Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Τελετή επιμνημόσυνης δέησης της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος"


Δείτε ποιους βράβευσε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ»


Κιλκίς: Εκδήλωση του ΠΑΜΕ για την Αξιολόγηση στο Δημόσιο

Η Γραμματεία Κιλκίς του Π.Α.ΜΕ. σας προσκαλεί στην εκδήλωση - συζήτηση που διοργανώνει με θέμα: «Η Αξιολόγηση και οι εξελίξεις στο Δημόσιο» την Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς

Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας με τον Νικόδημο Τριαρίδη


Εργαστήριο – Σεμινάριο μουσικής τεχνολογίας και ηχοληψίας με τον Νικόδημο Τριαρίδη στους Κιθαristas το Σάββατο 29 Νοεμβρίου, 15:00 - 18:00!

Διανομή ακτινιδίων στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου



Δελτίο τύπου Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου
Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 έγινε στα γραφεία μας η διανομή ακτινιδίων στα μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυκάστρου. Θα ακολουθήσουν στην συνέχεια και άλλες διανομές φρούτων και τροφίμων στα εγγεγραμμένα μέλη του συλλόγου μας.

Αποδέκτες Κυβερνητικής τιμής και ενδιαφέροντος

[εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου]
Για άλλη μια φορά η συνοριακή Παιονία υποδέχθηκε αυτοπρόσωπη και ενυποστέλεχη την Πολιτειακή τιμή. Παλαιότερα, είχε τιμήσει την κομβική εορτή του Σκρα ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλος· μας είχε επισκεφθεί στη Μητρόπολη και τον είχαμε φιλοξενήσει δημοσίως για όλο το Ν. Κιλκίς επίσημα στο Ενοριακό Κέντρο Αξιουπόλεως.

70 χρόνια από μάχη του Κιλκίς - Αναμετρήθηκαν δύο κόσμοι

Του Γιώργου ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
καθηγητή Ιστορίας στο ΑΠΘ
Για τις λεπτομέρειες της μάχης στο Κιλκίς στις 4 Νοέμβρη του '44, άλλοι είναι ίσως πιο αρμόδιοι από εμένα να μιλήσουν. Θα ήθελα, παρ' όλα αυτά, να ξεχωρίσω ένα στοιχείο από τα πολλά: Οι αριθμητικοί συσχετισμοί υπόσχονταν μία αβέβαιη μάχη: Από 6 έως 9.000 υπολογίστηκαν από τις πηγές οι ένοπλοι και εκείνοι που τους συνόδευαν και είχαν κλειστεί στο Κιλκίς, έναντι 6.000 περίπου μαχητών του ΕΛΑΣ, οι περισσότεροι των οποίων δεν πρόλαβαν να πάρουν μέρος στη μάχη.

Δήλωση - παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη για τους πιστωτές και την τρόικα

"Ακόμα και ο πιο δύσπιστος Έλληνας σήμερα έχει καταλάβει ότι οι πιστωτές μας δεν θέλουν να μας αφήσουν από τις δαγκάνες τους και γι’ αυτό το λόγο η Τρόικα θέτει όλο και πιο σκληρούς όρους. Γιατί η Ελλάδα είναι γι’ αυτούς «λαβράκι» και θέλουν να μας «τηγανίζουν» στον αιώνα τον άπαντα. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα δόντια τους μια για πάντα, αν θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε ελεύθεροι Έλληνες. Και οι λύσεις είναι δύο:

Δευτέρα. Πάμε σινεμά;

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς, και η Πρωτοβουλία για την Λειτουργία του Θερινού Κινηματογράφου ξεκινούν την χειμερινή τους δράση.
Κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 20.30, οι ταινίες φιλοξενούνται σε διαφορετικό χώρο.

Αν φάτε αυτήν την πατέ σαρδελόρεγγα, την "πατήσατε"

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλεγχος επιπέδων των Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) στα τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία σαρδελόρεγγας πατέ και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε η υπέρβαση των ορίων σε Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες.

