Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

"Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία, η φτώχεια, η μόνιμη ανασφάλεια"

Υπογράφει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Όλοι οι εμποροϋπάλληλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ
Την ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Δεκεμβρίου
Συγκέντρωση στο ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας 10:00πμ

Συναδέλφισσα- συνάδελφε
Με τη συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση υπερασπιζόμαστε την ΚΥΡΙΑΚΗ- αργία, σαν τη μοναδική, σταθερή μέρα ανάπαυσης, με αναντικατάστατη αξία:  για την ξεκούραση του κάθε εργαζόμενου, την οικογενειακή –κοινωνική του ζωή,  τον ελεύθερο χρόνο του.

Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο, σε απλήρωτη δουλειά και σε χρεοκοπία και κλείσιμο χιλιάδων μικρών μαγαζιών. Όχι μόνο θέσεις εργασίας δεν θα ‘χουμε, αλλά αύξηση της ανεργίας, με το κλείσιμο μικρών καταστημάτων. Όσες θέσεις εργασίας δημιουργήσουν τα εμπορικά μονοπώλια θα ‘ναι με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα.

Η νέα επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, θίγει και αφορά όλους τους εργαζόμενους αφού χτυπάει την περίθαλψη, την πρόνοια, τις συντάξεις, τα επιδόματα. Μειώνουν μισθούς και ασφάλιση αφού τα θεωρούν κόστος, ενώ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας απαλλάσσουν επιχειρήσεις από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αποτέλεσμα: χιλιάδες συνάδελφοι μένουν άνεργοι, χιλιάδες είναι απλήρωτοι για πάνω από δύο μήνες, οι μισθοί μας έπεσαν στα τάρταρα, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν, οι συνθήκες εργασίας χειροτέρεψαν, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς ζει και βασιλεύει. Τα είδη λαϊκής κατανάλωσης έγιναν ακριβότερα, η ποιότητα των προϊόντων υποβαθμίζεται, με σοβαρές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο του λαού.

Αντίθετα για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, μονοπώλια, πολυεθνικές, μεγαλέμπορους, η κρίση δεν επηρέασε (ή καλύτερα συνέβαλε) στην ανάπτυξή τους, ανοίγουν νέα καταστήματα, αγοράζουν άλλες επιχειρήσεις, επεκτείνονται και σε άλλες χώρες, αγοράζουν εμπορεύματα, συσσωρεύουν κέρδη.

Παράλληλα η εργοδοτική τρομοκρατία φουντώνει στους χώρους δουλειάς, με απειλές και απολύσεις, για να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου». Έτσι εξηγούνται και οι πρόσφατες απολύσεις του κολοσσού ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ στη πόλη μας, τις οποίες καταγγείλαμε ως παράνομες και καταχρηστικές και απαιτούμε την ανάκλησή τους.

Συνάδελφοι

Να μη δεχτούμε το στράγγισμα και το ξεζούμισμα μας!

Με τους αγώνες μας να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Συναδέλφισσα-συνάδελφε

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η ανεργία, η φτώχεια, η μόνιμη ανασφάλεια.

Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, ο μισθός των 220 ευρώ, η δουλειά την Κυριακή, η απλήρωτη εργασία, οι μειωμένες έως ανύπαρκτες παροχές υγείας, οι όλο και περισσότερες προϋποθέσεις για μια σύνταξη πείνας στα βαθιά μας γεράματα.

Όλα τα αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται, στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και στην ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση, η Ε.Ε., η Ε.Κ.Τ., το Δ.Ν.Τ.. Όλοι όμως, γνωρίζουμε ότι τα επώδυνα μέτρα ήταν από χρόνια επεξεργασμένα σχέδια των μεγαλεμπόρων, των πολυεθνικών ομίλων, των μονοπωλίων του κλάδου.

Είναι γνωστή η στάση που κρατούν χρόνια τώρα οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ που έχουν την πλειοψηφία και στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Ι.Υ.Ε. και στη ΓΣΕΕ και στο ΕΚΘ : με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν την μερική απασχόληση σαν «φάρμακο» για την ανεργία, συμφώνησαν σε μειώσεις μισθών με την υπογραφή κατάπτυστων συμβάσεων τις εποχές της ανάπτυξης 1 ευρώ αύξηση, προώθησαν τη συναίνεση, τους «διαλόγους», τη ταξική συνεργασία, με αποτέλεσμα να αφοπλίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να διαφθείρουν συνειδήσεις, να θυσιάσουν στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με το αίμα της εργατικής τάξης. Άλλωστε πριν λίγες μέρες οι ίδιες παρατάξεις, στο δήμο Θεσσαλονίκης ψήφισαν τη λειτουργία υπαίθριας αγοράς την Κυριακή, συμβάλλοντας από την πλευρά τους στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Γνωρίζουμε στη πράξη ότι η αδιαφορία, η ανοχή, ο φόβος , οι αυταπάτες, όλο το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο δεν μας βοήθησαν ατομικά, παρά συνέβαλαν στη κατάργηση ζωτικών εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.

Συναδέλφισσα-συνάδελφε μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου.

Είναι η ώρα να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.

Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί που κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε να καθορίζουν και την ζωή μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, με οργανωμένο αγώνα να βάλουμε φρένο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα,

με σωματειακές επιτροπές σε κάθε χώρο δουλειάς, με τη δραστήρια συμμετοχή μας, με την απεργιακή μας συγκέντρωση την ΚΥΡΙΑΚΗ 14/12/14 στις 10:00 πμ στο ΚΑΡΦΟΥΡ Ευκαρπίας να διεκδικήσουμε :

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους με 920 ευρώ βασικό μισθό.

Ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων από το ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ.

Ουσιαστικά μέτρα στήριξης όλων των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.