Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αφιερωμένο στο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο των Κρουσίων το 13ο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα

Δελτίο τύπου Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων
-  Να διασφαλιστούν κονδύλια που να επιτρέπουν τη συνέχεια της λειτουργίας του ΒΒΚΚ.
- Στον Βοτανικό Κήπο Κρουσίων ήταν αφιερωμένο το 13ο Κιλκισιώτικο Αντάμωμα.

Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων διαπιστώνοντας πως ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσίων έχει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας και κινδυνεύει να «ρημάξει», αποφάσισε να το αναδείξει και να συμβάλλει από την μεριά του, όσο μπορεί, να βοηθήσει, να βρεθεί μια μόνιμη λύση για να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του.

Παρουσίαση του λεξικού της βλάχικης γλώσσας των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς



Ο Σύλλογος Βλάχων Θέρμης - Τριαδίου «ο Άγιος Νικόλαος» θα παρουσιάσει το νέο βιβλίο της δασκάλας Κούλας Λέντζιου Τρίκου, το «ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ» των Βλαχόφωνων Ελλήνων των Μ.ΛΙΒΑΔΙΩΝ Πάικου Κιλκίς,  στις 30 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Κυριακή και ώρα 5.30 μ.μ. , στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Θέρμης.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην απεργία της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην Γενική Απεργία της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, την οποία έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την απόφαση της 19ης Νοεμβρίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι αγώνες της σχολής ποδοσφαίρου του Κιλκισιακού

Γεμάτο ήταν και αυτό το σαββατοκύριακο το πρόγραμμα της ΣΧΟΛΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ του Κιλκισιακού. Την Κυριακή οι δύο ομάδες των Προπαίδων μετέβησαν στην Αξιούπολη. Ο Κιλκισιακός Α΄ είχε πολύ καλή απόδοση με πολλές ευκαιρίες, όμως πλήρωσε δύο λαθάκια και ηττήθηκε με 2-0 από το Καμπάνη.

Πρόσκληση της Ριζοαπαστικής Αριστερής Ενότητας σε ανοιχτή δημόσια συνέλευση.

Ανακοίνωση Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας Κιλκίς 
Η Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα Κιλκίς σας προσκαλεί στην ανοιχτή δημόσια συνέλευση που θα γίνει την ΔΕΥΤΕΡΑ 1.12.2014 στις 18μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, Βυζαντίου 3 με την παρουσία της επικεφαλής του σχήματος, εκλεγμένη περιφερειακή συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ.

Τους τα είπε ο Χρήστος στην Αθήνα και τώρα περιμένει!

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Επισκέψεις που αφορούν σε θέματα του Δήμου Παιονίας πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Χ. Γκουντενούδης στην Αθήνα την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Νοεμβρίου. Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καρασμάνης, για θέματα πολιτικής γης, δωρεάν παραχώρησης έκτασης για την κατασκευή βιολογικού στη Ποντοηράκλεια. Ακόμα συζήτησε και το θέμα της δωρεάν παραχώρησης εκτάσεων για την αποκατάσταση των ΧΑ.Δ.Α.

"Να γίνονται εκ περιτροπής οι αναθέσεις σε όλους τους επαγγελματίες"

Δελτίο τύπου Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..Ζω
Την Παρασκευή 14/11/2014 επιτροπή του επαγγελματικού κλάδου μηχανικών, εργοληπτών δημοσίων έργων, συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να θέσουν το θέμα της ανάθεσης των δημοσίων έργων. Είχε προηγηθεί συνάντηση των μηχανικών με την διοικούσα αρχή του δήμου.

¨Μάθετε να ζείτε με την καρδιά"

Η Ομάδα Εναλλακτικής Δράσης «Αξιοποιώ τη ζωή μου χαρούμενα» και η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς συνδιοργανώνουν μια ξεχωριστού ενδιαφέροντος ημερίδα την Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου 2014 και από τις ώρες: 5.30 – 8.30 μ.μ. με γενικό θέμα: «Εναλλακτική θεραπεία και ευεργετικές της πλευρές» Στόχος είναι να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες να αναζητούν τρόπους για να μάθουν να ζουν με την καρδιά.
Επί μέρους θέματα:

Γκουντενούδης: "Ένα ειλικρινές μπράβο στα παιδιά του Γ.Ε.Λ. Ευρωπού!"

