Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Για τη μεταφορά Βασίλης Βαλκάνος
Την γνωστή μου πλέον ξεκούραση στο ψηλότερο δέντρο της ζούγκλας ήρθε να διακόψει η προκήρυξη ψηφοφορίας για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ως γνωστόν ο υπέρτατος τριχωτός αρχηγός παρακολουθεί και παρίσταται στο καφενείο ως εκπρόσωπος των άδολων ζωντανών που τόσα πολλά προσφέρουν όχι μόνο στην ζούγκλα αλλά και στην κοινωνία του καφενείου των διπόδων όπου συμμετέχουν ποικιλοτρόπως.

Άρχισα λοιπόν συγκινημένος να κόβω βόλτες στο καφενείο του καφενείου και να ακούω απόψεις ώστε να τις επεξεργαστώ ως ο πάνσοφος υπέργηρος αιωνόβιος αρχηγός.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη γιατί η εκλογή προέδρου είναι θεσμικό καθήκον η δε παρουσία του είναι ενωτική. Συγκινήθηκα και μετά βίας συγκράτησα τα δάκρυά χαράς διαπιστώνοντας ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει ωριμάσει και έχει πλέον κατακτήσει τον πολιτικό εκείνο πολιτισμό που της αξίζει.

Ο Πρωθυπουργεύων επέλεξε πρόσωπο πολιτικό, τον αντιπρόεδρο του κόμματος του , για υποψήφιο. Άχρωμο άοσμο και άγευστο. Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρότεινε κανέναν για πρόεδρο γιατί θέλει η χώρα να μην έχει πρόεδρο. Τους λοιπούς παροικούντες του καφενείου τους είδα όλο χαρά να παζαρεύουν το μισθολογικό τους μέλλον στις βελούδινες καρεκλίτσες .

Τα δε δημοσιογράφα αυτά τα πάνσοφα όντα ταγμένα στην έγκυρη ενημέρωση υπολογίζουν καθημερινά τα κουκιά της σωτηρίας του έθνους.

Παράλληλα με μεγάλη συγκίνηση και φούσκωμα από εθνική υπερηφάνεια είδα όλους μα όλους τους γενικούς γραμματείς να παραιτούνται από τις θέσεις τους για να έρθουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές . Με πόση χαρά αλήθεια τους περιμένουμε και με πόση επίσης χαρά θα δούμε να καταλαμβάνονται οι νευραλγικές θέσεις των γραμματέων των υπουργείων μετά τις εκλογές από εκείνους τους εθνοσωτήρες που δεν κατάφεραν να εκλεγούν εξ αιτίας των απαίσιων ψηφοφόρων . Απαίσια όντα που στερούν το κοινοβούλιο από χαρισματικούς ηγέτες.

Αφού επιβεβαίωσα ότι και οι αρμόδιοι της ευρωπαϊκής ένωσης ήρθαν αμέσως στο καφενείο ώστε να πείσουν τους ιθαγενείς- δίποδα να στηρίζουν το ΔΝΤ και την τρόικα καθησύχασα και όλο εθνική υπερηφάνεια ξαναγύρισα στο δέντρο μου στην ζούγκλα όπου ήρεμος θα απολαύσω με μπύρες και σουβλάκια την τριπλέτα των ψηφοφοριών χριστουγεννιάτικα μπας και για άλλα πέντε χρόνια εκλεγεί ένας δυναμικός και παρεμβατικός πρόεδρος που θα τιμήσει για άλλη μια φορά την θητεία του.

Συγκινημένος
Ο Μπαμπάς Μπαμπουίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.