Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροδιατροφικών Προϊόντων ανοίγει τις πόρτες του!

Το Επιμελητήριο Κιλκίς σας προσκαλεί στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τη χρήση της Πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών Προϊόντων e-auction market, τα οποία θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014, στο Επιμελητήριο Κιλκίς (Στενημάχου 2, 61100, Κιλκίς).

"Αυτός ήταν ο Κώστας Γαβριηλίδης"

Ομιλία Κ. Σαπρανίδη στην Κοκκινιά, για τον Κώστα Γαβριηλίδη (16-11-14)
"Από μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ (Της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας) απευθύνω χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον θρυλικό αγωνιστή του ηρωικού χωριού της Κοκκινιάς και όλης της Ελλάδας, τον Κώστα Γαβριηλίδη.

"Για μια Δημιουργική Συλλογικότητα"

Ανακοίνωση ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε.
Συνάδελφοι, 
Σήμερα, 41 χρόνια μετά, γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως ένα καθοριστικό ιστορικό γεγονός για την πορεία της χώρας μας και του λαού μας. Η «17η Νοεμβρίου 1973» είναι υπέρτερο σύμβολο πολιτικής και κοινωνικής προόδου. Στο πρόταγμά της «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» συμπυκνώνονται με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο οι κοινωνικοί αγώνες μας και οι συλλογικές αγωνίες μας.

Διάθεση αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς μόνο για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κιλκίς η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς δε θα διατίθεται πλέον για χρήση σε σωματεία, συλλόγους, πολιτικά κόμματα και οποιονδήποτε άλλο φορέα για λίγους ευταξίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων.Η αίθουσα συνεδριάσεων θα λειτουργεί αποκλειστικώς για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Κατ' εξαίρεση θα μπορεί να χρησιμοποιείται, κατόπιν άδειας, από δημοτικές επιτροπές και υπηρεσίες του Δήμου για να διευκολυνθούν στο υπηρεσιακό τους έργο.

Επιπλέον μπόνους για τους νέους αγρότες, με την αύξηση της αξίας των δικαιωμάτων τους.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αξιοποιεί όλα τα διαρθρωτικά εργαλεία της Νέας ΚΑΠ για την ανάπτυξης της ελληνικής γεωργίας την περίοδο 2014-2020. Πρώτη προτεραιότητα στις διαρθρωτικές παρεμβάσεις αποτελεί η στήριξη των νέων αγροτών για να υπάρχει συνέχεια μέσα από την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού της γεωργίας.

Αγαθοπούλου: "Ότι ανήκει στην τοπική κοινωνία μένει σ΄αυτήν δεν το ξεπουλάμε"

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, κατέθεσε αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τους αρμόδιους Υπουργούς με θέμα: «Μέσω του ΤΑΙΠΕΔ προωθείται η εκποίηση γης και ακινήτων στο Δήμο Παιονίας του Ν. Κιλκίς και συγκεκριμένα στην περιοχή των Ευζώνων»

Επαναληπτική γενική συνέλευση του Τ.Ο.Ε.Β. Αρτζάν – Αματόβου στο Βαφειοχώρι

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Χ. Γκουντενούδης παραβρέθηκε, κατόπιν πρόσκλησής του, στην επαναληπτική γενική συνέλευση του Τ.Ο.Ε.Β. Αρτζάν – Αματόβου στο Βαφειοχώρι.

"Προϋπολογισμός 2015 - Ιεραρχούμε τις ανάγκες του Δήμου; - Λέμε την αλήθεια στο λαό;"

Δελτίο τύπου Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά..Ζω
Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ψηφίστηκε ο ετήσιος προϋπολογισμός εσόδων-εξόδων του Δήμου Κιλκίς έτους 2015.