Ο Δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης, συγχαίρει την ομάδα ποδοσφαίρου του Γ.Ε.Λ. Ευρωπού με την ευκαιρία της διάκρισής τους στον σχολικό τελικό αγώνα του Νομού Κιλκίς ενάντια στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς.
Τόνισε πως τα παιδιά κατάφεραν να ξεχωρίσουν περνώντας συγχρόνως και ένα ηχηρό μήνυμα: Η κατάκτηση της κορυφής απαιτεί θυσίες και τόλμη, δίχως, ωστόσο, να παραβλέπουμε την ποιότητα, την άμιλλα και τον –καλώς εννοούμενο- συναγωνισμό. Τέλος επισήμανε πως το ανάλογο ήθος και μαχητικό πνεύμα πρέπει να επιδείξουν και στα μαθητικά τους καθήκοντα.
Ένα ειλικρινές μπράβο στα παιδιά!

¨Εικονικές καταλήψεις στο 1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Αντώνης Κεσίδης
"Γεια σας φίλοι μου.....θέλω από αυτό εδώ το μέσον να εκφράσω την αγανάκτηση των γονέων που τα παιδιά τους έχουν την ''τύχη'' να πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο (1ο ΕΠΑΛ Κιλκίς).

"Ο Παναγιώτης Μολακίδης δε βρίσκεται πια κοντά μας"



"Η οικογένεια του Κιλκισιακού θρηνεί για την απώλεια ενός άξιου τέκνου της. 
Ο Παναγιώτης Μολακίδης δε βρίσκεται πια κοντά μας. 
Ο Κιλκισιακός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του."

«Μίσθωση μηχανημάτων για τον αποχιονισμό Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς για το έτος 2014»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δια της Οικονομικής Επιτροπής ως Προϊσταμένης Αρχής και την Δ.Τ.Ε./Π.Ε. Κιλκίς, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για τη μίσθωση έξι (6) εκχιονιστικών μηχανημάτων 4x4 μετά των χειριστών για τις ανάγκες αποχιονισμού και αντιμετώπισης παγετού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για το έτος 2014-2015, στα πλαίσια του έργου «Αποχιονισμός εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΚΜ (συνεχιζόμενο έργο 2013ΕΠ00800026), Υποέργο 3: «Μίσθωση μηχανημάτων για τον αποχιονισμό Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Κιλκίς για το έτος 2014», προϋπολογισμού 73.800,00 €.

"Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες στον αντιστασιακό αγώνα των κατοίκων του χωριού Ξηρόβρυση του Κιλκίς"

Δελτίο τύπου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Κιλκίς
Στις 23 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Ξηρόβρυσης και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ του Κιλκίς, στο χωριό Ξηρόβρυση του Κιλκίς, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των πεσόντων του αντιστασιακού αγώνα, μπροστά στο μνημείο του χωριού το οποίο έχει κατασκευαστεί:

Συναντήθηκαν στρατιωτικοί και καθηγητές

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ της ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Με τον Ολυμπιακό έπαιξε η Ακαδημία Αλέξανδρος την προηγούμενη Κυριακή

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς επισκεύτηκε τις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Θεσσαλονίκη με τρία τμήματα υποδομής δύο τζούνιορ και ένα παίδων. Ο απολογισμός δύο νίκες και μία ήττα με πάρα πολύ καλές εμφανίσεις και των τριών τμημάτων.

Στα ΚΕΠ οι αιτήσεις για χρηματικά βοηθήματα και βραβεία σε πολύτεκνες μητέρες

Τη δυνατότητα ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των αιτήσεων συμμετοχής τους στο «Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων και βραβείων σε πολύτεκνες μητέρες» του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) / ΟΓΑ, για το έτος 2014, μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), έχουν οι δικαιούχοι, από σήμερα, 24 Νοεμβρίου, μέχρι και την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

"Είναι δικαίωμα μιας γυναίκας να αποφασίζει για τη ζωή και το σώμα της"

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την 25η Νοεμβρίου παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών 
Η βία κατά των γυναικών είναι ένα φαινόμενο που παράγει ο καπιταλισμός και η πατριαρχία. Συνιστά παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών /κοριτσιών όπως ορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (1948), τη Σύμβαση για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών (CEDAW, 1979) και τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989).

Οι Λέοντες σε Μονομαχία

Τον προηγούμενο μήνα, από τις 24.10.2014 έως τις 27.10.2014 διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στις μαχητικές τέχνες, το 4th World Martial Arts Festival στο οποίο μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς επίσημους αγώνες από διάφορα μαχητικά αθλήματα από όλον τον κόσμο. Στα πλαίσια αυτού του γεγονότος διοργανώθηκε και το 6ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παγκρατίου.

Γυμναστήριο KINESIS: November special Offer! Personal Training για ΟΛΟΥΣ!





