές. Μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην εργασία και στη μόρφωση των παιδιών μας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά και όλο το λαό, θα διεκδικήσουμε:

- Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Όχι στις διαθεσιμότητες! Καμία απόλυση συναδέλφου
Μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα!
Να καταργηθεί ο νόμος για την Αξιολόγηση
Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος για το Λύκειο!
Δημόσιο και Δωρεάν Σχολείο που να χωρά όλα τα παιδιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.