Σεμινάριο Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς με θέμα "Πρώτες βοήθειες"

Τη Δευτέρα 10-11-2014 το απόγευμα από τις 5 μέχρι τις 8 πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην αίθουσα του επιμελητηρίου στο Κιλκίς το σεμινάριο του περιφερειακού τμήματος Κιλκίς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με εισηγητή το Μανώλη Πρώιμο και δύο εθελοντές Σαμαρείτες από το τμήμα Θεσσαλονίκης με θέμα "Πρώτες βοήθειες".

Παρουσίαση του project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο»

Στο πλαίσιο του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου και την Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο “Άνεμος Ανανέωσης” -Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, σε συνεργασία με το INNOVATHENS Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του project «Υβριδικό Ηλεκτρο-Υδρογονο-κίνητο Αυτοκίνητο».

Κακοποιημένο παιδί και δικαιώματα

Του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)*
Στη σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία μας, όπου όλα είναι θεσπισμένα, πολύς λόγος γίνεται συνεχώς για τα δικαιώματα του παιδιού∙ τηλεοπτικά σποτάκια και σχολικά προγράμματα μας βομβαρδίζουν για να μας ευαισθητοποιήσουν κατά της βίας και της κακοποίησης της οποίας κατά κύριο λόγο θύματα είναι τα παιδιά, αφού αυτά αποτελούν το πιο ευάλωτο κομμάτι όχι μόνο της οικογένειας, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης.

Συνάντηση Βούλαw Πατουλίδου με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, Χρήστο Καραγκιόζη και την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Συλλόγου κ. Ελένη Σαμιωτάκη, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ.Aντιπεριφερειάρχη, ο κ. Καραγκιόζης ενημέρωσε την κ. Πατουλίδου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, προβλήματα που συνδέονται άμεσα με την ποιότητα της ζωής τους, με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν λόγω χρησιμοποίησης υλικών αμφιβόλου προδιαγραφών, τις απαράδεκτες συνθήκες περιβάλλοντος κάτω από τις οποίες πραγματοποιείται η διαδικασία αιμοκάθαρσης, συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη λοιμώξεων.

Ο "Άθλος" Κιλκίς στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ταεκβοντό στη Χαλκίδα

Στις 14-15-16/11/2014 ήμερες Παρασκευή – Σάββατο - Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντο (ΕΛΟΤ) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα tae kwon do για τις ηλικίες 2000-2001-2002. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο της Χαλκίδας με την προσέλευση του κόσμου να είναι πολύ μεγάλη αναλόγου του μεγέθους της διοργάνωσης.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Θύελλα για τις μίζες!- Τρόμος στο «σύστημα»! Καταιγιστικές εξελίξεις για τα αμαρτωλά εξοπλιστικά προγράμματα (Καρατζαφέρης)·Όλα τα χρέη σε δόσεις!-13 ερωτήσεις και απαντήσεις για τα μυστικά της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων·Πολυτεχνείο – Σε συναγερμό η αστυνομία
ΕΘΝΟΣ ·Οι ανεξάρτητοι μπροστά στην κάλπη των «180»-Πυρετός στα παρασκήνια στην τελική ευθεία για την προεδρική εκλογή·Ιδιώτες χορηγοί στα ελληνικά πανεπιστήμια-Στροφή των πρυτάνεων σε επιχειρήσεις λόγω των κενών της κρατικής χρηματοδότησης·Όλο το θρίλερ- Οι κάμερες για τον μαραθώνιο «έπιασαν» τους απαγωγείς

Μετατάξεις Εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Γράφει ο Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης* 
- Με το ΦΕΚ 986/3-9-13 είχαμε 3122 υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Στις 03/02/2014 το Υπουργείο ανακοίνωσε 177 υποχρεωτικές μετατάξεις, 98 τροποποιήσεις και 38 ανακλήσεις μετατάξεων.
- Με το ΦΕΚ 570/05-05-2014 είχαμε 25 μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 11 τροποποιήσεις και 10 ανακλήσεις μετατάξεων.
- Τέλος με το ΦΕΚ 714/06-06-2014 είχαμε 14 μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 23 ανακλήσεις μετατάξεων.