Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος: "Ο Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ"

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ευ. Βενιζέλος: Συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που προκύπτουν τώρα, γιατί αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι να δείξουμε προς την Ελληνική οικονομία και την Ελληνική κοινωνία ότι πράγματι αλλάξαμε σελίδα, ότι πράγματι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν την οριστική έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο. Γιατί η ψηφοφορία η χθεσινή στη Βουλή είναι μια πολύ σημαντική πράξη, μια εξαιρετικά σημαντική πράξη, η οποία πιστοποιεί και επισημοποιεί το επίτευγμα του Ελληνικού λαού.

"Η κοροϊδία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Almaco) στους εργαζομένους της"

Επιστολή - Καταγγελία του Συλλόγου Πρώην Εργαζομένων της ALMACO A.E.
Δείτε ΕΔΩ.

ΠΑΜΕ: Να πληρωθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”

Υπογράφει η Πανελλαδική Γραμματεία ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ 
"Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στο “Βοήθεια στο Σπίτι”, που απεργούν στις 3 και 4 Απρίλη, για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά και την πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Στουρνάρας:"Ελπίζουμε ότι αύριο θα αναγνωριστούν οι θυσίες του Ελληνικού λαού"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Ι. Στουρνάρας: Χαίρετε. Αύριο έχουμε το Eurogroup, έχουμε το Ecofin. Στην ουσία, η οικονομική καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Ελλάδα. Είναι όλοι οι υπουργοί Οικονομικών, οι Κεντρικοί Τραπεζίτες, Εμπορικοί Τραπεζίτες. Ενημέρωσα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι καθηγητές δίνουν αίμα

Υπογράφει η ΕΛΜΕ Κιλκίς
"Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 
 Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 ώρα 09.00 π.μ έως 12.30 στο Ν.Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Οι συνάδελφοι που διαμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να δώσουν αίμα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. και στο ΑΧΕΠΑ.

Ενημερωτικές ομιλίες σε θέματα υγείας από την ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Η ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς σε συνεργασία με τους Ιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που διδάσκουν στη Σχολή,δραστηριοποιείται οργανώνοντας ενημερωτικές εκπαιδευτικές ομιλίες ανοικτές για το κοινό με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας.

"Αυτό είναι το εκλογικό μου κέντρο", είπε ο Τζιτζικώστας στους δημοσιογράφους

Δελτίο τύπου συνδυασμού «Αλληλεγγύη»
Μια διαφορετική διαρκής έκθεση αγροτικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, από το «καλάθι αγροτικών προϊόντων», που θέσπισε η Περιφέρεια, αλλά και μια σταθερή τουριστική έκθεση προβολής της περιοχής είναι οι δύο θεματικές που κυριαρχούν στο προεκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης» στη Θεσσαλονίκη.

«Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους - Από το ΄21 έως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Με την ευκαιρία της επετείου της 1ης Απριλίου 1955, ημέρα έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, εγκαινιάζεται την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19.00 στο Διοικητήριο η έκθεση με τίτλο: «Η προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους-Από το ΄21 έως τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Τάδε έφη Παραστατίδης στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο


Σόνια Συμεωνίδου: Στους μεγαλύτερους οφείλουμε πάντα σεβασμό και φροντίδα

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Παιονία εν δράσει"
Η υποψήφια δήμαρχος Παιονίας κ. Σόνια Συμεωνίδου, επικεφαλής της παράταξης ΠΑΙΟΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ επισκέφθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014  το  καταφύγιο για τους μεγαλύτερους στα χρόνια, αλλά όχι και στη διάθεση, συμπολίτες μας, στο ΚΑΠΗ Πολυκάστρου.

Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς ο Τονικίδης

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Δήμος ΑΞΙΩΝ"
Μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση είχε την Πέμπτη 27 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης: Στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς είχε την ευκαιρία να δει και να συζητήσει μαζί τους, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας, στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους των φορέων του τόπου μας.

