Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Δήμος Κιλκίς: Ανάθεση εργασιών συντήρησης πρασίνου σε ιδιωτικό συνεργείο

Δελτίο τύπου δήμου Κιλκίς
Η αντιμετώπιση της καθημερινότητας του δημότη βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος της νέας Δημοτικής Αρχής Κιλκίς. Μία παράμετρος αυτής είναι η συντήρηση του πρασίνου κατά τους εαρινούς και θερινούς μήνες στην πόλη του Κιλκίς αλλά και στους οικισμούς των Δημοτικών Ενοτήτων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας – Διαχείρισης Πρασίνου, οι προς συντήρηση εκτάσεις πρασίνου σε όλο το Δήμο Κιλκίς φθάνουν τα 640,50 στρέμματα ενώ με βάση τη συχνότητα των εργασιών συντήρησης (κατ΄ ελάχιστο δύο φορές το μήνα) οι προς συντήρηση εκτάσεις του Δήμου ανέρχονται σε 1.281 στρέμματα το μήνα. Το τμήμα Περιβάλλοντος και Συντήρησης Πρασίνου αποτελείται μόνο από επτά εργαζομένους και είναι προφανές ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει τη συντήρηση πρασίνου μιας τόσο μεγάλης έκτασης.

Με εντολή του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη για τη σωστή οργάνωση και την έγκαιρη προετοιμασία του Δήμου για τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας - Διαχείρισης Πρασίνου κ. Χριστόφορος Πιπερίδης είχε συνεργασία με τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων για τους τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης δοθέντος ότι στις εκτάσεις πρασίνου, όπου απαιτείται συντήρηση, περιλαμβάνονται πάρκα, παιδικές χαρές, πλατείες, διαχωριστικές νησίδες, ηρώα και χώροι κοιμητηρίων.

Ο κ. Πιπερίδης επεξεργάστηκε και εισηγήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάθεση της συντήρησης του πρασίνου σε ιδιωτικό συνεργείο με σημεία αιχμής τη δυνατότητα συντήρησης 480στρεμμάτων από το υφιστάμενο προσωπικό των δενδροκηπουρών και την ανάθεση σε εργολάβο της φροντίδας των δασυλλίων, των πεζοδρομίων, των δρόμων και των εργασιών κλαδέματος στα υπόλοιπα 801 στρέμματα που χρήζουν συντήρησης πρασίνου σε όλο το Δήμο Κιλκίς.

Με πλειοψηφική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, το έργο συντήρησης χώρων πρασίνου στις Δημοτικές Ενότητες Κιλκίς, Δοϊράνης – Χέρσου, Κρουσσών και Πικρολίμνης προϋπολογίζεται σε 139.186,80ευρώ και θα δοθεί σε δημοπρασία.

Από τη διαδικασία της δημοπρασίας εξαιρούνται η Δημοτική Ενότητα Γαλλικού και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς, οι οποίες διαθέτουν το απαραίτητο προσωπικό για να καλύψει στα διοικητικά τους όρια τις εργασίες συντήρησης πρασίνου, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Μουριών, όπου το σχετικό έργο, λόγω προϋπολογισμού θα υλοποιηθεί με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.