Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Τιμωρείται" η μητρότητα στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων;

Δελτίο τύπου Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ήταν 26 Αυγούστου 2014 όταν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσιοποίησε το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετώπιζε το μέλος της ΕΠ.ΟΠ. (ΠΒ) Ν.Α. του Β. Η συνάδελφος είναι άγαμη μητέρα και «πληρώνοντας» μια άδικη διάκριση που υπήρχε μεταξύ γυναικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μονιμοποιημένων ή μη, καλούνταν να επιστρέψει στη Μονάδα που υπηρετούσε στον Έβρο μετά τη λήξη των νόμιμων αδειών της (Κύησης-Ανατροφής Τέκνου) και όχι στον τόπο προτίμησης της όπως ισχύει με το μονιμοποιημένο θήλυ προσωπικό.

Η δημοσιοποίηση αφενός του προβλήματος και της αδικίας και οι ενέργειες που προέβη αρμοδίως η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.ευαισθητοποίησαν την απερχόμενη ΑΝΥΕΘΑ κα Φώφη Γεννηματά και μέσα σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 19/9/2014 κατέθεσε προσθήκη – τροπολογία στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας «Ρυθμίσεις θεμάτων Εφοδιαστικής», που αφορά ακριβώς στις γυναίκες Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίες δεν έχουν μονιμοποιηθεί και επιστρέφουν από άδεια κύησης – τοκετού.

Μέχρι και σήμερα το θέμα με τη μετάθεση της άγαμης μητέρας ΕΠ.ΟΠ. παρέμενε σε εκκρεμότητα. Σήμερα όμως, συμπτωματικά μόλις δυο μέρες μετά την ανάληψη της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενημερώθηκε πως με σήμα που εκδόθηκε χθες (28/1) καλείται να επιστρέψει στη Μονάδα της στον Έβρο. Με απλά λόγια μια μητέρα τέκνου γεννημένου χωρίς γάμο των γονέων του που ασκεί εν τοις πράγμασι και κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα του ανήλικου τέκνου της και ως εκ τούτου νοείται γονέας μονογονεϊκής οικογένειας, πρέπει να «αφήσει» το παιδί της στους γονείς της στη Θεσσαλονίκη (τόπος διαμονής) και να παρουσιαστεί άμεσα σε Μονάδα που απέχει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την υπόθεση του μέλους της, θα ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της και θα αγωνιστεί μαζί με την Α.Ν. για την επίλυση του προβλήματος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.