Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Περιοδεία των υποψήφιων του ΚΚΕ σε οικισμούς του ν. Κιλκίς

Δελτίο τύπου Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ  Κιλκίς
Συνεχίζοντας τις προεκλογικές περιοδείες στα χωριά του νομού, οι υποψήφιοι του ΚΚΕ Νικολαΐδου Σταυρούλα, Τατίδης Κυριάκος, Φαχουρίδης Γιάννης, επισκέφτηκαν, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, τα χωριά Ξυλοκερατιά, Μικρόκαμπο, Ανθόφυτο και Παλιό Αγιονέρι.
Συζήτησαν με εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αγρότες και αναφέρθηκαν στην ανάγκη την επόμενη ημέρα των εκλογών το ΚΚΕ να βγει πιο δυνατό, γιατί ένα δυνατό ΚΚΕ χρειάζεται ο λαός, για να είναι και ο ίδιος δυνατός.

Στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Μικρόκαμπο, ο Γιάννης Φαχουρίδης αναφέρθηκε κυρίως στο γεγονός ότι ο λαός χόρτασε τόσα χρόνια από «σωτήρες» και από «θυσίες» και ότι τόσο αυτοί που λένε ότι έσωσαν το λαό, όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και αυτοί που υπόσχονται ότι θα τον σώσουν, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο λαός μπορεί να σωθεί από μόνος του, αρκεί να το αποφασίσει. Γι’ αυτό όλοι τους θέλουν το λαό στον καναπέ θεατή, εκτός από το ΚΚΕ που θέλει το λαό πραγματικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Στο Π. Αγιονέρι αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα λέγονται ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Απάντησε σ’ αυτό λέγοντας ότι πρώτα απ’ όλα πρέπει να διαχωριστεί η έννοια της διακυβέρνησης από την έννοια της εξουσίας και ότι το ΚΚΕ παλεύει ώστε να αλλάξει η τάξη που έχει στα χέρια της την εξουσία και όχι απλώς να αλλάξει μια κυβέρνηση. Και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του σε μια κυβέρνηση όταν η εργατική τάξη και ο λαός θα έχουν στα χέρια τους την εξουσία.

Ο Κυριάκος Τατίδης, παίρνοντας το λόγο, σημείωσε ότι πριν μερικά χρόνια που το ΚΚΕ έλεγε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια στρατηγική, παρά τις «κοκορομαχίες» τους και τους τεχνητούς διαχωρισμούς του δικομματισμού, ήταν πολλοί αυτοί που κατηγορούσαν το ΚΚΕ για υπερβολές και αβάσιμες θεωρίες. Κι όμως σήμερα αυτοί οι δύο αντίπαλοι συγκυβερνούν. Αυτή η στρατηγική που τους ένωσε, η στρατηγική της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητα, της κερδοφορίας των μονοπωλίων, είναι αυτή που ενώνει – παρά τις διαφορές τους – όλα τα αστικά κόμματα σήμερα. Είναι ο λόγος για τον οποίο το ΚΚΕ λέει ότι τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται απλώς σε διαφορετικές λωρίδες του ίδιου δρόμου με την ίδια κατεύθυνση.

Τέλος, η Σταυρούλα Νικολαΐδου, αναφέρθηκε ειδικά στα προβλήματα της νεολαίας, εξηγώντας ότι η ανεργία, η φτώχεια, οι ελαστικές μορφές εργασίας, η υποαπασχόληση δεν αποτελούν πολιτικά λάθη, αλλά στρατηγικές επιλογές των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει, όπως και αυτών που επιδιώκουν να κυβερνήσουν, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, μιας και υπερασπίζονται όλοι τους την ανταγωνιστικότητα. Η ανταγωνιστικότητα, ώστε ο ένας επιχειρηματικός όμιλος να είναι πιο κερδοφόρος από τον άλλο, οδηγεί στη συμπίεση των μισθών, στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, στην εντατικοποίηση της εργασίας κτλ. Κάλεσε όλους να σκεφτούν το μέλλον των παιδιών, των εγγονιών τους, να ψηφίσουν με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών τους και όχι με κριτήριο τα ψίχουλα που τους τάζουν αριστερά και δεξιά.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, στην οποία έγιναν αναφορές στην αδυναμία μιας οποιασδήποτε αστικής κυβέρνησης, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, να έχει φιλολαϊκή κατεύθυνση, καθώς και στην πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία η οποία θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.