Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πώς θα βρούμε τη χαρά

Γράφει η Δέσποινα Μοσχούτα
Τη βρήκαμε τη χαρά έστω και για λίγο, στη σχετική συζήτηση που διοργάνωσε χθες στο εργατικό κέντρο Κιλκίς το λαϊκό Πανεπιστήμιο Κ .Μακεδονίας, και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κιλκίς με εισηγήτρια τη γνωστή ψυχολόγο Έλλη Φρεγγίδου.

Κατ' αρχήν ήταν η επιλογή του θέματος φοβερά ελκυστική, σε μια εποχή κρίσης όπου όλοι κυκλοφορούν κατηφείς μέσα στην κατάθλιψη και την ανασφάλεια. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η χαρά, και πώς να τη βρούμε μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Και μη φανταστείτε ότι η Έλλη Φρεγγίδουέδωσε μαγικές συνταγές γιατί αυτές δεν υπάρχουν. Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι τη χαρά θα τη βρούμε μέσα μας, και πώς θα γίνει αυτό όταν όλα γύρω μας είναι αρνητικά; Η απάντηση είναι ανακαλύπτοντας πράγματα μικρά που μας κάνουν προσωπικά χαρούμενους και ευτυχισμένους,τα οποία για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικά. 

Και μη φανταστείτε χαρά ατέρμονη, αυτό δεν γίνεται εκ των πραγμάτων,αλλά στιγμές χαράς, ίσως ώρες. Αυτό όμως,μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται δουλειά,να ψάξουμε μέσα μας, να ξεφύγουμε από την εξάρτηση των υλικών αγαθών που τον τελευταίο καιρό κυρίεψαν την ζωή μας, και τότε θα βρούμε τι πραγματικά μας κάνει χαρούμενους. Και όταν εμείς είμαστε χαρούμενοι,τότε μπορούμε να μεταδώσουμε τη χαρά αυτή και στους άλλους. 

Ξέρω τι θα μου πείτε, μα πώς να είμαστε χαρούμενοι όταν δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, όταν δεν ξέρουμε τι θα βάλουμε στο τραπέζι μας σήμερα,πώς θα πάρουμε τα φάρμακά μας,πώς θα ζεσταθούμε και...και...Σας λέω λοιπόν μπορούμε, και σας τα λέει άνθρωπος που τα έχει βιώσει όλα τον τελευταίο καιρό. Ναι μπορούμε, με αγώνα, με καθημερινές μάχες,με ήττες και με νίκες. Κατά τα άλλα ,η αίθουσα ήταν γεμάτη στο εργατικό κέντρο, με γυναικείο κοινό κυρίως, η συζήτηση ήταν ενδιαφέρουσα και απολαυστική, και ναι βρήκαμε τη χαρά για λίγες ώρες.













Δέσποινα Μοσχούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.