Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Πόση μνήμη RAM χρειάζεστε στον υπολογιστή σας;

Γράφει ο Αναστάσιος Χινιτίδης*
Μνήμη τυχαίας προσπέλασης είναι όρος που χρησιμοποιούμε για ηλεκτρονικές διατάξεις προσωρινής αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (μνήμης υπολογιστή), οι οποίες επιτρέπουν πρόσβαση στα αποθηκευμένα δεδομένα στον ίδιο χρόνο οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά, δηλαδή με «τυχαία πρόσβαση».

Τα ονόματα των Δημοτικών Αστυνομικών που μετακινούνται στην ΕΛ.ΑΣ.

Από το Α.Σ.Ε.Π. γνωστοποιείται ότι, στο πλαίσιο της διαδικασίας της "κινητικότητας", βάσει της υπ’ αριθ. 5/2013 ανακοίνωσης του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 2999/Β/26-11-2013) και κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 6000/2/234-γ' Κοινής Απόφασης των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη (ΦΕΚ 2631/Β/17-10-2013),απεστάλησαν στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, Αλφαβητικός Πίνακας και Πίνακες Ανά Φορέα Προέλευσης των Δημοτικών Αστυνομικών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία.

Έναρξη σεμιναρίου “Σύνδεση Σχολείου-Οικογένειας” στο Κιλκίς από τη Σχολή Γονέων νομού Κιλκίς

Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 ξεκινάει στο Κιλκίς επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα “Σύνδεση σχολείου-οικογένειας”. Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να ενημερωθούν για θέματα όπως: συνεργασία εκπαιδευτικών-γονέων, αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των παιδιών, σχολικός εκφοβισμός, προβλήματα προσαρμογής, επαγγελματικός προσανατολισμός και άλλα.

Απολογισμός πεπραγμένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από Τζιτζικώστα

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης και των υπηρεσιών της Κεντρικής Μακεδονίας για το έτος 2013 παρουσίασαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και οι Αντιπεριφερειάρχες ανά τομέα της ΠΚΜ, κατά τη σημερινή ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόσκληση του ΑΣΕΠ προς τους διοριστέους

Το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) καλεί όσους περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μετά βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι πίνακες έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν μέχρι σήμερα, να καταγράψουν/επικαιροποιήσουν τα τρέχοντα στοιχεία και προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακοί τίτλοι, ξένες γλώσσες) στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr) από σήμερα, Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 21:00.

Συνάντηση Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους για νομιμοποίηση σταυλικών εγκαταστάσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με εκπροσώπους κτηνοτρόφων από τη Λακωνία και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιο Δαβάκη.

"Σκάνδαλο διαρκείας οι πιστοποιήσεις Φορέων για το ΟΣΔΕ 2014-2020"

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
"Το σχέδιο πλήρους αποδιάρθρωσης του πρωτογενή τομέα και παράδοσης του στα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα που υλοποιεί με απόλυτη συνέπεια η μνημονιακή συγκυβέρνηση με πρωτεργάτη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, περνάει σε νέα φάση.

Ιωσήφ Τομπατζίδης: Βοηθήστε μας - Ελάτε στο χορό των πολυτέκνων νομού Κιλκίς


Αυτά είπε ο Σαμαράς σήμερα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Φίλες και φίλοι,
Πριν από δεκαεννιά μήνες αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, συγκροτώντας μια κυβέρνηση συνεργασίας.  Τότε, λίγοι μας έδιναν πιθανότητα επιτυχίας.

Σημαντική ελάφρυνση των χρεών τους προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επέρχεται για τους αγρότες

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Κιλκίς Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Σημαντική ελάφρυνση των χρεών τους προς την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ επέρχεται για τους αγρότες της χώρας αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα (κόκκινα) δάνεια ύστερα από πρωτοβουλία κυβερνητικών βουλευτών που κυρώθηκε από τη Βουλή την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου.

Μπαμπάς μπαμπουίνος: "Ιανουάριος μια από τα ίδια"

Ναι! Ο απόλυτος τριχωτός αρχηγός πρέπει να σχολιάσει τα του πρώτου μήνα του έτους.
Πολλά και διάφορα συνέβησαν τον πρώτο μήνα του σωτήριου κατά κάποιους έτους.

Αφού μας φλομώσανε την πρωτοχρονιά με την ελπίδα του 2014 με τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα τοιαύτα, να σου η εφορία πρώτη και καλύτερη να μας βεβαιώνει τα ΕΕΤΗΔΕ και τις λοιπές οφειλές για την 31 Ιανουαρίου.

Παραστατίδης: «Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ»

Ο Βουλευτής Θ. Παραστατίδης και ο πολιτικός φορέας «Η Κοινωνία Πρώτα» καταγγέλλουν ως σκανδαλώδη και εξοργιστική την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα οποία έχουν πληρωθεί από κάθε Ελληνικό νοικοκυριό μέσω του δανεισμού της ΔΕΗ και του παγίου στα τιμολόγια της.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, ευχαριστεί

Το Δ.Σ., οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ευχαριστούν την κ. Ελπίδα Κυμπαρίδου – κομμώτρια, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ωφελούμενους του Κέντρου. Επίσης ευχαριστούν τον κ. Σωτήρη Πίτσαρα για την προσφορά πρωινού γεύματος.

Η δίκη για τη διαθεσιμότητα βάζει «λουκέτο» στα σχολεία στις 7 Φεβρουαρίου

Κατεβαίνουν από την έδρα οι καθηγητές στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της ΟΛΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παράλληλα προγραμματίζει για την Παρασκευή συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 8:00 π.μ., Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής: