Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης ο μαέστρος

Υπογράφει η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Ο Αλέξης Τσίπρας δίνοντας την περασμένη Δευτέρα συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου μας έδωσε να καταλάβουμε ότι η επόμενη μέρα στον τόπο με κυβέρνηση πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον ακολουθήσει τα όσα εξαγγέλλει θα είναι μια διαφορετική, άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Ίσως και με κυβέρνηση αυτοδυναμίας γιατί η ριζοσπαστική και συνεργατική αριστερά τώρα που τα βρίσκει σκούρα ζητάει αυτοδυναμία!!!

Καταρχάς, ξεκινώντας με το μείζον ζήτημα που δεν είναι άλλο από αυτό της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους αρχηγούς, ναι αυτούς που θα χορεύουν στους ρυθμούς του νταουλιού που θα μαεστρεύει ο κ. Τσίπρας. Μας είπε λοιπόν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν τα όσα θα τους προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ αβλεπί. Σε ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου για την περίπτωση που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ πει όχι σε όσα της ζητήσει ο κ. Τσίπρας αυτός δεν έχει προβλέψει τι θα κάνει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν θα του πει όχι! Αυτή η σιγουριά του κυρίου Τσίπρα από πού πηγάζει άραγε; 

Ενώ είχε πει τον Γενάρη του 2014 ότι «….θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες μόνο εάν μας αναγκάσουν να κάνουμε μονομερείς ενέργειες…», κατόπιν σχολιάζει πόσο άστοχη είναι η πολιτική της κας Μέρκελ. Πιστεύει δηλαδή ότι η Γερμανίδα καγκελάριος αυτόν περίμενε να της πει πως θα γίνει η αλλαγή πολιτικής που τόσα χρονιά η ίδια έχει ασκήσει. Μάλλον ο κ. Τσίπρας θα βρει χρήματα να πληρώσει τις υποχρεώσεις του κράτους μόνος του. Ή όπως είπε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- πρώην Καμμένη κα Ραχήλ Μακρή, θα κόψουν εκατό δισεκατομμύρια ευρώ. Ήδη η στάση νομισματοκοπείο του μετρό της Αθήνας μετονομάζεται σε Ραχήλ Μακρή.

Ενώ λέει λοιπόν ότι 26 Ιανουαρίου δεν θα ισχύουν οι υπογραφές των προηγούμενων αρχηγών και άρα δε δεσμεύεται στα όσα προβλέπουν αυτές, συνεχίζει να εκτίθεται λέγοντας ότι η δανειακή σύμβαση δεν αποτελεί μέρος αυτών και ότι θα διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους εταίρους για αυτή. Βγάλτε εσείς άκρη για το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει τα μνημόνια το βράδυ των εκλογών αλλά έπειτα θα πάει να διαπραγματευτεί για όσα προβλέπουν αυτά και είναι σίγουρος ότι θα δεχτούν και τους δικούς του όρους. Η πολιτική του νταουλιού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν υποστηρίζει το Ευρώ με αλληλεγγύη. Θέλει τη διάσωση του ευρώ και για αυτή θα παλέψει. Και αν δεν τα καταφέρει; Η απάντηση στην ερώτηση αυτή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν η ίδια με τις προηγούμενες όπου τα σενάρια πήγαιναν ενάντια στα πιστεύω του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην δεν τα καταφέρει». Μιλάμε για μια πηγαία σιγουριά που πραγματικά όσο και αν ψάξουμε δεν μπορούμε να βρούμε από πού πηγάζει. Και αν όντως δεν υπάρχει ούτε plan B για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε καν κρυφή ατζέντα τότε τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα γιατί αυτό που υπάρχει είναι άγνοια. 

Μια άγνοια κινδύνου και μια περισσή αυτοπεποίθηση που διακατέχει τους ανθρώπους του 3% που ξαφνικά θέλουν να γίνουν κυβέρνηση. Μια επικίνδυνη πολιτική υψηλού ρίσκου από ανθρώπους του παλιού σάπιου πολιτικού συστήματος που έχουν υπηρετήσει σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και τώρα σώζουν τα τομάρια τους υπό την σκέπη του καινούργιου. Υποψήφιοι βουλευτές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που αποκρύπτουν στα βιογραφικά τους με ποιο κόμμα εξελέγησαν βουλευτές τα παλαιότερα έτη.

Ο κ. Τσίπρας κατά τη συνέντευξη του αυτή δεν μπορούσε να δεχτεί την μεγάλη φυγή των νέων στο εξωτερικό. Όμως όταν το 2006 η κυβέρνηση Καραμανλή ήθελε την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων οι ακροαριστερές φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτές που έκλειναν και κατέστρεφαν σχολές με καταλήψεις και τραμπουκισμούς. Οι μειοψηφίες αυτές ήταν που εμπόδισαν στην εφαρμογή του άρθρου 16 που συμπεριλαμβάνονταν στο νόμο για την αλλαγή στη παιδεία. Οι ίδιες ακροαριστερές μειοψηφίες είναι αυτές που δεν θέλουν τις μεγάλες εταιρίες να μπουν στα πανεπιστήμια υπό όρους για να μην γίνουν τα πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρίες, όπως λένε.

Το «Πρώτη φορά αριστερά» λοιπόν είναι πολύ άστοχο σύνθημα. Γιατί από τα παραπάνω γεγονότα φαίνεται ότι η αριστερά έχει μεγάλο μέρος ευθύνης για τα όσα ΔΕΝ έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Και είναι πολλά.

Πρέπει να σταματήσουν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ την οπαδική πολιτική των συνθημάτων και των άναρθρων κραυγών. Δεν μπορεί κανένας νοήμων νους να δεχθεί το σύνθημα «Στις 25 του Γενάρη τελειώνει το πάρτι και φεύγουν από την Ελλάδα» . Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας το σύνθημα «Το μέλλον ξεκίνησε» με το οποίο πορεύθηκε και ο κ. Σημίτης στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας να αναλώνεται σε λαϊκίστικες εκφράσεις του τύπου «Λεφτά υπάρχουν αν θέσουμε προτεραιότητες», όπως είχε πει η Ρένα Δούρου σε τηλεοπτική εκπομπή. Δεν είναι δυνατόν να ξαναζήσουμε την ίδια μαύρη ιστορία όπως το 2009 όπου για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε προεκλογικά για πρόγραμμα λιτότητας όχι σε μνημονιακό πλαίσιο και έχοντας απέναντι του των Κύριο «Λεφτά υπάρχουν». Ας κάνουμε λοιπόν τις συγκρίσεις μας με τις τότε υποσχέσεις και αποτελέσματα που έφερε ο κ. Παπανδρέου με τα τωρινά δεδομένα και τα λεγόμενα του Κ. Τσίπρα.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ψηφίζουμε εκδικητικά και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε υπεύθυνα. Ήρθε η ώρα να έρθουμε αντιμέτωποι με τις δικές μας προσωπικές ευθύνες και να πάψουμε να βρίζουμε πολιτικούς που εμείς εκλέξαμε. Ήρθε η ώρα να εκλέξουμε αντιπροσώπους στη βουλή και όχι ανθρώπους που θα γεμίσουν τη δική μας τσέπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.