Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Συγκέντρωση Αποστράτων Κιλκίς στη ΛΑΦ Κιλκίς

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των μελών του Παραρτήματος Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Ήταν η πρώτη συγκέντρωση από τον διορισμό του νέου Τοπικού Συμβουλίου του Παραρτήματος.

Κορυφαία είδη μανιταριών από την μυκοχλωρίδα του Κιλκίς

Του Βασίλη Ιωαννίδη
Η αυξημένη υγρασία από τις βροχοπτώσεις το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή του Κιλκίς ευνόησε την ανάπτυξη των μανιταριών σε πολλές περιοχές του νομού. Αν και τα Γρεβενά είναι γνωστά για τα μανιτάρια τους, για όσους ξέρουν το Κιλκίς δεν έχει και πολλά να ζηλέψει από τα είδη της περιοχής των Γρεβενών.

Γ. Ορφανός «Κοινωνική υπόθεση η αντιμετώπιση του φαινομένου του εθισμού στο διαδίκτυο»

Έκκληση στους γονείς να στηρίξουν τα παιδιά τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο, απηύθυνε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα των Στρατιωτικών θα δοθούν στη Θεσσαλονίκη

Οι Στρατιωτικοί της Θεσσαλονίκης αλλά και γενικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, θα έχουν την τύχη να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις για όλες τους τις απορίες στην συγκέντρωση-ενημέρωση που διοργανώνει η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη της Τετάρτη 15 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ευόσμου.

Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 17 Οκτωβρίου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19.00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Αύξηση του Πρασίνου στην πόλη του Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς δια των υπευθύνων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας – Πολιτισμού – Δόμησης & Διαφάνειας του Δήμου Κιλκίς και οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς προτίθενται να οργανώσουν δεντροφύτευση, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00 στο Πεζόδρομο του Κιλκίς.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών και των πολιτών της πόλης του Κιλκίς στα θέματα της αναβάθμισης, ψυχικής υγείας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.

Πρόγραμμα επισκέψεων μελών Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς

Ενημερωτικό κύκλο επισκέψεων σε οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Κιλκίς ξεκινούν η Πρόεδρος Μαρία Τσοπούλου και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς με στόχο την καταγραφή προβλημάτων και ζητημάτων που αφορούν τους δημότες των περιοχών αυτών. Το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

Με το δεξί μπήκαν μπήκαν στους αγώνες, οι Λιλιπούτειοι Κιλκισιώτες Τζουντόκα του Α.Σ. Άιας Κιλκίς

Με το δεξί μπήκαν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την περίοδο 2014 – 2015 οι Λιλιπούτειοι Κιλκισιώτες Τζουντόκα του Α.Σ. Άιας Κιλκίς στο 3ο Διεθνές Τουρνουά Τζούντο Σάκουρα Κατερίνης κατακτώντας 5 μετάλλια και δύο πέμπτες θέσεις.

«Μην ψαρώνεις... με ό,τι δεις»

Υπογράφουν: Μ.Α.ΚΙ. Κιλκίς, Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (Μ.Α.ΚΙ.) εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει καμπάνια σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με τίτλο «Μην ψαρώνεις... με ό,τι δεις!». Σκοπός της καμπάνιας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων και ιδιαίτερα των εφήβων και των μαθητών, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και συμβουλές για την προστασία των χρηστών από κακόβουλες συμπεριφορές.

Ευχαριστούμε τον Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο

"O Σύλλογος των καθηγητών και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες τόσο για τη συνεισφορά σας στον καλλωπισμό της εισόδου του Σχολείου μας όσο και για την ιδιαίτερη αγάπη με την οποία περιβάλλετε τους μαθητές μας."

Με τον Πιερικό έπαιξαν οι Παλαίμαχοι του Κιλκισιακού

Υπογράφει το Διοικητικό Συμβούλιο των παλαιμάχων και φίλων του Κιλκισιακού
Τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 17.00 στο δημοτικό γήπεδο του Μεταλλικού οι ομάδες Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του «Α.Ο. Κιλκισιακού και Φίλων» και του Πιερικού, στα πλαίσια των άριστων σχέσεων που διατηρούν εδώ και πολλά χρόνια, συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου.

Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών

Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ μετά από απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου. Το πρόγραμμα εμπεριέχει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των ωφελουμένων στην οποία περιλαμβάνονται:

"Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών"

Ξεκίνησε στις 8/10/2014 και ώρα 12η μεσημβρινή η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, επιχορήγησης επιχειρήσεων με σκοπό την δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας, πλήρους απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο ΚΠΑ2 στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η έδρα της επιχείρησης, μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Το 13o «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα» παρουσιάζει τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων» σας προσκαλεί στο «13o «Κιλκισιώτικο Αντάμωμα», στην εκδήλωση - παρουσίαση «του Βαλκανικού Βοτανικού Κήπου των Κρουσίων», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014, και ώρα 10:30 στην θεατρική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», οδός Αγίου Δημητρίου 55, στο δημαρχιακό Μέγαρο.

"Η θέση μας για τις υποχρεωτικές υπερωρίες"

Της αιρετού του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΜΑΤΣΑΚΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, Εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ)
Σχετική νομοθεσία, που αφορά στην Υπερωριακή Διδασκαλία: Ν. 1566/1985
Άρθρο 14
16. Σε περίπτωση που οι προβλεπόμενες ώρες διδασκαλίας για κάθε μάθημα δεν καλύπτονται με το υποχρεωτικό ωράριο των διδασκόντων και οι απομένουσες δε δικαιολογούν θέση εκπαιδευτικού η αν δικαιολογούν, μέχρι να προσληφθεί προσωρινός αναπληρωτής και εφόσον δεν υπάρχει προσφορά προαιρετικής υπερωριακής διδασκαλίας, ο σύλλογος των διδασκόντων αναθέτει την κάλυψη των ωρών αυτών σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου.

Κυκλοφόρησε το ΛΕΞΙΚΟ ΑΡΩΜΑΝΙΚΗΣ (ΒΛΑΧΙΚΗΣ) ΓΛΩΣΣΑΣ των βλαχόφωνων Ελλήνων των Μεγάλων Λιβαδίων Πάικου Κιλκίς, της Κούλας Λέντζιου-Τρίκου

Στις περίπου χίλιες (1000) σελίδες του εμπεριέχει πρωτογενές υλικό με λέξεις που έχουν εκλείψει από το βλάχικο λεξιλόγιο. Πρόκειται για μια προσπάθεια διάσωσης του γλωσσικού θησαυρού που έχει τις ρίζες του στα βάθη των προηγούμενων αιώνων, με αυστηρή καταγραφή του λεξιλογικού πλούτου που χάνεται. Δίνεται η δυνατότητα κατανόησης των μηχανισμών της γλώσσας και η επικοινωνιακή της διάσταση με μορφολογικές και πραγματολογικές πληροφορίες.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αφαίμαξη για ακόμα δύο χρόνια-Υπερφορολόγηση: Επί πλαστών αξιών θα πληρώνεται το χαράτσι στα ακίνητα έως και το 2017·Κοινωφελής εργασία στους δήμους για 15.000 ανέργους-Πεντάμηνη απασχόληση με προγράμματα του ΟΑΕΔ και μισθός 490 ευρώ μεικτά για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης·Ουάσιγκτον – Με άδεια χέρια Στουρνάρας, Χαρδουβελης
ΕΘΝΟΣ ·Οι όροι για 72-100 δόσεις- Στη ρύθμιση όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι τις 31 Αυγούστου 2014 ·Το παρασκήνιο της συνάντησης με Λαγκάρντ- Βήμα- βήμα το διαζύγιο με το ΔΝΤ·Όλοι κατά Γερμανίας – Η Μέρκελ είναι το «Tea Party” της Ευρώπης