Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

300 μαθητές ξύρισαν το κεφάλι τους για συμπαράσταση στον καρκινοπαθή δάσκαλό τους

Περίπου 300 μαθητές ενός δημοτικού σχολείου στο Ιράν ξύρισαν τα κεφάλια τους σήμερα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν από τους δασκάλους τους που πάσχει από καρκίνο, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, οι μαθητές του σχολείου Αγιατολάχ Μασουμί στην πόλη Χαμεντάν, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, ξύρισαν τα κεφάλια τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον γυμναστή τους Μοχαμάντ Ρεζά Γαντερί, πρώην πρωταθλητή του Ιράν στην ποδηλασία.

Στη διάρκεια μιας τελετής στο δημοτικό σχολείο, ο Μαζίρ Χεζριγιάν, ένας από τους φίλους του δασκάλου, υπογράμμισε ότι ο Γαντερί λατρεύει τη δουλειά του και τους μαθητές του.

Ο 36χρονος γυμναστής δήλωσε στη διάρκεια της ίδιας τελετής «πολύ ευτυχισμένος από την αγάπη και την τρυφερότητα των παιδιών». «Αισθάνομαι ότι ο θεός μού έδωσε μια νέα ζωή», πρόσθεσε.

Αυτού του είδους η κίνηση αλληλεγγύης δεν είναι σπάνια στο Ιράν, όπου τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου.

Τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής ενός σχολείου στο ιρανικό Κουρδιστάν ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν μαθητή που έχασε τα μαλλιά του έπειτα από θεραπεία για τον καρκίνο. Τον μιμήθηκαν 20 ακόμη μαθητές.

Τον Μάιο του 2014, ο Μοχαμάντ Εσμαΐλ Ακμπαρί, διευθυντής του κέντρου ερευνών για τον καρκίνο του πανεπιστημίου Σαχίντ Μπεχεστί στην Τεχεράνη, είχε αναφέρει ότι κάθε χρόνο στο Ιράν καταγράφονται 90.000 νέα κρούσματα καρκίνου. 

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση αυτή στο μεγάλο ποσοστό των καπνιστών μεταξύ του πληθυσμού και στα υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε κάποιες περιοχές.

http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.