Για να μη σας "φάνε" αυτά τα ελαιόλαδα, μην τα φάτε

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις εξής ενδείξεις :

Τέλος στα περιεδρικά συγίγγια και στην κύστη κόκκυγος με ενδοσκοπική και Laser

Ανώδυνα, αναίμακτα, χωρίς εκτομή ιστού, χωρίς τραύμα και χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο ακράτειας, αντιμετωπίζονται πλέον ενδοσκοπικά τα περιεδρικά συρίγγια και η κύστη κόκκυγος, τα οποία ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους!
Αυτό ανακοινώθηκε στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο, πιστοποιημένο πανεπιστημιακό κέντρο προηγμένης χειρουργικής IRCAD στο Στρασβούργο.

Εngo un tango, σύμπραξη μουσικής και ισπανόφωνης ποίησης

«…Το Μπουένος Άιρες […] είναι αυτό που βρίσκεται μακριά, αυτό που ανήκει σ’ άλλους, κάτι που στρίβει τη γωνία, η γειτονιά μας που δεν ανήκει ούτε σ’ εσένα ούτε σ’ εμένα, είναι εκείνο που δεν ξέρουμε κι εκείνο που αγαπάμε».
Χόρχε Λουίς Μπόρχες | Μπουένος Άιρες | Μτφ.: Δημήτρης Καλοκύρης

Απονεμήθηκε το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Μάκη Τσίτα

Σε μια λαμπρή τελετή στο κατάμεστο Concert Noble των Βρυξελλών, στις 18 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Βραβείων Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 στον Έλληνα συγγραφέα Μάκη Τσίτα, για το μυθιστόρημά του Μάρτυς μου ο Θεός, και σε 12 νέους πεζογράφους από ισάριθμες χώρες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Το 6ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας θα πραγματοποιηθεί στις 5, 6 και 7 Δεκεμβρίου 2014 στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Το φεστιβάλ αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα καθώς κάθε μια τέτοια διοργάνωση ενισχύει την εικόνα αυτού του τόσου σημαντικού προϊόντος για την Ελλάδα ανεξάρτητα εάν προέρχεται από ένα μικρό παράγωγο ή από μία επώνυμη εταιρεία.

Τι προβλέπει ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2015 για την Παιδεία

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Στο Προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015 που κατατέθηκε από τον κ. Υπουργό Οικονομίας προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής έχουν προβλεφθεί οι απαραίτητες πιστώσεις για:

«Εκκωφαντική» νίκη του Εύαθλου/Μακεδόνες Πολυκάστρου

Στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Πολυκάστρου συνεχίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου της 22 Νοεμβρίου, η 7η αγωνιστική του Πρωτάθληματος της Α’ κατηγ. Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. περιόδου 2014 – 2015, με τον ΕΥΑΘΛΟ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ να παίρνει ακόμα μία «εκκωφαντική» νίκη αυτή την φορά με αντίπαλο τον ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ με σκορ 101 – 58 !

Πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο σε χωριό του Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (22.11.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλκίς, 44χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.
Ειδικότερα, σε χωριό του Κιλκίς, ο 44χρονος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το σκύλο ενός 46χρονου, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κιλκίς, ενώ ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Η Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα πάει "Αστερούπολη"


Γράψε… λάθος! Μύθοι και… παραμύθια του Διαδικτύου (β΄ μέρος)

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
* Ένα άλλο κείμενο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο τα τελευταία οχτώ χρόνια, βασίζεται -λέει- σε εργασία μιας ομογενούς καθηγήτριας και εμφανίζεται άλλοτε με τον τίτλο ‘‘Η Ελληνική Γλώσσα τροφός όλων των γλωσσών’’ και άλλοτε με τον τίτλο ‘‘Ομηρικά αγγλικά’’. Πρόκειται, όπως θα δούμε, για ένα κείμενο χωρίς επιστημονική βάση.