Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Αγαπητέ κ. Κολότσιε...

Παρεμβαίνει ο Σωκράτης Δημητριάδης
"Εδώ και 3 χρόνια ο ιστότοπος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς λειτουργεί στη διεύθυνση kilkis.pkm.gov.gr ενώ το παλιό όνομα χώρου της Νομαρχίας, kilkis.gr, δε χρησιμοποιείται άλλο από την Περιφέρεια. Είναι κρίμα το domain αυτό να μένει αναξιοποίητο, εγκαταλελειμμένο, και να παρουσιάζει παρωχημένες πληροφορίες, ενώ την ίδια στιγμή οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δήμου Κιλκίς βρίσκονται διάσπαρτες σε δύο διαφορετικά domains (dhmoskilkis.gr και e-kilkis.gr) τα οποία είναι δυσκολομνημόνευτα, σε κακογραμμένη μορφή greeklish, και εν γένει δεν αρμόζουν στη διαδικτυακή εικόνα ενός σύγχρονου Δήμου. Γιατί δεν παραχωρείτε το domain kilkis.gr στο Δήμο Κιλκίς;

«Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου»

Το 3ο και το 5ο δημοτικό σχολείο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στην πιλοτική δράση των Υπουργείων Παιδείας-Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας «Βάλε το φρούτο στη ζωή του παιδιού σου», η οποία ξεκίνησε σήμερα, επισκέφθηκε το πρωί ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Έκκληση βοήθειας για ένα 7χρονο αγγελούδι

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ.) βρίσκεται στη δύσκολη θέση να απευθυνθεί σε όλους και όλες ανεξαιρέτως, για να βοηθήσουμε κι εμείς τον συνάδελφο Β.Β. και το 7χρονο αγοράκι του που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.

Η Περιβαλλοντική Εβδομάδα 2014 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής εβδομάδας 2014, τμήματα του 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς με τους εκπαιδευτικούς τους υλοποίησαν διάφορες δράσεις σχετικές με το Περιβάλλον. Τα παιδιά της Β τάξης με τις δασκάλες τους Κατερίνα Μπόσκου και Ιωάννα Ευθυμιάδου πήραν γάντια και σακούλες και βάλθηκαν να καθαρίσουν πλατείες και πάρκα στη γειτονιά του σχολείου μας. Πήραν συνεντεύξεις από περαστικούς, έφτιαξαν ομαδική αφίσα και ταμπλό με φυσικά υλικά που μάζεψαν.

"Εμείς στην Προοδευτική Ενότητα έχουμε πάνω απ’ όλα τον εκπαιδευτικό και το μαθητή"

Δελτίο τύπου Προοδευτικής Ενότητας για τις εκλογές συμβουλίων στις 5 Νοέμβρη 2014
Η Προοδευτική Ενότητα είναι μια προσπάθεια συσπείρωσης όλων των υγιώς σκεπτόμενων συναδέλφων που πιστεύουν στην κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, το σεβασμό στον άνθρωπο.

Συμμετοχή Δημάρχου Κιλκίς στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε.

Για την Αθήνα αναχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι η εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Εποπτικού Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο 2014 – 2019.

Συμμετοχή Κ.Δ.Ε. Κιλκίς στο πρόγραμμα οδοντιατρικής εξυπηρέτησης ασθενών χρονίων παθήσεων

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα νοσοκομειακής οδοντιατρικής εξυπηρέτησης ασθενών χρονίων παθήσεων το οποίο υλοποιείται στο Γναθοχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη (22-10-2014)

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Α.Α. 32/2014 22-10-2014/1230C ) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

H κάθαρση που δεν έρχεται!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
Η X. Λαγκάρντ, η ισχυρή κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) διώκεται δικαστικά στη Γαλλία. Ο προκάτοχός της ο κος Σ. Κάν δικάστηκε και τιμωρήθηκε, εξαιτίας παρενόχλησης σε βάρος μιας υπαλλήλου ξενοδοχείου.

Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα


Το ΓΕΛ Αξιούπολης ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γουμένισσας

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές-μαθήτριες του ΓΕΛ Αξιούπολης ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους της πυροσβεστικής υπηρεσίας Γουμένισσας, τον υποδιοικητή κ. Ταρινίδη Αλέξανδρο και τους πυροσβέστες Αραμπατζή Ι., Πιπιλακίδη Η. και Καρπάτση Χ. που τον συνόδευαν, για την πλήρη και αποτελεσματική ενημέρωση που πραγματοποίησαν στο Λύκειο την Τρίτη 21-10-2014.

Εθιμοτυπική επίσκεψη ταξιάρχου 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος'' στο Δήμαρχο Κιλκίς

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Σισμανίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον ταξίαρχο της 71ης Α/Μ/ ταξιαρχίας ''Πόντος'' Νικόλαο Χιονή.

Αυτόφωρες συλλήψεις το τελευταίο 24ωρο στην Κεντρική Μακεδονία

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο, συνολικά 10 άτομα για διάφορα αδικήματα.

