Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Ολοήμερη δράση Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κιλκίς για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς

Με την υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Κιλκίς πραγματοποιεί ολοήμερη ενημερωτική δράση στην πλατεία Ειρήνης, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς.
Οι πιστοποιημένοι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (E.R.C.) εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κιλκίς θα ενημερώνουν τους δημότες και τους επισκέπτες για την επανεκκίνηση της καρδιάς από τις 9. π.μ. έως τις 8 μ.μ. στο εκθεσιακό περίπτερο που θα λειτουργήσει στην πλατεία Ειρήνης

Ευχαριστούμε πολύ!

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜεΑ) του δήμου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το κατάστημα οπτικών "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ" για τη δωρεά ενός ζευγαριού γυαλιών οράσεως σε μαθήτρια της δομής μας.

Συνάντηση εργασίας Γκουντενούδη με Κωνσταντινίδη

Δελτίο τύπου δήμου Παιονίας
Ο Δήμαρχος Παιονίας Γκουντενούδης Χρήστος, είχε συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή Β’/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντινίδη Γιώργο, την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014, για θέματα εκπαίδευσης & παιδείας στο Δήμο.

Η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» στο ν. Κιλκίς

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων , αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης θεσμοθέτησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

«Δράσεις του Κ.Π.Ε. Κιλκίς στο πλαίσιο της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

Σας ενημερώνουμε πως το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς (Κ.Π.Ε. Κιλκίς)   διοργανώνει σειρά δράσεων με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την ευαισθητοποίηση μαθητών, γονέων και φορέων σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την αειφορία. Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», η οποία καθιερώθηκε το 2013 από το Υ.ΠΑΙ.Θ     και περιλαμβάνουν :

"…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία"

Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
ΘΕΜΑ: “Το ξένο (μεταξύ) των πολιτισμών ”
Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014
Ώρα  20.30
Καφέ  ΓΑΖΙΑ, Καρόλου Ντηλ 22  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

…για όσους δε φοβούνται τη φιλοσοφία

"Να ενισχυθούν εισοδηματικά οικογένειες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές"

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ
Την ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να μπορούν να ενισχυθούν εισοδηματικά οικογένειες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Θέμα που αφορά και περιοχές του νομού Κιλκίς.

Η εγκληματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο

Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, αλλά και τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, συνεχίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, οι εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Σκοτώθηκε 41χρονος Βούλγαρος σε τροχαίο

Στις 07.10.2014 το μεσημέρι, στο 61ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου, το Ι.Χ. επικαθήμενο φορτηγό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας που οδηγούσε 41χρονος υπήκοος Βουλγαρίας εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δροσάτου.

Το Kinesis –Gym στη γιορτή του Fitness

Το παρών έδωσε για άλλη μία χρονιά το Kinesis-Gym στο 12ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό Συνέδριο “Fitness Meeting” που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο TAE KWON DO στην Αθήνα .

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά την εταιρία Mister Greek για την προσφορά πιτσών για τους ωφελούμενους του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Τον φούρνο «Γιώργος» για την καθημερινή κάλυψη με ψωμί και άλλα εδέσματα του πρωινού των παιδιών.
Επίσης ευχαριστούμε τo πρατήριο υγρών καυσίμων «ΕΤΕΚΑ» και το προσωπικό του για την δωρεάν καθαριότητα του λεωφορείου του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και την εταιρία «Άλφα φυσικά» χειροποίητο διακοσμητικό σαπούνι για την επίδειξη κατασκευής σαπουνιού και την προσφορά ενός σαπουνιού ως αναμνηστικό δώρο.

Τέθηκε σε ισχύ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση θεμάτων παραμονής και εργασίας ομογενών υπηκόων Τουρκίας

Τέθηκε σε ισχύ, από την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τη διαδικασία παραμονής και εργασίας στην Ελλάδα, των ομογενών υπηκόων Τουρκίας. Mε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επιλύονται χρόνια προβλήματα που ενέκυψαν από τη μέχρι σήμερα διαδικασία, που εφαρμόζονταν στον τομέα της χορήγησης τίτλων Αδειών Παραμονής Αλλοδαπού ή Δελτίων Ταυτότητας Αλλοδαπού στους ομογενείς από την Τουρκία.

Πρώτη συνάντηση των μελών της τοπικής πολιτικής «Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς Ελπίδας & Προοπτικής» στο Χέρσο

Δελτίο τύπου Κ.Κ.Κ.Ε.Π.
Την πρώτη τους συνάντηση πραγματοποίησαν τα μέλη της τοπικής πολιτικής «Κεντροαριστερής Κίνησης Κιλκίς Ελπίδας & Προοπτικής» (Κ.Κ.Κ.Ε.Π.) στο Χέρσο – Κιλκίς.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Τους ζυγούς λύσατε- Όλοι εναντίον όλων στην κυβέρνηση λίγο πριν από την ψήφο εμπιστοσύνης·Ο Αλ. Τσίιπρας στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών:-Έξι προτάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας·20.000 όμηροι- Απελπισία από το πάγωμα των μετεγγραφών
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αττίλας στην ΑΟΖ της Κύπρου- Οι Τούρκοι βγάζουν ερευνητικό σκάφος και φρεγάτα σε «ξένα οικόπεδα»·Χάος με την φορολόγηση εταιρικών παροχών-Διευκρινίσεις σπαζοκεφαλιά για τα «ναι» και τα «όχι» (για κινητά, κάρτες, αυτοκίνητα, κουπόνια, δωροεπιταγές)·»Να καταρτίσουμε ψηφοδέλτια» λέει ο Βενιζέλος- Τι ζήτησε από τους «δικούς του» που μετέχουν στην κυβέρνηση