ΜΟΝΟ με 99,0€

Power Plate, Vacu Fit, TRX, Pilates, Yoga, Aerial Yoga, CrossFit, Βάρη
*απεριόριστη χρήση για ένα μήνα (ραντεβού καθημερινά) σε όλες τις παροχές του γυμναστηρίου.
**μόνο ένα ραντεβού την μέρα

O Υπουργός Υγείας κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης στο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς 
"Η ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς σας προσκαλεί στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια Νέας Δημοκρατίας που διοργανώνει την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19.00 στην αίθουσα του κέντρου “ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ” στο 1ο χλμ Κιλκίς Ευκαρπίας . Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Υγείας κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη."

Η οικογένεια της Μαρίας Μαρίγγη, ευχαριστεί θερμά...

Ευχαριστούμε θερμά το διευθυντή της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς, κ. Καρανικόλα, για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση της μητέρας μας, όλους τους γιατρούς της Ορθοπεδικής κλινικής για τη συνδρομή τους, καθώς την Προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό για την άριστη περίθαλψη της μητέρας μας. Είναι αξιοθαύμαστη η προσφορά αυτών των ανθρώπων, που εργάζονται κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους με τον καλύτερο τρόπο, ξεπερνώντας ενίοτε και τον εαυτό τους.
Η οικογένεια της Μαρίας Μαρίγγη

Συλλυπητήρια Ε.Π.Σ. Κιλκίς για τον θάνατο του 49χρονου Παναγιώτη Μολακίδη

Στο Κιλκίς σήμερα 24-11-2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. συνήλθε έκτακτα το Διοικητικό Συμβούλιο της; ΕΠΣ Κιλκίος με αφορμή τον απρόσμενο θάνατο του ποδοσφαιριστή Μολακίδη Παναγιώτη, σε ηλικία 49 ετών χτυπημένος από την “επάρατο” νόσο. Ο διεθνής τερματοφύλακας και προπονητής, ξεκίνησε από τον Αστέρα Βαλτοτοπίου όπου και γεννήθηκε, φόρεσε τη φανέλα κατά σειρά του Κιλκισιακού, του Πανσεραϊκού, του Ολυμπιακού, της Εθνικής Ελπίδων,του Απόλλωνα Αθηνών και σαν προπονητής της Εθνικής Ελπίδων στους τερματοφύλακες και στην ΑΕ Πολυκάστρου, καθώς και σε πολλές ομάδες του Κιλκίς.

Στον 30ο Γύρο της Πόλης των Σερρών συμμετέχει την Κυριακή ο ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργανώνει αυτή την Κυριακή 30 Νοεμβρίου τον ετήσιο αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης των Σερρών».

Ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού στο Πολύκαστρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας για τις νεότερες εξελίξεις στην θεραπεία του καρκίνου του μαστού που διοργάνωσε ο τομέας κοινωνικής πολιτικής της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς, στο Πολύκαστρο την 21-11-2014.

Αν είστε κάτω των 17 ετών δεν μπορείτε να δείτε την Αντέλ

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου, στις 20.30,
στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών Κιλκίς,
προβάλλεται η ταινία "Η Ζωή της Αντέλ".
Η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 17 ετών.

Εκπαιδευτικός αγώνας ιππικής αντοχής στο Ράντσο Κιλκίς

Αγώνα ιππικής αντοχής 13 χιλιομέτρων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα διοργάνωσε το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, το Ράντσο Κιλκίς, περιμετρικά της έκτασής του, με τις συμμετοχές πέντε ομάδων μαθητών ιππασίας και των αρχηγών τους, την εθελοντική υποστήριξη γονέων και αθλητών του Ράντσου και την κτηνιατρική επίβλεψη από τον επίκουρο καθηγητή Νίκο Διακάκη και ομάδα ιππιάτρων του τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ.

Εγκαίνια της Τρίτης Πτέρυγας Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς


Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδεία του Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Γεωργαντά, εγκαινίασε την νέα Τρίτη Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Νέο δράμα με τις συντάξεις-Η τρόικα πιέζει τώρα για ανατροπές στο Ασφαλιστικό!·»Βόμβα» για τους πλειστηριασμούς- Με βάση τις εμπορικές αξίες (στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας)·Χειροπέδες στον φίλο του Γιώργου για φοροδιαφυγή-Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Σόκρατες
ΕΘΝΟΣ ·Τελεσίγραφο για τα όρια συνταξιοδότησης- Επανέρχεται η τρόικα και απαιτεί αλλαγές στο ασφαλιστικό·Πανελλαδικές- Τα Πανεπιστήμια θα αποφασίζουν για τους εισακτέους·ΠΑΣΟΚ-Θύελλα για τα φάλτσα του Γιώργου