Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ομιλία Σαμαρά για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Αθήνα

"Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αγωνιστές και αγωνίστριες της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ μας, το περασμένο Σάββατο, σας μίλησα από τη Χαλκιδική, για όλα εκείνα που μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Νεοδημοκράτες. Για όλα εκείνα που προσφέρουμε, επί σαράντα χρόνια, στην Πατρίδα και στη Δημοκρατία...

5 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών

Γράφει ο Γιώργος Ξενέλλης
Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.
Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.
Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Ο "Αριστοτέλης" Κιλκίς στο τουρνουά Caucasio Cup-2014 Tbilisi-Georgia

Στις 28 Σεπτεμβρίου στην Τιφλίδα Γεωργίας πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Κύπελλο Caucasio Cup-2014. Την ελληνική αποστολή εκπροσώπησαν δυο αθλητές από τον σύλλογο "Αριστοτέλης" Κιλκίς ο Μελικιάδης Αριστοτέλης στο 80 κιλά και Μπέλα Ανδριανίδου στα 55 κιλά. Την αποστολή συνόδευσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Shin KYOKUSHIN Karate -Κοσμίδης Γεώργιος καθώς και ο προπονητής Μελικιάδης Οτάριο.

Καληνύχτα Ελλάδα - Συνοριακός σταθμός Δοϊράνης ( Είσοδος και έξοδος από την Ελλάδα προς τα Σκόπια)

Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα, χώρα-μέλος της ευημερούσας Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εδώ ρημάζουν τα πάντα.

20 χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων: Μια αποτίμηση…

Του Βλάση Αγτζίδη
Είκοσι χρόνια μετά την αναγνώριση από τη Βουλή των Ελλήνων της Γενοκτονίας στον μικρασιατικό Πόντο (και την καθιέρωση ως Ημέρας Μνήμης της 19ης Μαίου) και 15 χρόνια μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας στο σύνολο της Μικράς Ασίας (και την καθιέρωση ως Ημέρας Μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου), οι μόνοι που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη εκδοχή της Ιστορίας είναι κάποιοι λίγοι προσφυγικής καταγωγής ιστορικοί.

Φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Λυκείου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς ανακοινώνει ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 θα παραδίδονται φροντιστηριακά μαθήματα για μαθητές Λυκείου στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ενορίας από εθελοντές καθηγητές. 

«Το επόμενο 10ήμερο ξεκινούν οι αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων για τον καταρροϊκό πυρετό και την ευλογιά»

«Μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους για τον καταρροϊκό πυρετό τόσο για τη χρήση εντομοαπωθητικών, όσο και για τα θανόντα και τα θανατοθέντα ζώα από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Επίσης, το επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσουν και οι αποζημιώσεις για τη νόσο της ευλογιάς των αιγοπροβάτων.

"Μια γυναίκα στο Βερολίνο" στην "Ανοικτή Οθόνη" Κιλκίς

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΙΛΚΙΣ «ΑΝΟΙΚΤΗ ΟΘΟΝΗ»
Προβολή: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014
Αίθουσα Επιμελητηρίου Κιλκίς – 8.30μμ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: «ΝΕΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΚΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ, μέρος 1ο»
Ταινία: Μια γυναίκα στο Βερολίνο (Γερμανία, 2009)-Διάρκεια 131΄
Σκηνοθεσία: Max Farberbock
Παίζουν: Nina Hoss ,Yevgeni Sidikhin , Andreij Rybkin ,Irm Hermann
Rudiger Vogler
Υπόθεση: Η ιστορία μιας ανώνυμης Γερμανίδας στο Βερολίνο του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Η επιβίωση στο υπόγειο κρησφύγετο της. Η εκδικητική μανία του απελευθερωτικού Κόκκινου Στρατού. Ο βιασμός της. Μια συνηθισμένη ιστορία μιας συνηθισμένης γυναίκας στα χρόνια του Πολέμου.

Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ”


Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Κιλκίς “Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ” θα πραγματοποιήσει την ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευσή του την Κυριακή 5-10-2014 στις 11 π.μ στα γραφεία του συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή, στις 12-10-2014, την ίδια και στον ίδιο χώρο.

Ξεκινά την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, το 16ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του 16ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ το οποίο άνοιξε τις πύλες του και θα διαρκέσει από την 1η έως τις 14 Οκτωβρίου 2014.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων "Κερνάμε Κιλκίς"


Ανακοίνωση για τους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού μας , οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2014-2015 καθορίζονται ως εξής:

"Ευχαριστούμε θερμά"

"Ευχαριστούμε θερμά το διευθυντή της της ορθοπεδικής κλινικής του νοσοκομείου Κιλκίς, όλους τους γιατρούς και ιδιαιτέρως τον κ. Χατζηδέλιο, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, για την επιτυχή χειρουργική επέμβαση και την άψογη περίθαλψη του πατέρα μας".
Η οικογένεια Αντωνίου Πύλη

Ειδική προσφορά του Kinesis Kilkis, για φοιτητές και μαθητές


Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο LEADER

Μέχρι την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 14:00 παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων-προτάσεων, στο πλαίσιο της 4ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ), σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 30/2014 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε.

Θα πάνε διήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, πραγματοποιεί Διήμερη Εκδρομή στην ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ με ημέρα αναχώρησης Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 και επιστροφή την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 (1 Διανυκτέρευση)

Τμήματα μαθημάτων εικαστικών, μουσικής και σκακιού από το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο Κιλκίς «η πόλις»

Το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό σύνολο Κιλκίς «η πόλις», ανταποκρινόμενο στο σκοπό της σύστασής του και θέλοντας να υλοποιήσει τους στόχους του, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας τμημάτων κεραμικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κόμικς, σκακιού και μουσικής προετοιμασίας.