Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Θεοδωράκης (Του Ποταμιού): "Πρέπει να τα βρουν Σαμαράς και Τσίπρας στο θέμα του Προέδρου"

Ο επικεφαλής του κινήματος "Το Ποτάμι» κ. Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είπα στον Πρωθυπουργό ότι η Χώρα και η κοινωνία πρέπει να σταματήσει να παίζει κάθε πρωί Τζόκερ με την Προεδρική εκλογή, ένας βουλευτής να προστίθεται σήμερα στους 180 και αύριο να αφαιρείται και να πηγαίνει στους 120. Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Πρέπει να τολμήσουν οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί μια λύση.

Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία περισσότερων από 400 ατόμων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο “The Met Hotel”, η τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος».

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ:

“Εν αρχή ην η διαφορά: ο ρόλος των περιφερειών” 
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
Ώρα  20.30 
Καφέ  Container
Φιλίππου & Αγνώστου Στρατιώτου
Ρωμαϊκή αγορά
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

Nέες φωτογραφίες με πορτοκαλί νερά: Αυτή η εταιρεία βραβεύτηκε για την «περιβαλλοντική της ευαισθησία»!

Πηγή: antigoldgreece
Πριν από έξι μέρες φωτογραφίσαμε τη θάλασσα του Στρατωνίου, κόκκινη από τα όξινα νερά του μεταλλείου της Ελληνικός Χρυσός. Και την επόμενη μέρα δημοσιεύσαμε φωτογραφίες του iosifsk, με τον Κοκκινόλακκα, το ρέμα που διέρχεται μέσα από την περιοχή των μεταλλείων να έχει βαφτεί, ξανά, κόκκινο.

"Το ζήτημα του δρόμου Σάντα – Θεσσαλονίκη παραπέμπεται στο νέο ΕΣΠΑ"

Δελτίο τύπου ΔΗΜ.ΑΡ.
Όταν θέσαμε το ζήτημα του προϋπολογισμού που αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και το ποσό το οποίο θα λάβει εντός του 2015, το μόνο που δεν περιμέναμε ως απάντηση ήταν η αστοχία στον τρόπο κατάρτισης του (Δείτε ΕΔΩ).

Οι Κιλκισιώτες δικηγόροι ανησυχούν έντονα για το Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Ειδομένης

Δελτίο τύπου Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, εκφράζει την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια του, για τις άσχημες και συγχρόνως επικίνδυνες συνθήκες κράτησης που επικρατούν στο "Κέντρο Προσωρινής Κράτησης Ειδομένης". Ο μεγάλος αριθμός μεταναστών, σε συνδυασμό με την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, έχουν συντελέσει στην εμφάνιση εικόνων ντροπής, οι οποίες μάλιστα έχουν γίνει αφορμή ώστε να ασχοληθούν με το θέμα πολλοί φορείς της Ελλάδα και του εξωτερικού.

"Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Σ- ΕΠΑ.Α- Ι.Ε.Κ και διαδικασίες πιστοποίησης αυτών"

Στις 21 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π. μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα: "Επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων ΕΠΑ.Σ- ΕΠΑ.Α- Ι.Ε.Κ και διαδικασίες πιστοποίησης αυτών".

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού στην Κεντρική Μακεδονία

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/18-11-2014 18-11-2014/1300 B), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Πρόγραμμα εγκαινίων Γ' Πτέρυγας Νοσοκομείου Κιλκίς

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:30, θα γίνουν τα εγκαίνια λειτουργίας της νέας Πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς από τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην τελετή των εγκαινίων θα παρευρεθούν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Γεωργαντάς.

"Μην καρτεράτε να λυγίσουμε...", είπε το Ν.Α.Ρ.ΚΙ. στο Κιλκίς (Video)


Εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Β. Ελλάδας θα πραγματοποιήσει εκλογοαπολογιστική συνέλευση το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 στις 11π.μ. στην αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο στις 12π.μ.
Υποψηφιότητες μέχρι Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 στο e-mail: spstivouve@gmail.com

Δράσεις Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης οι ωφελούμενοι το τελευταίο διάστημα έχουν επισκεφτεί διάφορους χώρους εντός του Νομού.

Αιμοδοσία καθηγητών προγραμματίζει η ΕΛΜΕ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΕΛΜΕ Κιλκίς
Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία την Δευτέρα 24 ΝΟΕΜΒΡIOY 2014 ώρα 09.00 π.μ έως 12.30 στο Ν.Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ. Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.

"Δεν θα αφήσουμε κανέναν, να καπηλευτεί την ψήφο των στρατιωτικών"

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουρίδης
Γεν. Γραμ. Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.

Σύμφωνα με κάποια Μ.Μ.Ε. έχουμε μπει εδώ και καιρό σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Έτσι τα κόμματα έχουν βγει παγανιά προς άγρα ψήφων. Σε αυτό τους το ψάρεμα δεν ήταν δυνατόν να μη ρίξουν τα δίχτυα τους και προς τους Στρατιωτικούς. Ειδικά δε τον τελευταίο καιρό που οι Στρατιωτικοί και οι Ενώσεις τους έχουν δείξει ότι είναι ενωμένοι… και όχι δεδομένοι κανενός, όλα τα κόμματα πιστεύουν ότι μπορούν να εισχωρήσουν στις τάξεις τους και να κερδίσουν την ψήφο τους. Άλλωστε δεν μιλάμε και για λίγες ψήφους.

2.500 εκατομμύρια για την Ενισχυτική Διδασκαλία

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης*
Η οργάνωση του προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (Π.Δ.Σ.) στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) αποτελεί παρέμβαση που απορρέει από τις προτεραιότητες της αναπτυξιακής πολιτικής του Υ.ΠΑΙ.Θ. περί αναβάθμισης της ποιότητας της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και μείωση των ποσοστών πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·»180» κόλπα με το μέλλον της χώρας-Σε κενό στρατηγικής Σαμαράς- Βενιζέλος·»Δεν είναι ορθολογικό»… - Ο Α. Λοβέρδος τελειώνει το μαζικό Πανεπιστήμιο·ΜΑΤ: Δέρνουν και πλιατσικολογούν
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Και όποιος αντέξει- Σκηνικό ρήξης με την τρόικα καλλιεργεί το Μαξίμου για να κερδίσει χρόνο·Οι δανειστές ζητούν προκαταβολικό «ναι» από τον Τσίπρα·Ηλεκτρονική πλατφόρμα για φακελάκια, χειρουργεία-Χωρίς συμμετοχή γιατρών το πειθαρχικό συμβούλιο