Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη ωφελουμένων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς στο Δημοτικό Σχολείο Μαυρονερίου

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Μαυρονερίου σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης ατόμων τυπικής και μη τυπικής ανάπτυξης. Η δράση πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης με την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου και τον ιερέα της ενορίας, πατέρα Ευγένιο υπό την αιγίδα και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν διαδραστικά σε μία σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων. Οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης χρησιμοποίησαν πηλό, από τα εργαστήρια στα οποία απασχολούνται στη δομή, για τη δημιουργία ροδιών. Όλα τα παιδιά συμμετείχαν βάζοντας τη φαντασία τους στην χρήση των χρωμάτων για τις κατασκευές αλλά και τη διακόσμηση αυτών. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν όλοι μαζί με εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει νωρίτερα οι μαθητές του σχολείου.

Μέσα από τη διαδικασία αναδείχθηκε η σημαντικότητα της αυτοεξυπηρέτησης κάτι που για άτομα μη τυπικής ανάπτυξης δεν είναι δεδομένο αφού εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δομημένης εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση του γυμναστή του Δημοτικού Σχολείου Μαυρονερίου όλοι μαζί διδάχθηκαν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους της μουσικής και την εκμάθηση των βημάτων μέσα από την αναπαράσταση κινήσεων από καθημερινές δραστηριότητες.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Μαυρονερίου, κα Νίκογλου Γαρυφαλλιά, το εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και τη μαθητική κοινότητα για την τόσο θερμή υποδοχή και τη ζεστή αγκαλιά προς τους ωφελούμενους του Κέντρου και το προσωπικό του. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον Πατέρα Ευγένιο Ιωάννου, ιερέα της ενορίας, που βρισκόμενος πάντα δίπλα στη μαθητική κοινότητα, ανταποκρίθηκε άμεσα και με μεγάλη χαρά στην πρόσκληση μας για αυτή τη δράση όντας αρωγός στη συνεργασία όλων μεταξύ τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.