Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Δενδροφύτευση του λόφου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς από μαθητές Γυμνασίου (Video)


Κρούσματα λύσσας σε 4 κόκκινες αλεπούδες στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Αναφορικά με την εμφάνιση κρουσμάτων λύσσας σε κόκκινες αλεπούδες το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα εξής: "Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου του 2014 το εργαστήριο αναφοράς λύσσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων μας γνωστοποίησε την επιβεβαίωση λύσσας σε δείγματα από 4 κόκκινες αλεπούδες που απέστειλε το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε. Θεσσαλονίκης για εξέταση.

Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μετά από την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την οποία εισηγείται δράσεις και απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών καλούμαστε ως ΕΛΜΕ να αποφασίσουμε την στάση μας στο θέμα αυτό. Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ καλεί τους συναδέλφους να παρευρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς την Πέμπτη 23-1-2014 και ώρα 14.00 μ.μ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, με θέμα την συζήτηση της εισήγησης της ΟΛΜΕ ως προς το πρόγραμμα απεργιακών κινητοποιήσεων .

Στηρίζουμε Κιλκισιώτικη Ελληνική συμμετοχή για την Eurovision 2014

Ο Κιλκισιώτης Γιώργος Καλπακίδης (Gorgi) δημιουργός του τραγουδιού“Worlds apart” το οποίο είναι υποψήφιο να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στη Eurovision 2014 η οποία θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη, χρειάζεται τη στήριξη μας, στην διαδικτυακή ψηφοφορία της Λιθουανικής τηλεόρασης. Ακολουθείστε τις οδηγίες και ψηφίστε. Καλή Επιτυχία Γιώργο.

Νικόπουλος: "Οι παραβιάσεις του Συντάγματος κατά την περίοδο της κρίσης"


Διαμόρφωση Κοινόχρηστων Χώρων – Αύξηση του Πρασίνου στο Κιλκίς

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και οι Περιβαλλοντικές Ομάδες του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς και του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς οργάνωσαν   δεντροφύτευση, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 09:30 στο Λόφο του Κιλκίς σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κιλκίς.

Ασταμάτητος και με τον Κεραυνό Βάθης ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Καταιγιστικός ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα συνέτριψε με 8-0 σκορ τον Κεραυνό Βάθης στην δέκατη τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με τον Παναγιωτίδη Πασχάλη να σκοράρει τρεις φορές στο 5ο, 34ο, και 42ο λεπτό, πετυχαίνοντας το τρίτο χατ τρικ του στο πρωτάθλημα, και με τους Λιθοξόπουλο Φώτιο και Φουντουκίδη Γρηγόριο να βρίσκουν δίχτυα στο 27ο και 32ο λεπτό αντίστοιχα όλα είχαν τελειώσει με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου.

ΥΠΔΜ: 13.583 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς (πίνακες)

Ανασύσταση εκ βάθρων για ολόκληρο τον στενό δημόσιο τομέα επιχειρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την πρόσληψη 13.583 νέων μόνιμων υπαλλήλων σε αντικατάσταση προσωπικού που αποχωρεί από τις υπηρεσίες μέσα από τον θεσμό της διαθεσιμότητας.

Τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική επιπέδων:

Αεροδόνηση: Στις πηγές της τρομοκρατίας

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
[Πρόκειται για ένα κείμενο που παρουσίασα στις φιλοσοφικές νυκτηγορίες που πραγματοποιώ ανελλιπώς κάθε Τετάρτη βράδυ στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη). Αφορά στο θέμα που ανέπτυξα το Δεκέμβριο του 2012 στην πέμπτη νυκτηγορία: «Αεροδόνηση: στις πηγές της τρομοκρατίας. Σκέψεις με αφορμή του ομώνυμο βιβλίο του Peter Sloterdijk». Τα βιβλίο δεν έχει μεταφρασθεί στα ελληνικά. Οι μεταφράσεις όλων των εδαφίων είναι δικές μου]

Ευχαριστήρια Συλλόγου ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κιλκίς

1. Ο Σύλλογος  τα παιδιά και οι οικογένειές τους, το προσωπικό και η Διοίκηση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών ΜΕ Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης ΚΔΕΚ Δήμου ΚΙΛΚΙΣ ευχαριστούν θερμά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διποτάμου ΟΥΛ ΕΝΤΑΜΑΝ για την προσφορά των 400 ευρώ, τους ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ (ΣΥΝΑΠΑΝΤΕΜΑ) για την προσφορά των 300 ευρώ, τον Αθλητικό Όμιλο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ για την προσφορά των 200 ευρώ, στο Σύλλογο ΚΔΑΠ – ΜΕΑ για τις ανάγκες των ωφελουμένων του Κέντρου.

Εκδρομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια»

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια» στο όρος Βέρμιον την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6972 214186 και 6 949 714213. Ώρα αναχώρησης: 08:30.

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα η διαιτητές καλαθοσφαίρισης του νομού Κιλκίς

Σε οικογενειακό κλήμα στην κοσμική ταβέρνα ΠΑΣΣΑΣ στην Αξιούπολη το Σάββατο 18 Ιανουαρίου έκοψαν την βασιλόπιτα οι διαιτητές basket του νομού μας. Στην εκδήλωση παραβρεθεί από πλευράς Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. ο κ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κ.

"Να μεταφερθεί άμεσα υγιεινό νερό στα χωριά των Κρουσίων που έχουν πρόβλημα"

Υπογράφει η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής Αλλά…ΖΩ 
"Στις 13/01/2014 κλιμάκιο του Δήμου Κιλκίς που αποτελούνταν από τον διευθυντή και την χημικό της ΔΕΥΑΚ, τον αντιδήμαρχο κ. Αναστασιάδη και με επικεφαλής τον εν αργία Δήμαρχο κ. Μπαλάσκα, ενημέρωσε τους κατοίκους της Τερπύλλου για την παρουσία αρσενικού στο νερό τους. Επίσκεψη με τον ίδιο σκοπό πραγματοποιήθηκε και στο Δίβουνο.

Συνεδρίαση της Τοπικής Οργάνωσης Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας

Συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα (14/01/2014) το Συμβούλιο της ΔΗΜΤΟ Κιλκίς στα γραφεία της ΝΔ. Στην πρώτη αυτή συνεδρίαση ο Πρόεδρος κ. Ι. Διαμαντίδης λαμβάνοντας υπόψη του το άρθρο 7, παρ.5 όρισε-ανέθεσε τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Προέδρου και του αρμοδίου για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης στο μέλος της ΔΗΜΤΟ κ. Κοζάρη Λάζαρο και Γραμματέα της τοπικής στην κ. Ελένη Παπαδοπούλου με καθήκοντα την τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων του οργάνου, παρουσία μελών και την τήρηση και διεκπεραίωση των κάθε είδους εγγράφων και του αρχείου της ΔΗΜΤΟ.

Ο π. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Νικόπουλος μιλά στη Γνώμη


Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Δ/νση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Κιλκίς πραγματοποίησε εισαγωγική επιμόρφωση διάρκειας τριών (3) ωρών με θέμα: Επιμόρφωση Στελεχών – Υπευθύνων στο Σχολικό Εκφοβισμό, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, στις 20 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 12:00 έως 15:00.

Καταγγελία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών

"Το άρθρο 51 «Εργαστηριακές αναλύσεις τροφίμων» του σχεδίου νόμου «Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της Ενωσιακής και Εθνικής Νομοθεσίας στους τομείς των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων» δημιουργεί μια παγκόσμια πρωτοτυπία στην επιστημονική κοινότητα, όπου με ένα βασικό πτυχίο απόφοιτοι τριών πανεπιστημιακών σχολών καλύπτουν τις απαιτήσεις τριών επιστημών –χημείας/βιολογίας/μικροβιολογίας-.

Ημερίδα από τον Δήμο Κιλκίς για τον ιό της λύσσας

Με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σε ό,τι αφορά τους τρόπους αντιμετώπισης και μη εξάπλωσης του ιού της λύσσας, ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, τον Φιλοζωικό και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κιλκίς διοργανώνει την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 στις 6:30 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ημερίδα με θέμα “Επανεμφάνιση της Λύσσας στην Ελλάδα: πρόληψη και αντιμετώπισή της”.