Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Δ. Σισμανίδης: "Οριστικά και αμετάκλητα κατεβαίνω υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς"


150000 βιβλία σε τιμές που αρχίζουν από 0,50 ευρώ

Το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος με την συνεργασία 150 εκδοτικών οίκων θα προσφέρει ξανά στην Θεσσαλονίκη από τις 10 Μαρτίου έως και τις 17 Απριλίου 2014 βιβλία σε μοναδικά χαμηλές τιμές.

Διεθνής ποδηλατικός γύρος "Μέγας Αλέξανδρος"


Στον Ευρωπό Κιλκίς σήμερα ο Τζιτζικώστας

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα Σάββατο 8 Μαρτίου, στον Ευρωπό Κιλκίς συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Χρήστο Γκουντενούδηκαι τους Περιφερειακούς Συμβούλους Κιλκίς Παύλο Θωμαΐδη και Ανδρέα Βεργίδη όπου και παρακολούθησαν από κοινού τους πανελλήνιους αγώνες πάλης στην κατηγορία των παμπαίδων, που διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, παρουσία του δημάρχου ΠαιονίαςΑθ. Λαπόρδα, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων της Ομοσπονδίας πάλης.

Ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος για τη «Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας»

Εγκύκλιος Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου 
"Η 8η Μαρτίου κάθε έτους έχει ορισθεί παγκοσμίως ως ημέρα για τον εορτασμό της γυναίκας. Είναι μία ημέρα με περιεχόμενο συμβολικό που μας υπενθυμίζει την αδήριτη ανάγκη για ουσιαστική διεκδίκηση και σεβασμό των δικαιωμάτων της σύγχρονης γυναίκας, ενώ η καθιέρωσή της αποτελεί αδιάψευστο κριτήριο της εφαρμογής του κράτους δικαίου αλλά και μέτρο του πολιτισμού μιας κοινωνίας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς,

Αποτελέσματα των Εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη 26/02/2014 του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, για Δ.Σ, ΠΟΕΔΗΝ, Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΚΙΛΚΙΣ.

48χρονος χτύπησε με το αυτόκίνητο του στην προστατευτική μπάρα και σκοτώθηκε

Στις 07.03.2014 το μεσημέρι, στο 54ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Σερρών (ύψος Στρυμωνικού Σερρών), το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός εξετράπη αριστερά ως προς την πορεία του και προσέκρουσε στα μεταλλικά διαχωριστικά κιγκλιδώματα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Σερρών.

"Η Άλλη Κρίση: Η Μαρτυρία Ενός Πρέσβη" στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 10 Μαρτίου 2014, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ:

Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου

Υπογράφει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος
Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 ο ετήσιος χορός των "Αργοναυτών" Κιλκίς


Party γνωριμίας διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής…αλλά…ΖΩ»

Το πρώτο party γνωριμίας της διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής…αλλά…ΖΩ» την Κυριακή 9 Μαρτίου και ώρα 20:00 στο “Beer House’’ στην οδό 25ης Μαρτίου 3 στο Κιλκίς. Η «Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής, αλλά…ΖΩ» και η επικεφαλής της Ιωάννα Ρούσσου καλούμε όλους τους συνδημότες μας να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και προβληματισμούς, να διασκεδάσουμε.

Εγκαίνια Σχολικής Βιβλιοθήκης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς



Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ

Η θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» στο Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς, η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών και η Ομάδα Θεάτρου “Ελληνικό Θέατρο” παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Φτυστός ο Μακαρίτης» της Πένυς Φυλακτάκη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, στις 9 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Οι "Αργοναύτες" χορεύουν το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014


Η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» σας προσκαλεί
στον ετήσιο χορό της το Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 και ώρα 20.30
στο κέντρο «ΘΕΑΤΡΟ»
Μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στην παραδοσιακή μουσική,
στο τραγούδι και τον χορό.
Σας περιμένουμε όλους μέλη αλλά και φίλους
να γλεντήσουμε παρέα.

Εκδήλωση βράβευσης διακριθέντων στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για το Κιλκίς

Εκδήλωση βράβευσης των διακριθέντων στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Μικρής Κλίμακας “Δημιουργία & Ανάκτηση Κοινοχρήστων και Κοινωφελών Χώρων και Ανάδειξη Μετώπων-οδών και κόμβων- στην αστική περιοχή του Δήμου Κιλκίς”, καθώς και έκθεση με τις προτάσεις που κατατέθηκαν, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014 στις 17.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και το ΤΕΕ/ΤΚΜ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Κιλκίς.

Κυκλοφορούσαν με κλεμμένο μωρό

- Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ 59 και 58 ετών (άνδρας - γυναίκα) για αρπαγή ανηλίκου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης
- Οι συλληφθέντες κατάφεραν να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη του βρέφους από το Δήμο Αθηναίων, ενώ η 59χρονη αποπειράθηκε δύο φορές ανεπιτυχώς να δηλώσει το βρέφος στο Δήμο Κατερίνης
- Επιπλέον, μία 41χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ φέρεται να παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες, η οποία είναι έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου
- Από εργαστηριακές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε συμβατότητα του DNA του βρέφους και των τριών προαναφερόμενων ημεδαπών
- Το βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας

Αλληλεγγύη στους απεργούς - Ούτε γουλιά Κόκα Κόλα

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το κείμενο είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Isidoro Gil Λατινοαμερικάνου συνδικαλιστή που δολοφόνησαν οι συνεργάτες της Coca Cola
Η κατάσταση: Ξεπέρασαν τους πέντε (5) μήνες απεργιακών κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στην Coca Cola Τρία Έψιλον Θεσσαλονίκης: βασικό «όπλο» του αγώνα τους είναι το μποϋκοτάζ των προϊόντων της πολυεθνικής εταιρίας που καλύπτουν τόσο το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία του κλάδου, καθώς και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Ουκρανία: Μήπως όλα καταλήγουν στον South Stream;

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

H Ουκρανία φαίνεται ότι μπορεί να παίξει ρόλο όμοιο με εκείνον της Κορέας και της κρίσης που προκλήθηκε κατά το 1950-53. Η ένταση που έχει ήδη προκληθεί ενδυναμώνει την αντιπαλότητα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας και ως εκ τούτου, οδηγεί τον πλανήτη σε νέες ψυχροπολεμικές εξελίξεις με "θετικό" απόηχο τους εξοπλισμούς και την ανάκαμψη στις ΗΠΑ κυρίως.

Εξετάσεις Μαΐου PALSO ν. Κιλκίς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
1. PTE
Ημερομηνία διεξαγωγής
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Απεργία συγκέντρωση και πορεία της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

Εκτελεστική Γραμματεία Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς
Στη Διευρυμένη Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Κιλκίς που έγινε την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014 στα γραφεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς με θέμα την καλύτερη οργάνωση των απεργιακών-αγωνιστικών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή και το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.,

ΟΛΜΕ προς Κάρολο Παπούλια: "Πρέπει να συντηθούμε"

Επιστολή ΟΛΜΕ προς τον τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια
Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Όπως γνωρίζετε, με το άρθρ. 82 του ν.4172/2013 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1.845 εκπαιδευτικοί της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης διαλύοντας παράλληλα εκπαιδευτικές δομές του δημόσιου σχολείου που έχουν εξαιρετική προσφορά στην εκπαίδευση και σημαντικό μαθητικό δυναμικό.

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς

Με μεγάλη συμμετοχή του αγροτικού κόσμου του Κιλκίς ολοκληρώθηκε η ημερίδα της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς (τομέας Αγροτικού) την 6-3-2014.

Εκπαίδευση μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.