Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η Αγαθοπούλου με τους Εκαβίτες του Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ε. Αγαθοπούλου
Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησε χθες στο σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Κιλκίς η μέχρι σήμερα και εκ νέου υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημόσιο σύστημα υγείας τα τελευταία χρόνια της κρίσης και της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών από τη συγκυβέρνηση και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την αποδιάρθρωση των νοσοκομείων, τη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση χιλιάδων εργαζομένων, στη δημιουργία τριών εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών και τον αποκλεισμό τους από τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να αναφέρουμε λίγα μόνο παραδείγματα της διάλυσης του δημοσίου συστήματος υγείας.

Ειδικότερα δε ως προς το ΕΚΑΒ, είναι γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει πανελλαδικά: δυσκολεύεται να επιτελέσει το έργο του, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα λειψό και παλιό στόλο ασθενοφόρων, τεράστια έλλειψη διασωστών, τηλεπικοινωνιακά συστήματα που αντιστοιχούν στη δεκαετία του 1980 και τη διαρκή προσπάθεια ιδιωτών να καρπωθούν τμήματά του.


Οι εργαζόμενοι τόνισαν ταυτόχρονα την αδιαφορία της κυβέρνησης να υποστηρίξει έμπρακτα τον ρόλο του ΕΚΑΒ, να το ενισχύσει ως προς το ανθρώπινο δυναμικό και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, αδιαφορία που αντανακλάται και στην απογοήτευση των πολιτών, την οποία εισπράττουν καθημερινά οι διασώστες. 

Η βουλευτής επεσήμανε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να ανατρέψει την υγειονομική τραγωδία που προκάλεσε η περιβόητη μνημονιακή μεταρρύθμιση στην Υγεία, με στόχο την οικοδόμηση ενός καθολικού Δημόσιου Συστήματος που θα περιλαμβάνει την πρόληψη, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη νοσοκομειακή περίθαλψη και την αποκατάσταση, που θα παρέχει σε όλους δωρεάν και ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτικές και αποτελεσματικές δημόσιες υπηρεσίες υγείας. 

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η άμεση ανάγκη αναδιοργάνωσης του ΕΚΑΒ, με πρώτα μέτρα την ενίσχυσή του σε ανθρώπινο δυναμικό και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (εκσυγχρονισμός των απαρχαιωμένων μεθόδων επικοινωνίας), αλλά και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.