Κυριαρχία των αθλητριών του ΓΑΣ Κιλκίς στον λαϊκό αγώνα της Καλαμαριάς

- Πρωτιά για Φ. Αβράμογλου, 2η η Στ. Παρασκευά
Με απόλυτη επικράτηση των μικρών αθλητριών του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί λαϊκός αγώνας δρόμου για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Λάμψη» , που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Αντιδημαρχία Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Φώτης Βασιλειάδης: "Κατεβαίνω με Τονικίδη"

Υπογράφει ο Φώτης Βασιλειάδης
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
"Χωρίς χρώματα και προκαταλήψεις σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε όλοι, και θέλοντας να αλλάξει κάτι πραγματικά και αληθινά σε αυτόν τον τόπο, δηλώνω την υποψηφιότητα μου με τον συνδυασμό ‘’ΔΗΜΟΣ ΑΞΙΩΝ’’ του Παύλου Τονικίδη.

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Θεσσαλονίκης του Γ. Ιωαννίδη

Δελτίο τύπου συνδυασμού «Περιφέρεια πρωταθλήτρια»
Στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου Θεσσαλονίκης του υποψηφίου περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Περιφέρεια πρωταθλήτρια» Γιάννη Ιωαννίδη, που, ως γνωστόν, υποστηρίζεται από το συγκυβερνών κόμμα της ΝΔ, παρευρέθη προχθές το βράδυ ο επικεφαλής της στην περιφερειακή ενότητα του νομού Κιλκίς και υποψήφιος ως αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιαννόπουλος.

Συναντήσεις Τονικίδη με διοικήσεις Εργατικού Κέντρου και Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Δήμος ΑΞΙΩΝ"
Δύο ακόμη σημαντικές επαφές με φορείς του τόπου είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, η πρώτη συνάντηση έγινε με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς και η δεύτερη με τη διοίκηση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα γραφεία της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του νομού.

Προμήθεια νέων αυτοκινήτων από το Δήμο Κιλκίς

Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης των δημοτικών υπηρεσιών, ο Δήμος Κιλκίς προχώρησε στην προμήθεια τριών νέων επιβατικών αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Μια «παιδική χαρά» που ψάχνει νέους ρόλους;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ
To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) άρχισε να παίζει σταδιακά σημαίνοντα ρόλο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων από το 1987, με την «Ενιαία Ευρωπαϊκή Πράξη». Η θέση του στο θέμα αυτό, ενδυναμώθηκε στη «Συνθήκη του Μάαστριχτ» του 1993 και με όλες τις μεταγενέστερες Συνθήκες, που οδήγησαν τελικά στη «Συνθήκη της Λισσαβόνας» (2008).(1)

Συνάντηση Δ. Σισμανίδη με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους

Δελτίο τύπου Δ. Σισμανίδη
Με μεγάλη θέρμη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημήτρη Σισμανίδη οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και φίλοι που στηρίζουν ενεργά τη νέα Δημοτική Παράταξη που έχει συγκροτηθεί.

Συνάντηση εργασίας Χ. Γκουντενούδη με Δ.Ε.Υ.Α. Παιονίας’

Δελτίο τύπου συνδυασμού "Παιονία Ισχυρή
"Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παιονίας και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Παιονία Ισχυρή" κ. Χρήστος Γκουντενούδης είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Παιονίας (Δ.Ε.Υ.Α.Π.) κ.Ιορδάνη Τσιτουρίδη και το Γενικό Διευθυντή της επιχείρησης κ. Γιώργο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών του για θέματα του Δήμου.

"Ας φύγουμε από την απραξία ... "

Γιώργος Χαλκίδης
Απόστρατος ΕΛΑΣ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
"Θέλω να απευθυνθώ με την σειρά μου στους συμπολίτες του Δήμου μας για την απόφαση μου να συμπορευτώ και να συνταχθώ με την επικεφαλής της παράταξης "ΠΑΙΟΝΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ".

" Το φτιασίδι"

Γράφει η Δέσποινα Παπαδοπούλου
Το προσωπείο κρύβει την όψη, ή κρύβοντας την όψη αυτού που φέρει το προσωπείο αποκαλύπτεται μια αλήθεια;
Είμαστε στο νοσοκομείο. Τη βραδιά εκείνη πριν το συμβάν παίζαμε μπιρίμπα 4-5 άτομα παρέα σ´ ένα σπίτι και πολύ ξαφνικά σηκώθηκε να φύγει.