«Δεκαετής παράταση κυριότητας σε δικαιούχους που απέκτησαν οικόπεδα σύμφωνα με το από 24-04-1985 Προεδρικό Διάταγμα»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοινώθηκε και επίσημα η υπερψήφιση από τη Βουλή νομοθετικής διάταξης, με την οποία παρέχεται δεκαετής παράταση της κυριότητας επί οικοπέδων που παραχωρήθηκαν με βάση το από 24-04-1985 Προεδρικό Διάταγμα.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της πράξης «Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας»

Το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» Κιλκίς ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας», οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων», στον Άξονα Προτεραιότητας 11 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών, στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4, κατηγορία Παρεμβάσεων 3 «Ενέργειες στήριξης ατόμων που χρήζουν βοήθειας»), που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας εύρεσης ωφελουμένων ατόμων με αναπηρία.

Εγκαίνια του νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου

Τα εγκαίνια ενός νέου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ την Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:30.
Ο χώρος όπου στεγάζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανήκει στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κιλκίς και τον οποίο νοίκιασε η Ενορία του Αγίου Δημητρίου για τον σκοπό αυτό και βρίσκεται επί της οδού 21ης Ιουνίου 307.

Επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους

Το κέντρο δια βίου μάθησης επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) Επιμορφωτική Κιλκίς πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους-ασφαλισμένους του ΙΚΑ σε επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 25 άτομα. Τα προγράμματα έχουν διάρκεια 40 ωρών και οι συμμετέχοντες θα λάβουν 5 € ανά ώρα σαν επίδομα σίτησης- μετακίνησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο κέντρο στα τηλέφωνα 23410 29690 και 23410 28705.

Όταν ο Καζαντζάκης, ο Ξενόπουλος, ο Σικελιανός και ο Παλαμάς, μιλούσαν για τη Γενοκτονία των Ελλήνων

Του Θεοφάνη Μαλκίδη
Χωρίς αληθινή ηγεσία δεν υπάρχει συνέχεια
Μία παράμετρος της οργανωμένης Γενοκτονίας των Ελλήνων και ειδικότερα στον Πόντο, ήταν η εξόντωση της ηγεσίας τους από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 1921. Η εξόντωση των Ελλήνων ηγετών, όπως συνέβη και με τους Αρμένιους τον Απρίλιο του 1915 στην Κωνσταντινούπολη, συνέβαλλε στο να χαθεί η καθοδήγηση των Ελλήνων και να σημειωθεί πιο γρήγορα η δολοφονία τους. Στον Πόντο, η ηγεσία των Ελλήνων εξοντώθηκε με τα λεγόμενα «δικαστήρια ανεξαρτησίας» στην Aμάσεια.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Η επόμενη φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στο καφέ Container στην Ρωμαϊκή Αγορά (Φιλίππου και Αγν. Στρατιώτου – γωνία / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) στις 20.30 με το ακόλουθο θέμα:
«Ίδιο και ξένο: η ξενότητα εντός και εκτός μας»Συμμετοχή και είσοδος ελεύθερη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ιατρική κάλυψη των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων

H Ομάδα Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σύμφωνα με το υπ ’αριθμ. 168125/Γ4-16/10/2014 έγγραφο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ με θέμα «Προκήρυξη Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων ΛΥΚΕΙΩΝ Ομαδικών Αθλημάτων και Δρόμου σε Ανώμαλο Έδαφος Ελλάδας και Κύπρου καθώς και «Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ» Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, σχ. έτους 2014-2015» θα προβεί στη Προκήρυξη Σχολικών Αγώνων όπου με βάση το παραπάνω έγγραφο είναι υποχρεωτική η παρουσία γιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Παρατείνεται ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου

Στα πλαίσια της δράσης που υλοποιείται και αφορά στη συλλογή πλαστικών καπακιών με σκοπό την ανταλλαγή τους με αναπηρικό αμαξίδιο, λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικό, καλούμε τις ενδιαφερόμενες εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικού να υποβάλουν προσφορές οι οποίες θα αποστέλλονται ταχυδρομικά σε φάκελο ή θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, 21ης Ιουνίου 141, τ.κ. 61100, στον 5ο όροφο στο Γραφείο του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, υπόψη κας Καρολίδου Σωτηρίας.

Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, Σπύρος Ζαγοραίος

Έφυγε προχθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.

Γ. Ορφανός: «Η ρύθμιση των χρεών δεν αφορά μόνο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ»

Την πεποίθηση ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ρυθμιστεί το θέμα των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Στρατηγική έντασης στα ΑΕΙ- Κυβερνητικός αντιπερισπασμός για το φιάσκο στην οικονομία·Στο Πεντάγωνο επί 3,5 ώρες- Αλ. Τσίπρας: Η Τουρκία τορπιλίζει την ήδη εύφλεκτη κατάσταση στην περιοχή·Κυβέρνηση- τρόικα- Στο κόκκινο για δάνεια και χρέη, ενώ τα ληξιπρόθεσμα ξεπέρασαν τα 70 δις
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Ουκ αν λάβοις… -Στάση πληρωμών από την κοινωνία-Βόμβα, 70 δις πλέον τα ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο!·Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά στα «οικόπεδα» της Κύπρου!·Μεγαλεία ο Τσίπρας-Τρεισήμισι ώες στο Πεντάγωνο με τον Αβραμόπουλο και τους στρατηγούς