Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η "Τόλμη Κιλκίς" στον λαϊκό αγώνα 5 χιλιομέτρων

Ημιμαραθώνιος 20 χιλιομέτρων και Λαϊκός αγώνας 5 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς στις 4 Μαϊου 2014, με διοργανωτή το Σύλλογο Φίλων Ποδηλάτου Κιλκίς και τη στήριξη του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Ανθοέκθεση στη Γοργόπη, 10 και 11 Μαΐου 2014

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες χώρες

Μουσική βραδιά με χορευτικά συγκροτήματα και τραγουδιστές από την Ελλάδα, τη Ρωσία και άλλες χώρες διοργανώνουν, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Active Mice του Ομίλου εταιρειών Mouzenidis Group, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης “Yuri Entin” και η εταιρία ΑΡΤ’ΟΚ της Ρωσίας, σε συνεργασία με το Α΄ Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης «Dance of Little Ducks», την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, στις 20.00, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη, απέναντι από το Λευκό Πύργο), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δήμος Κιλκίς:: Εκπαιδευτική συνάντηση GRUNDTVIG στην Ιταλία με θέμα την Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δια Βίου Μάθησης- GRUNDTVIG LEARNING PARTHNERSHIPS στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Κιλκίς, υλοποιήθηκε η 4η εκπαιδευτική συνάντηση στην Φλωρεντία της Ιταλίας.

Ημερίδα με θέμα «EcoTASK: Ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης»

Οι στόχοι και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού σχεδίου «EcoTASK: Ανταλλαγή μεθόδων και στρατηγικών για την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης», παρουσιάστηκαν σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλκίς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Grundtvig, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με το Ν.2193/1994 (ΦΕΚ 32Α/1994) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του ανωτέρω Νόμου ο εορτασμός εάν δεν συμπίπτει με Κυριακή γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά την 19η Μαΐου.

Τρεμόπουλος: Άμεση ανάκληση της άδειας της Ελληνικός Χρυσός - Απάντηση σε Τζιτζικώστα και Ιωαννίδη

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με την παράταξη «Οικολογία -Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε για την «επένδυση χρυσού» της Χαλκιδικής τα εξής:

Επίσκεψη Περικλή σε Καμποχώρι, Τούμπα, Βαλτοτόπι, Ρύζια, Μεσσιά και Άγιο Πέτρο

Δελτίο τύπου συνδυασμού Π. Κολότσιου
Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, μαζί με τους Περιφερειακούς του Συμβούλους επισκέφθηκε το Καμποχώρι, Τούμπα, Βαλτοτόπι, Ρύζια, Μεσσιά και Άγιο Πέτρο.

Όταν η αυτοδιοίκηση από φορέας διαχείρισης γίνεται μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας

Τζούρτζος Αθανάσιος
Υπ. Δημοτικός Συμβουλος - «Παιονία_Ισχυρή»
Η μετεξέλιξη στη λειτουργία των δήμων όπως αυτή εφαρμόστηκε με τον γνωστό νόμο «Καποδίστρια» και στην συνέχεια με τη διοικητική διαίρεση της χώρας με το Σχέδιο «Καλλικράτης» είχε αναμφισβήτητα, αρκετά θετικά αλλά αντίστοιχα και αρνητικά στοιχεία τα οποία ωστόσο αποτύπωσαν στις τοπικές κοινωνίες ένα συγκεκριμένο στίγμα.

"Δεν δίνουμε απατηλές υποσχέσεις"

Χαριτωνίδης Αναστάσιος
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος - Αγρότης 
"Συνδημότες και συνδημότισσες,
Συντάχθηκα στο ψηφοδέλτιο της υποψήφιας Δημάρχου κ. Σόνια Συμεωνίδου, με το συνδυασμό ΠΑΙΟΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, γιατί αποτελείται από άξιους, καθαρούς και ικανούς ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου

Με μία ανοιξιάτικη έκθεση βιβλίου αποχαιρετά τους μαθητές μας η σχολική βιβλιοθήκη του 2ου γυμνασίου Κιλκίς. Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με βιβλιοπωλείο της πόλη μας και θα λειτουργεί καθημερινά από τη Δευτέρα 5 Μαΐου έως και την Παρασκευή 9 Μαΐου.

Κεντρική ομιλία Π. Τονικίδη στο Κιλκίς την Δευτέρα 12 Μαΐου 2014


Στη Βυρώνεια του νομού Σερρών αυτή την Κυριακή!

«Η ομορφιά είναι στη φύση μας», λένε οι Σερραίοι και μάλλον έχουν δίκιο. Αυτή την Κυριακή η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα...” σας πάει στην όμορφη Βυρώνεια.

9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης - Ορόσημο προβληματισμού – αυτοκριτικής – αποφάσεων

Του Παύλου Πασσαλίδη
Πέρασαν 63 χρόνια από τη δήλωση του Γάλλου Υπουργού Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν η οποία οδήγησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Μοναδικός στόχος τότε, ο μη πόλεμος, μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους.

Επίσκεψη Σόνιας στις λαϊκές αγοράς Πολυκάστρου και Γουμένισσας

Δελτίο τύπου συνδυασμού Σ. Συμεωνίδου
Τις λαϊκές αγοράς του Πολυκάστρου και της Γουμένισσας επισκέφθηκε και συζήτησε με παραγωγούς – πωλητές και καταναλωτές η υποψήφια Δήμαρχος Παιονίας κ. Σόνια Συμεωνίδου – Νούλα.

Συνάντηση Γεωργαντά με ΕΛΓΑ για τις ζημίες στην Αρτζάν – Αματόβου και Μουριές

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν καλλιέργειες και την άμεση ανάγκη αξιολόγησής τους και αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών στο ν. Κιλκίς και ειδικότερα στις περιοχές της Αρτζάν – Αματόβου και των Μουριών εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, έθεσε υπόψιν του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ κ. Αργύρη Μποτού ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς.

Οι “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Την παράσταση “Εκκλησιάζουσαι” του Αριστοφάνη, θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος “Η διαχρονικότητα της αριστοφανικής κωμωδίας”, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Ομιλία Χ. Γκουντενούδη στους ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου συνδυασμού Χ. Γκουντενούδη
Στο συναίσθημα των ετεροδημοτών της Παιονίας, που ζουν στη Θεσσαλονίκη, για την ανάπτυξη και προκοπή του γενέθλιου τόπου απευθύνθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης μιλώντας το πρωί της περασμένης Κυριακής σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Συλλόγου Γουμενισσιωτών Θεσσαλονίκης.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΑΥΓΗ ·Πανικόβλητοι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι- Σύρονται σε «εκλογές- δημοψήφισμα»·Για φέτος- Ύφεση 0,3% και νέα μείωση μισθών προβλέπει ο ΟΟΣΑ· Το νερό ανήκει στους πολίτες της Αθήνας- (Αλ Τσίπρας)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Το τέλος του Βενιζέλου- Δεν πιάνει με τίποτα το 10% που έχει θέσει ως στόχο στις ευρωεκλογές·Η απογείωση του Κασιδιάρη-Ξαφνικά το Mega παραδέχεται τα υψηλά ποσοστά του για τον Δήμο της Αθήνας·Πιο πολλοί θα πάρουν το μέρισμα- Αναλυτικοί πίνακες

Ομιλία Τζιτζικώστα στο Κιλκίς