Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ενίσχυση ύψους 240 εκατ. ευρώ, σε 16.000 νέους αγρότες, από το 2015

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Καρασμάνης, σε δήλωση του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη Δημοσιογράφο Μαρία Σιδέρη, αναφέρθηκε στις δράσεις για τη στήριξη των Νέων Αγροτών και στην προσπάθεια ανανέωσης του ηλικιακού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα.
Ο κ. Καρασμάνης σημείωσε τα εξής:

Ζωντανή αναμετάδοση του συνεδρίου για την Κοινωνική Προστασία και Πρόνοια, 24/25 Νοεμβρίου

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Συνάντηση μελών Δ.Σ. τριών Ενώσεων Στρατιωτικών

Την Κυριακή 23.11.2014 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Στρατιωτικών Θεσσαλίας, Ηπείρου και Κεντρικής Μακεδονίας. Στη συνάντηση θα συζητηθεί και θα εκτιμηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ομοσπονδία (Π.Ο.Ε.Σ.), η παρουσία, το έργο, ο τρόπος λειτουργίας της και οι τελευταίες εξελίξεις σε αυτή.

Διοργάνωση από τον ΣΕΒΕ εκδήλωσης για την παρουσίαση του ψηφιακού εργαλείου χαρτογράφησης της εξαγωγικής ετοιμότητας

Μέρος της προσπάθειας του ΣΕΒΕ για την υποστήριξη της διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, μέσω της προώθησης της εξωστρέφειας και της ενίσχυσης της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αποτελεί η ανάπτυξη σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων και εφαρμογών.

Ταξίδι στα Λευκάδια Ημαθίας πάει η 4Ε

Στο νομό Ημαθίας εκεί στο χωριό Λευκάδια η ιστορία είναι γραμμένη με χρυσά γράμματα. Το επισκεπτόμαστε αυτή την Κυριακή με την εκπομπή "στον τόπο που γεννήθηκα..." της 4Ε!

Η δική μας ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ στην MEDICA 2014

Με απόλυτη επιτυχία η ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ ΑΕ συμμετείχε για άλλη μια φορά στην “MEDICA” ,την μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ιατρικών ειδών παγκοσμίως, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Στο περίπτερο της ΑΝΑΤΟΜΙΚ ΧΕΛΠ, ο Αντιπρόεδρος της εταιρίας κ.Στέλιος Γιαννούλης και ο Διευθυντής Πωλήσεων κ.Μάριος Καββαδίας συνομίλησαν με εκατοντάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο και έθεσαν τις βάσεις για την περαιτέρω εξάπλωση του διεθνούς δικτύου πωλήσεων της εταιρίας!

"Η μια χαρά μετά την άλλη κύριε Υπουργέ"

"Εξοχότατο
Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Γεώργιο Γεωργαντά
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ·
μόλις που εχάρημεν την μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, όπου και διεδραματίσατε καταλυτικώς πολυευεργετικό ρόλο, και σήμερον περιχαρείς πληροφορούμεθα την ανάδειξή Σας σε Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, όπερ απηχείται ως τιμή και ευεργεσία εκ νέου προς τον ιστορικώς ηρωικό και προβεβλημένο Νομό μας, την Π.Ε. Κιλκίς.

Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί τον Παναγιώτη Παυλίδη



Ο Κιλκισιακός ευχαριστεί θερμά τον Παναγιώτη Παυλίδη και το κατάστημα VIP Style Shop (Κιλκίς-Πολύκαστρο) για την χορηγία ιματισμού στην ομάδα.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας




Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 24η Νοεμβρίου 2014 ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 13.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Μυρίζουν Χριστούγεννα στο Κιλκίς



- Τι ετοιμάζεται από τις 15 έως τις 31 Δεκεμβρίου;
Θα μας επισκεφθεί ο Αη-Βασίλης;
Θα μας αναστατώσουν οι καλλικάντζαροι;
Το σίγουρο είναι ότι κάτι αλλάζει στην πόλη!
Στο πρώτο κάλεσμα μας ανταποκριθήκατε με πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές.
Σας περιμένουμε όλους.

«Για ένα πιάτο γεμάτο»

Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμμετέχει στην κοινωνική δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο “Για ένα πιάτο γεμάτο”. Η δράση αφορά σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των οργανωμένων συσσιτίων. Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Ράδιο Θεσσαλονίκη”.

Σε αγώνες Κids athletics στην Αξιούπολη συμμετείχε ο στίβος του ΓΑΣ Κιλκίς

Σε μια ξεχωριστή γιορτή του στίβου είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος οι μικροί αθλητές και αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς που το Σάββατο 15 Νοεμβρίου έλαβαν μέρος σε αγώνες του προγράμματος της Iaaf «Kids’ Athletics» που διοργανώθηκαν στο Γυμναστήριο της Αξιούπολης με τη συμμετοχή ομάδων από το Κιλκίς και την Αξιούπολη.

