Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κιλκίς: Εγκαίνια νέου χώρου του συλλόγου «Παναγία Σουμελά»

Το νέο του χώρο στην οδό Επτανήσου και Παπαθεοφίλου στην πόλη του Κιλκίς, θα εγκαινιάσει την ερχόμενη Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «Παναγία Σουμελά». Τα εγκαίνια, καθώς και ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 7 το απόγευμα.

Ο μύθος ενδύεται... στο Κιλκίς


«Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης / Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig, του Κ.Π.Ε. Κιλκίς»

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κιλκίς συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου/ Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig με τίτλο: ‘Just more than e-stories’, («Η Αφήγηση Ιστοριών ως εργαλείο για την Εκπαίδευση Ενηλίκων»).

Ενέργειες Γεωργαντά για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου Γουμένισσας ο Βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς πραγματοποίησε την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου διαδοχικές συνεργασίες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα.

Οι ανιστόρητοι καπηλευτές κάνουν ζημιά στον εαυτό τους

Δελτίο τύπου ΟΝΝΕΔΤην ώρα που η διεθνής κοινή γνώμη παρακολουθεί με δέος, συγκίνηση και θαυμασμό την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη για την αποκάλυψη του περιεχομένου του Τύμβου Καστά, εύρημα που επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την πραγματική ιστορική ταυτότητα της Μακεδονίας, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις, κάνοντας επίδειξη του ακραίου και ισοπεδωτικού εθνικισμού τους.

12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Κιλκίς

Την Παρασκευή 05/09/2014 η πόλη μας υποδέχτηκε για πρώτη φορά τη φλόγα της 12ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Με αφετηρία τα γραφεία του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς οι εθελοντές του μετέφεραν το φως ως την Πλατεία Ειρήνης σκορπίζοντας το φωτεινό μήνυμα της αλληλεγγύης και της αγάπης. Για την πραγματοποίηση αυτής της μοναδικής εκδήλωσης που στην πόλη μας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το Δ.Σ του Ε.Ε.Σ. Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμότατα:

Ξεκινάει το πρωτάθλημα για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Μετά από αναμονή 27 χρόνων ήρθε η ώρα για τον Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα να αγωνιστεί ξανά στην Α' κατηγορία του νομού Κιλκίς. Έπειτα από την περσινή ονειρική χρονιά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον προβιβασμό η προσμονή για την στιγμή αυτή έφτασε. Το προσεχές Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα θα αναμετρηθεί, στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, εκτός έδρας με την Θύελλα Δοϊράνης στις 17:00 με στόχο την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Την Τρίτη 23/9 και την Πέμπτη 25/9 θα πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις της ομάδας με ώρα έναρξης τις 19:00 ενώ μοναδικός απών από την Σαββατιάτικη αναμέτρηση θα είναι ο τιμωρημένος Ρωσσίδης Άκης.

Στην αιμοδοσία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ο Κιλκισιακός

Το κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μια φορά ο Κιλκισιακός. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Βασίλης Περπερίδης και Σάββας Παπαδόπουλος έδωσαν το παρών στην πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς.

Παρουσίαση νέου προγράμματος (New Release) BODYPUMP 90 dy Les Mills από το γυμναστήριο Kinesis Kilkis

Το γυμναστήριο Kinesis-Gym στην προσπάθεια του για διαρκής βελτίωση και αναβάθμιση των προϊόντων παροχής γυμναστηρίου και σε συνέχεια της συνεργασίας με την κορυφαία στο είδος (προχορογραφημένα ομαδικά προγράμματα αίθουσας) Les Mills παρουσιάζει το νέο επεισόδιο (New Release) του BODYPUMP 90.

Ερώτηση ΚΚΕ για την ανασφάλιστη εργασία των Σχολικών Τροχονόμων

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας
Η Σχολική Τροχονόμος, που πρόσφατα τραυματίστηκε σοβαρά, κατά την ώρα της εργασίας της, έξω από το 54ο Δημοτικό Σχολείο στην Πάτρα, όπως και όλες οι συνάδελφοί της, σε όλη τη χώρα αμείβονται με 174€ και δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη, ούτε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος.