Το Μέτωπο ρωτά! Οι υποψήφιοι απαντούν;

Κάλεσμα Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια και Πάικο
"Από τον Οκτώβριο του 2011, που ξεκίνησε από το ΥΠΕΚΑ η διαδικασία διενέργειας διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης σε μία περιοχή 91.000 στρεμμάτων στην περιοχή των Κρουσίων, το θέμα της εγκατάστασης μεταλλείων χρυσού - χαλκού έχει απασχολήσει την κοινωνία του δήμου Κιλκίς όσο ίσως κανένα άλλο θέμα τα τελευταία χρόνια.

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ νομού Κιλκίς

"Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας στο θέμα αυτό.

Τι αλλάζει στο Δημόσιο με το πολυνομοσχέδιο – Όλες οι νέες ρυθμίσεις [λίστα]

Το θέμα των αποζημιώσεων των υπαλλήλων που απολύονται από το Δημόσιο, την παράταση της διαθεσιμότητας των εγκύων (παράγραφος Θ σελ. 78) αλλά της διαθεσιμότητας που υπαλλήλων του ΕΣΥ που μετακινούνται στο ΕΚΑΒ (παρ. Ι σελ. 82) περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που υπερψηφίσθηκε με οριακή πλειοψηφία τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη Βουλή. Παράλληλα με βουλευτική τροπολογία της τελευταίας στιγμής καθορίζεται η διαθεσιμότητα ενός μήνα των γιατρών και οδοντιάτρων που είχαν μεταφερθεί από το ΙΚΑ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Απολογισμός του Έργου & Απονομή Βεβαιώσεων του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς διοργανώνει την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, στις 19.30, στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης, εκδήλωση παρουσίασης του έργου που επιτελέστηκε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κιλκίς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν και οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Χειμερινού Εξαμήνου.

Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, 24ωρη πανελλαδική απεργία στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αγωνιστική συμπαράσταση της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ» που έχουν προκηρύξει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 3 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014.

Συναυλία βυζαντινών ύμνων στην Ευκαρπία Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·ΓαρΓΑΛΑΤΑ- Παραιτήθηκε διαφωνώντας ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης- Οι διατάξεις –φωτιά που εξαφανίστηκαν πίσω από τον καβγά για την παστερίωση·Ψηφίστηκε τελικά το πολυνομοσχέδιο- Διαγράφηκε ο Νικήτας (Κακλαμάνης)ι Ο Βενιζέλος κατάπιε τις διαφοροποιήσεις Γιώργου και Απόστολου Κακλαμάνη·Αυξάνονται λόγω φωτοβολταϊκών τα τιμολόγια της ΔΕΗ
ΕΘΝΟΣ ·Το λάθος – Στο κενό η διπλή πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή- Ένταση και βαριές κουβέντες από Βενιζέλο και Τσίπρα· Χθες τη νύχτα – Ψηφίστηκε με απρόοπτα το πολυνομοσχέδιο·Τράπεζες – Έρχεται «κούρεμα» στα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων

"Τιμάμε αυτούς που τίμησαν το Κιλκίς"

Ο Σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών της Δ.Ε.ΔΟΙΡΑΝΗΣ του Δήμου Κιλκίς «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 19:00 στο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ στον εορτασμό των δέκα χρόνων δημιουργικής παρουσίας του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό θα τιμήσει τους Κιλκισιώτες ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Α΄εθνική κατηγορία ως ελάχιστο ευχαριστώ για την προσφορά τους στον νομό Κιλκίς καθώς και τα τμήματα υποδομής ομάδων του νομού Κιλκίς για την προσπάθεια στήριξης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και των αθλητικών ιδεωδών, όπως επίσης και προσωπικότητες που αφιέρωσαν την ζωή τους στην προκοπή του νομού Κιλκίς.

Σεμινάριο κλασικού τραγουδιού στο Πολυάνειο Ωδείο Μητρόπολης ΚΙλκίς