«Για πρώτη φορά Δημόσιες Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη λειτουργία των Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), διασφαλίζοντας την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ενισχύοντας την επαγγελματική δυναμική των καταρτιζομένων και θέτοντας σε νέες βάσεις τη σύνδεση της επαγγελματικής κατάρτισης με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Τσάκωσαν δύο δικούς μας ποντικούς στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 22 ετών, καθώς προχθές τα ξημερώματα διέρρηξαν κατάστημα (παντοπωλείο) 38χρονης και αφαίρεσαν χρήματα, προϊόντα και κοσμήματα, συνολικής αξίας 4.000 ευρώ.

"Τι θα γίνει με το αίσχος που υπάρχει στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης, Σάββας Ιωαννίδης
"Θα ήθελα να ρωτήσω τους άρχοντες αυτού του τόπου το αίσχος που υπάρχει στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς εδώ και αρκετούς μήνες με τα έργα που ξεκίνησαν προεκλογικά και ποτέ δεν τελείωσαν, τι θα γίνει; και το χειρότερο από όλα είναι η απάθεια αυτών των κατοίκων που τόσο καιρό δεν έχω διαβάσει κάποια ανάρτηση στο διαδίκτυο που να κατακρίνουν κάτι... δηλαδή συμφωνείτε με αυτό που βλέπετε; τόσο πολύ σας αρέσει η θέα; και μετά το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι αν θα γίνει και φέτος τα Χριστούγεννα το χωριό του Αη Βασίλη στην πλατεία του χωριού!"

Κιλκίς: Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αυτοάμυνας


Αποφάσεις ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς

Tο ΔΣ της ΕΛΜΕ Ν. Κιλκίς μετά την συνάντηση με τους αναπληρωτές καθηγητές αποφάσισε:
1. Τη δημιουργία 3μελους επιτροπής αναπληρωτών καθηγητών (Καραφουλίδου Μένη, Κριντήρα Εφη, Παπαστεργίου Βάσια) για την καλύτερη ενημέρωση και τον συντονισμό, την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν (μόνιμοι διορισμοί στα οργανικά κενά, διορισμοί αναπληρωτών στα λειτουργικά κενά, υπηρεσιακές μεταβολές κ.ά).

“Αγαπάς το παιδί σου; Ένωσε τις δυνάμεις σου με τους υπόλοιπους γονείς"

Υπογράφει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου, στην πρώτη του συνεδρίαση, την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου, συζήτησε το θέμα της συνδρομής των μελών του Συλλόγου Γονέων.

Δικηγόροι Κιλκίς: "Γιατί απέχουμε"

Υπογράφει η Ευρώπη Αρτόγλου
Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του Σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με σκοπό την ψήφιση των προβλεπόμενων από το Σχέδιο αυτό τροποποιήσεων των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τις διάφορες δημοσιεύσεις των ΜΜΕ, περί δήθεν επιτάχυνσης της πολιτικής δίκης και απονομής ορθής δικαιοσύνης, αισθάνομαι την ανάγκη και υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μου και με βαθιά συναίσθηση του θεσμού που υπηρετώ και του καθήκοντος ορθής και σοβαρής ενημέρωσης, να εκφράσω τις απόψεις του δοκιμαζόμενου σήμερα δικηγορικού κόσμου, σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τις συνέπειες από αυτές τόσο για τους πολίτες όσο και για τον κλάδο μας.

"Αυτό ήταν μόνο η αρχή" είπε το Ν.Α.Ρ.ΚΙ., την Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014 (Video)


Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014, στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Στρατηγική Σαμαρά η ιστορική ρήση Παπαδήμου: -«Κόκκινες γραμμές έχει μόνο η τρόικα»·Αλ. Τσίπρας προς τρόικα- κυβέρνηση-Στο κενό κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ·Καταλήψεις πυροδοτεί ο Φορτσάκης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Κεραυνοί για τον Καρατζαφέρη-Θέμα χρόνου η κλήση του από τη Δικαιοσύνη για τις μίζες των ελικοπτέρων·Πανικόβλητος- Ο Βενιζέλος ζητά βοήθεια από Γιώργο και Σημίτη·Κάτι ψήνεται! (για της συνάντηση Σαμαρά- Τσίπρα)

Τα συνολικά κενά Εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια, με βάση τα στοιχεία των ΔΙ.Δ.Ε.

Γράφει ο  Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης
Πίνακες με τα λειτουργικά κενά Εκπαιδευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια, πλήρους και μειωμένου ωραρίου, μετά και τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών, είναι 853 πλήρους και 262 μειωμένου ωραρίου.
Το Υπουργείο συνεπώς, την ώρα που έχουν εξαντληθεί οι αρχικές πιστώσεις καλείται να καλύψει άμεσα 1115 κενά!