Συνάντηση Πέτρογλου με συνδικαλιστές της "ΔΑΚΕ"

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ Κιλκίς
Την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και στα γραφεία της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΝΟΔΕ/ΝΔ Τριαντάφυλλου Πέτρογλου με καθηγητές, μέλη της ΔΑΚΕ/ΔΕ (καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, τους Ι. Γεωργούση, Σ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ιωακειμίδη, Ι. Λιναρδάκη, Μ. Συμεωνίδου.

Νεκρό αρκουδάκι από ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο

Ένα μικρό αρκουδάκι βρέθηκε νεκρό στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Νεστορίου – Μελανθίου έπειτα από σύγκρουση με διερχόμενο όχημα.

Σκοτώθηκε 51χρονος σε τροχαίο στο Μαυρονέρι Κιλκίς

Στις 23.09.2014 το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Μικροκάμπου - Κιλκίς, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονη ημεδαπή παρέσυρε 51χρονο ημεδαπό πεζό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο, όπου αργότερα κατέληξε. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μαυρονερίου Κιλκίς.

"Οριακή η κατάσταση του δήμου Κιλκίς για τους παιδικούς σταθμούς"

Δελτίο τύπου "Πρωτοβουλίας ευθύνης και συμμετοχής αλλά…ζω"
Μετά από τέσσερα χρόνια από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης, του οποίου ακολούθησαν διαρκείς περικοπές, συγχωνεύσεις, κατάρρευση κοινωνικών δομών, παγώματος των προσλήψεων, αποχωρήσεων και απολύσεων προσωπικού, οι υπηρεσίες του Δήμου είναι πλέον σε οριακή κατάσταση. Βασική κοινωνική δομή του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί, έχουν δεχθεί την χαριστική βολή.

Έναρξη Χειμερινού Εξαμήνου για το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς

Μετά την επιτυχή εκπαιδευτική πορεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς και την υλοποίηση 44 τμημάτων μάθησης, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014, καλείστε να υποβάλετε αιτήσεις για τη Δωρεάν συμμετοχή σας στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, για το Χειμερινό εξάμηνο εκπαίδευσης του έτους 2014-2015. Σας γνωρίζουμε πως ένας σημαντικός αριθμός αιτήσεων που έχει κατατεθεί την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο θα αξιοποιηθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, στη δημιουργία τμημάτων μάθησης της επιλογής τους.

Θέλετε να μάθετε Ποντιακά; Κανένα πρόβλημα!

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Κιλκίς, ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι για πρώτη φορά πρόκειται να υλοποιηθεί στο Δήμο Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Τοπικής Εμβέλειας με στόχο την Εκμάθηση Ποντιακής Διαλέκτου.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 24 Σεπτέμβρίου 2014

ΑΥΓΗ ·Μνημόνιο διαρκείας, χωρίς κούρεμα χρέους-Αντί διαπραγμάτευσης ο Αντ. Σαμαράς ανέλαβε δεσμεύσεις!·Ευρεία πλειοψηφία- Στοπ στην «αξιολόγηση» από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής·Συνεχείς αλλαγές- Με υπουργική απόφαση ψαλίδι στις μετεγγραφές
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Εγκύκλιος από το ΙΚΑ- Ποιοι θα πάρουν το ΕΚΑΣ- Για όσους δεν γνωρίζουν τις «λεπτομέρειες»·Χόρτασε «καλά λόγια» ο Σαμαράς στο Βερολίνο- Και ερώτηση –πρόκληση για τα Σκόπια (ως «Μακεδονία»!!!)·ΑΕΙ και ΤΕΙ- Απόλυτη εξίσωση οι μετεγγραφές

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων Δημοσίου Παναγιώτης Βουβογυιός μιλά στη Γνώμη